הקופסאות של איתי

bshuval

New member
הקופסאות של איתי

איתי כתב הודעה על הקופסאות שאותן הוא מקפל -- באילו קופסאות מדובר? ואם אני מבין נכונה, איתי גם מנסה ליצור קופסה מסוימת? איזו סוג קופסה? אני גם מאד אוהב לקפל קופסאות, קערות, כדים, ושאר כלי קיבול גיאומטריים. לאחרונה אני מקפל דגם מקסים של מאפרה מנייר מלבני הרבה. אלמד אותו בפעם הבאה שאפגוש אתכם.

ittaih

New member
הקופסאות

שאותן אני מקפל הן גירסה חדשה, שונה מזאת שהראיתי לך במפגש האחרון שהיית - יותר קלה ממנה ולא פחות מוצלחת, לדעתי - של קופסת-טוויסט של פוג'ימוטו. מה שמיוחד בה שיש לה שתי "קומות", כאילו בקיר החיצוני יש מדרגה שהמכסה מגיע בדיוק עד אליה, ואז גם הקופסא סגורה יותר טוב וגם הקיר החיצוני נראה רצוף יותר, כאילו זאת פריזמה משושה שיש לה קו בין הצבעים של המכסה ושל הקופסא. המכסה הוא בעצם גירסה קלה יותר של הקופסא עצמה, הרבה יותר קל מהמכסה של ארלין (כלומר של טומוקו פוסה) שלימדת בעין-גדי. הוא אמנם פחות מדהים בתוצאה, אבל עדיין קישוטי וונחמד יותר מסתם קרקעית הפוכה. אם מישהו יפרסם כאן תמונה של התערוכה תוכל לראות כמה קופסאות כאלה. הקופסא שאני מתכנן (ושהתחלתי לקפל, כאמור) זאת קופסת מאסו של דייויד בריל עם פיתוח דומה לזאת שעשיתי בכנס, כלומר שיהיו לה שתי "קומות", ושהמכסה ייסגר בדיוק אל הקומה הראשונה. חייב לרוץ.

גילה או

New member
הוריאציה של איתי

לקופסה של פוג'ימוטו ממש יפה .אלגנטית.מאתגרת-עדיין קשה לי להבין איך לקפל אותה ללא הוראות אך אני עובדת על זה. הנה הקופסה עם המכסה.

גילה או

New member
בינתיים מצאתי

סרטון לקופסה משושה שמבוססת על קופסה של פוסה שכנראה עליה דברתם בהקשר של ארלין .

ittaih

New member
טוב, אז ככה

הסרט מאוד יפה ובהחלט מציג הכנה של הקופסא "שלנו" (לא של זאת שהכנו בעין-גדי. יותר דומה לזאת שהכנו הפעם. המכסה, בכל אופן, ויש כאן שיטה שממש בא לי לנסות אחרי שראיתי, כי זה יוצר מין "כפתור" בולט ולא מין פרח כמו שיצא לנו. כאן ברור שזה כרוך ביותר עבודה, אבל זה לא נראה קשה מידי) ; אגב, למיטב ידיעתי הייחוס של הקופסא לטומוקו פוסה הוא לא נכון, ובצדק הם כותבים בתחילת הסרט שזה אמנם מתאים לשיטות שלה אבל שאולי זה בכלל לא שלה, מה שנכון, כי גם בספר של אריק קנווי וגם בחוברת של דייויד בריל השיטה הזאת ליצירת קופסאות מיוחסת למיודענו פוג'ימוטו. ולמה כתבתי שבעין גדי למדנו קופסא של פוסה? ובכן, תיקון: כשארלין הציגה את הקופסא היא אמרה שאת המכסה היא מצאה בספר של פוסה (או שהיא למדה אותו ישירות ממנה?). בכל אופן מדובר על מכסה אחר לגמרי, לא כמו זה שבסרט וגם לא כמו שלימדתי. אחר-כך בועז באמת אמר (או שנדמה לי?) שהוא מצא את המכסה בספר בשם Gift Boxes או Present Boxes של פוסה, אבל גם שם, הקופסא היא עדיין קופסת-טוויסט של פוג'ימוטו (ועוד אגב, פוסה כממציאה ומחברת ידועה בעיקר בקופסאות שעשויות מיותר מדף אחד, כלומר זאת לאו-דווקא קופסא אופיינית לה). אם מישהו (אולי בועז?) יודע עוד דברים מעניינים לגבי זה, אשמח לדעת. בכל אופן תודה על התמונות. הן מאוד מחמיאות לקופסא עם הרקע השחור. תודה רבה. לידיעה צריך לציין (אם מישהו צילם את התערוכה שהיתה בכנס אז אפשר לראות) שיחסי הגודל בין הקופסא והמכסה יכולים להשתנות, בהתאם לגודל המלבן ההתחלתי ולאופן החיתוך שלו, כך שקופסא יכולה לצאת גם עם "קומה ראשונה" (חיצונית) נמוכה, "קומה שנייה" (פנימית) גבוהה מאוד, ומכסה גדול שמכסה את כל הקומה הפנימית. המשחק בין יחסי הגודל האלה הוא (עוד) אחד הדברים היפים בקופסא הזאת.

bshuval

New member
הקופסה

השיטה באיתי תאר ליצירת קופסאות פותחה הן על ידי פוג'ימוטו והן על ידי בחור בשם קן קאוואמורה, במקביל. אין דרך לדעת האם פוסה למדה מהם את השיטה או שפיתחה בעצמה שיטה דומה. בכל אופן, פוסה פיתחה שיטות קיפול לקופסה זו עבור מספרי פאות שונים (3,4,5,6,7,8,9,10,11 פאות) לכל מספר פאות היא פיתחה מכסה ייחודי. חלק מהקופסאות, אלה עם מספרי הפאות האי זוגיים, פורסמו במגזין "טנטיידן" לפני מספר שנים (בתחילת שנות ה-2000 או שלהי שנות ה-90). פוסה פרסמה בשנת 1992 ספר שנקרא "קופסאות מנייר אחד" (ה-ISBN הוא 4480872035). בספר זה מופיעים כלי קיבול שונים וכן מספר קופסאות בסגנון הזה (בעלות 3,4,6,8 פאות) עם אוסף רב של מכסים. בשנת 1995 פרסמה פוסה ספר, שהיום כבר לא מודפס יותר, שנקרא "קופסאות מתנה" (ה-ISBN הוא 4140310685). זהו ספר מרהיב בכריכה קשה, ובצבע מלא. הספר מכיל הוראות להכנת קופסאות בסגנון זה (עם 4,6,8, פאות) ועם מכסים שונים, וכן הוראות למספר קופסאות יפהפיות בעלות מספר דפים. הקופסאות בספר זה שונות מהקופסאות שבספריה האחרים של פוסה ובעלות מכסים שכמותם לא ראיתי בשאר ספריה.

למעלה