הקוקסינל הראשון בשירה העברית

אורי 0

New member
הקוקסינל הראשון בשירה העברית

אני חושב. ותסלחו לי על השימוש במלה האסורה. אריה זקס (זכרונו), מתוך "פרדס", תשל"ו. מצד אחד תאור מאוד בעייתי. מצד שני זה האזכור הראשון - לפני 28 שנים. ומצד שלישי, השיר הזה יפה, למרות ואולי בגלל שהוא מגעיל: לבשר תפור, לספינקס, למלכות קוקסינל התחפשתי לנסיכה חיוורינית. עברתי טור-טוהר בנסיעה אחורנית. הוי, כה הכאיב לנפשי במכונית בשרה השמנמן של נקבה אלמונית. מקדשי הקבור פלט מפי ביוב אדי ביצה נוצצים, זרחן אבני ברקת. הלילה, קטיפה על גו שבור-מפרקת, כיסה את ערוות גופי הנקוב. בין קפלי צעיפי, שקיפות של לא כלום, שדי תפחו, פרי עץ-דעת מבשיל: אם תבקש יפה אבוא, באיפור חלום וטעם השפתון ידבק בפיך התפל. רק אז צחוקך יקפא בעוית הלל לבשר תפור, לספינקס, למלכות קוקסינל.
 
היי תודה !

מוזר ומרתק הוא היה, האיש הזה. קשה לאהבה, אבל נגע בכל פינה וחוויה אנושית.
 
מתוך: "על פני מיליארד שנה"

מאת רוברט סילברברג. 1969. "מקומו של ד"ר הוֹרקקק הוא במשלחת הזאת - ויהיה גזעו אשר יהיה. אבל, שֶטְין-שֶטְין נמצא (או שמא נמצאת?) כאן רק בזכות היותו בן-מיעוטים. כמעט ואין צורך לספר לך זאת: שטין הוא קאלאמוֹרי, מיליטנטי מאוד במאבק על זכויותיו -כאילו יש בכלל קאלאמורים אחרים. הוא אחד המתלמדים. הוא/היא נפלטה לפני שנה מאוניברסיטה קאלאמורית שהינה בוודאי בית חרושת לדיפלומות אף יותר מכפי שהשמועה מתארת אותה. יצור זה אינו יודע דבר. אפילו שיחה שטחית מגלה כי ידיעותיו של שטין בתורת הארכיאולוגיה אינן גדולות מידיעותי בתחום הנאוטריניקה - ואני איני מבין דבר בנאוטריניקה. אבל אני איני מעמיד פני מבין ; ואילו שטין מתיימר להיות בוגר בארכיאולוגיה. את מתארת לעצמך בוודאי איך הוא/היא הגיע/ה לכאן. הקאלאמורים זועקים ללא הרף כי מעמדם מקופח, ומאיימים להלחם בכל יצור חי המצוי בשטח, אם לא יכיר העולם ולא יעריץ את הישגיהם האינטלקטואליים. נתקענו, איפוא, עם שטין אך ורק כדי לצנן את הלהט של עמו/עמה. שטין הוא, לפחות, יפה (או יפת)-תואר. הוא חלקלק וחטוב. יש לו עור ירוק, נוצץ וזרועות תמנוך ארוכות ומעוקלות. כל תנועה שלו דומה לקטע של באלט. איש אינו מעריץ את שטין יותר משטין עצמו, אבל אפשר לסלוח לו על כך. אחרי הכל, הקאלאמורים מצוידים בשני המינים בגוף אחד, ואין ספק שאילולא אהבו את עצמם, היו יוצאים מדעתם. אבל שטין הוא מטומטם, כמו שהצלחתי להבחין בנקל, והוא מטען עודף כאן ; נוכחותו/נוכחותה היא למורת רוחי."
 

אורי 0

New member
../images/Emo96.gif../images/Emo24.gif ברוך השב!

(או אולי אתה רוצה משהו אחר. או אולי אתה פה כל הזמן, רובץ בפינה ושותק?) ומדהים אלו שמרנים ושובניסטים היו סופרי מדע בדיוני, עד לא מזמן. למרות שאני מכיר איזו טרנסית שעונה על התאור... (אבל לא ממחלקת החצי-חצי...)
 
אמ.

קיבלתי משרד עם מחשב שמאפשר לי תקשורת מעט יותר רציפה מבעבר, אבל אני לא בטוח באיזה סטטוס אני מעוניין [שב, נשאר, חוזר, הולך]. ומחלקת החצי-החצי - זה מזכיר לי מחלקות בסופרמרקט או את הפרסומת עם הבחורה שבוחרת בחורים מהמדף.
 

DarlingAdam

New member
יפה.

גורם לי לרצות לקרוא עוד - גם ירוק, גם יפה, גם דו-מיני וגם חינני בתנועותיו? טיפש או לא, ייתכן שאני מאוהב ;)
 
../images/Emo3.gif

זה ספר משונה. אבל אני לא יודע אם משונה בתור מדע בדיוני או משונה כי זה מדע בדיוני.
 
למעלה