הקורס "בסיסי נתונים"

HIT HOLON1

New member
הקורס "בסיסי נתונים"

הקורס "בסיסי נתונים" במדעי מחשב בוטל בסמסטר-ב ?

erezk9

New member
מידע שלי

קודם כל, אני לא יודע אם ביטלו או לא. אבל ממה שאני יודע - הקורס בכלל לא אמור להתקיים השנה - בגלל שינוי תוכנית הלימודים של מדעי המחשב. הקורס בסיסי נתונים הוא מעכשיו קורס של שנה ג'. והסטודנטים של שנה ג' למדו אותו בשנה ב' (תוכנית לימודים קודמת) אז יצא שאין מי שיילמד אותו השנה. בהתחלה שמו אותו כדי לתת אפשרות לסטודנטים שנה ג' שנכשלו בו - להירשם שוב לקורס. אבל מכיוון שהיו רק 2 נכשלים,אז אין סיבה לפתוח להם לבד את הקורס. אם יוצא שיש הרבה סטודנטים שנה ב' שרוצים את הקורס (כדי לחסוך משנה ג') - אז אני מאמין שהמכון ישמח לפתוח להם את הקורס

Retaliator

New member
שאלה בהקשר דומה

סימסטר ב של שנה א מדעי המחשב נחשב קשה ע"פ מה שכולם אומרים, לפחות במסלול הגמיש - אינפי ב, דיסקרטית וליניארית. סיסמטר קיץ נחשב יותר קל כי אין שם מתמטיקה רק קורסים של מדעי המחשב, 1) האם זה נכון? 2) איזה קורס אפשר להוסיף בקיץ כדי לחסוך בהמשך אם בכלל (פרט לכללי) ? תודה

erezk9

New member
אלון - אני חייב להבין לאן אתה רץ?

אני מרגיש שאתה כל הזמן מחפש לדחוף יותר ויותר קורסים כדי לסיים עם הדברים יותר מהר.. אז קבל כמה עצות - אל תחפש לסיים עם הקורסים הכללים כבר בשנה א'! תתקדם לאט לאט. מקסימום, תסיים אותם בשנה ב'. (לך תדע, אולי יפול לכם קורס מעניין בשעות הגמיש שנה הבאה?) לגביי גנטיקה, זה קורס בחירה (לא כללי) למדעי המחשב וגם ככה לא נראה לי שאתה יכול לקחת אותו בשנה א'. אז אולי יתמזל מזלך ותוכל לקחת אותו בשנה ב' או בשנה ג'. (תלוי בשעות שהוא יינתן) לגביי קורסי הקיץ של מדעי המחשב שנה ב' שאתה יכול לקחת כבר בקיץ הקרוב - אם תרצה להתקדם, אז תקח את ארגון המחשב ושפת סף. כי הוא יחסית קורס קליל. ונכון. דיסקרטית קשה. והוא גם חשוב להמשך הדרך ליניארית לעומתו גם קשה, אבל ליניארית הוא לא דרישות קדם של כלום. אז אם ממש לא בא לך עליו עכשיו מותר לך לוותר (למרות שאני לא הייתי ממליץ על זה בכלל!!)

Retaliator

New member
את האמת בהתחלה רציתי לקצץ קורסים

אני לא רואה כל בעייה לקחת קורס כללי בכל סיסמטר בשנה א.. לדעתי זה מומלץ. לגבי קורס מעניין או לא, רוב התלמידים בקורס שלקחתי מן העט לאינטרנט סבלו, אני דווקא לקחתי את זה בכיף. עכשיו לקחתי קורס שבהחלט אמור להיות מעניין, ומה שלא יהיה בקיץ אני אנסה לסיים עם זה, כך שהמשך התואר בשנים 2-3 לא אצטרך לשבור תראש על זה, לדוגמא אנגלית - גם עשיתי עוד לפני התואר פטור - ואני מסתכל על מי שלא עשה את זה, כמה הוא סובל בגלל קורס או 2 או יותר באנגלית.. ועוד סיבה, שבקיץ במערכת מתוכנן קורס כללי בין 13 ל 16 ביום שישי, ואני לא מתכוון לעשות את זה.. :)

Retaliator

New member
גנטיקה זה סופר - מעניין ! רק שלא מסתדר לי..

באמת נשמע מעניין (קורס בחירה מתוך 7 שצריך לקחת). אקח אותו בהמשך.

למעלה