הקורס המזורז כולו(!) עלה לויקיספר

Gרר

New member
הקורס המזורז כולו(!) עלה לויקיספר

לא מזמן חזרתי להשלים אותו וקצת "חורים" בזמן שהתפנו לי פה ושם הספיקו כדי לסיים את המלאכה, ועכשיו יש באויר 21 פרקים שלא מכסים אמנם את כל השפה כמו "הדקדוק המלא", אבל עוברים על כל הדברים העיקריים בדקדוק של אספרנטו בצורה קצת פחות "כבדה" וקצת יותר מודרנית מהקלאסיקה של קלרמן. הנה כאן הלינק

כשהתחלתי לתרגם את הקורס הזה חשבתי שזה יהיה טיול פשוט, כי הכל מוכן כולל פתרונות לתרגילים והכל. מהר מאד התברר שזה הולך להיות יותר קשה ממה שחשבתי. קודם כל בגלל טעויות לא מעטות שנפלו בגירסה האנגלית שמולה עבדתי, ולצערי אני מאמין שעד עכשיו נותרו פה ושם טעויות אבל אני מקווה שהמצב סביר למרות היעדר הגהה של אספרנטיסט מיומן ממני...

הדבר השני שהקשה הוא שאם אצל קלרמן הכל מתוקתק ומסודר (בכל זאת קלאסיקה...) אז כאן המון מקרים של מילים שמופיעות בתרגילים בלי שלימדו או הזכירו אותן קודם לכן, כך שהייתי חייב בכל פרק לעבור על כל התרגילים ולוודא שאין הפתעות כאלה ואם כן - להוסיף אותן לאוצר המילים או לשנות קצת את התרגיל שישתמש במילים מוכרות. גם מבחינת הסדר של החומר בשלב כלשהו הייתי חייב להעביר פה ושם פרק כלשהו לשיעור מאוחר יותר, בקיצור... הרבה יותר עבודה ממה שחשבתי.

בפרק האחרון הוספתי 2-3 פרקים שלא הופיעו בקורס המקורי. פשוט לא נראה לי הגיוני לסיים קורס, אפילו מזורז, באספרנטו - בלי לדעת מה זה iam או nenial... אז הוספתי לשם כמה דברים שנראו לי חשובים.

אני מאד שמח שהיתה לי אפשרות לסיים את הויקיספר הזה. כשאני חיפשתי בזמנו מקור שאפשר ללמוד בעזרתו את השפה, מאד תיסכל אותי שלא מצאתי אפילו ויקיספר אחד ללימוד מלא של אספרנטו בשפה העברית, והנה עכשיו יש לנו כבר שניים כאלה. אני מאמין שמי שרוצה ללמוד שפה זרה תמיד יעדיף לעשות את זה בשפת האם שלו ולא על ידי שפה "צד ג'" כמו אנגלית, כך שאני מקווה שהספרים האלה באמת יהיו לעזר, אבל זה תלוי גם בכם... שבמידה ומישהו מגלה עניין - תמליצו גם על האופציה הזו, ולא רק על הספרים המודפסים "של פעם".

למי ששואל what's next, אז האמת שיש לי כבר פרוייקט חדש שאני רוצה לעשות, אבל כרגיל... זה תלוי באפשרויות הזמן. ברגע שיהיה משהו להראות - אני כמובן אעדכן כאן בפורום.

תודה למי שעזר בשאלות וכו'... זה היה לי לעזר רב!

מיכי 10

Member
כל הכבוד Gרר על המבצע הנוסף.

אני מחוץ לבית, עם הסלולרי, ולכן לא מצליחה להיכנס לקישור שהבאת.
אכנס אליו כשאהיה שוב בבית. סומכת עליך שהחומר מצויין. :)

Eldad S

New member
כל הכבוד!

יישר כוח!
ראיתי בבוקר, ורציתי להגיב כבר אז, אבל עבדתי על משהו דחוף, ופשוט שכחתי.
Mi ankoraŭ okupiĝas pri tiu urĝa laboro, sed nun mi ne forgesis.

למעלה