הקורס "לוגיקה פורמלית" מהחוג לפילוסופיה

berta84

New member
הקורס "לוגיקה פורמלית" מהחוג לפילוסופיה

מישהו עבר את הקורס הזה או קורס דומה ויוכל לספר לי עליו?

berta84

New member
נכון

אבל זה נושא שדי מעניין אותי ואם אין עומס קריאות באנגלית הייתי לוקחת מה יש לך לומר על הנושא?

לא יותר ממה שיש לך... ../images/Emo13.gif

כעקרון לא צריך להיות בנושא יותר די קריאה, ובטח באנגלית. אגב, יש תרגולים לקורס הזה? כי ההגיון אומר שצריכים להיות, כי ככלות הכל לוגיקה פורמלית היא ניתוח 'מתמטי' של טיעונים מילוליים. משהו שדורש קצת תרגול...

אגב, אני לקחתי קורס

בחירה מאותו חוג, ודי מדובר בחתול בשק, כי חוץ מהתיאור של שורה וחצי שהיה בסילבוס, אין לי עליו שום מידע.

berta84

New member
תנסה לשאול בכל מיני פורומים וקומונות של

פילוסופיה לגבי הקורס "לוגיקה פורמלית" תכנס להיילרן ומשם למאגר ראשי- חומרי הקורס של לוגיקה פורמלית נגישים לכל הסטודנטים, גם לאלה שלא רשומים לקורס, רק תזכור ששעות ההרצאה והתירגול שם הם עבור השנה הקודמת כנ"ל גם לגבי הקורס לוגיקה יישומית שאותו אני משום מה לא מצליחה למצוא בקטלוג הקורסים

אליהו ד

New member
קורס מהנה מאוד אבל לא קל בכלל

דרישות של שיעורי בית ועבודות אבל ייתן לך המון לא קל בכלל . אם את לוקחת אותו כבחירה (את לומדת כלכלה אם אני זוכר נכון) אז זה בגדול דורש השקעה כמו קורס מבוא להסתברות

berta84

New member
תודה אליהו, עוד כמה שאלות

האם הקורס דורש חומר קריאה רב באנגלית ובכלל חומר קריאה רב? (אני מבינה שלמדת את הקורס) ושיעורי הבית והעבודות- האם הם חלק מהציון? וכן, אני מכלכלה

berta84

New member
עוד שאלה

הרי הקורס הזה הינו קורס חובה לתלמידי החוג לפילוסופיה, זה אומר שהוא לא דורש ידע מתמטי מוקדם רב? כלומר המרצה מסביר בפירוט את כל העניינים המתמטים?

אליהו ד

New member
היי מה נשמע , המרצה הוא פרופסור יונתן ברג

שבפעם האחרונה שבדקתי היה ראש החוג אבל יכול להיות שכבר נכנסה הרוטציה . בכל אופן כשאני למדתי את הקורס הזה לא היה בו תרגול חובה אז לא הלכתי , היום נראה לי שיש , צריך לבדוק במערכת הSAP . בכל אופן זה קורס שבלי תרגול קשה להצליח בו . בפילוסופיה אפשר לקחת או לוגיקה יישומית או לוגיקה פורמלית בתור חובה . הוא לא דורש בכלל ידע מתמטי , הכל מתחילים מאפס , אבל מגיעים גבוה מאוד ברמה של הלוגיקה . אין חומר קריאה , בכלל . הכל נלמד בכיתה . הרבה חומר ולא פשוט בשלבים מסויימים של הקורס , מקביל לרמה של קומבינטוריקה בהסתברות של כלכלה . אם זה מסתדר לך במערכת(שימי לב אם יש תרגול חובה או לא) זה קורס שמתלבש יופי כקורס בחירה : אין קריאה , הכל נלמד בכיתה , יש תרגול על כל החומר , והמבחן הוא על החומר הנלמד . יש עבודה באמצע הקורס שמכריחה אותך לשנן את החומר ולבוא מוכנה למבחן .

berta84

New member
מצאתי את הקורס בהיילרן, הוא נגיש שם גם לאלה

שלא רשומים לקורס, כמו כן יש שם את החומר של לוגיקה יישומית שאותו משום מה אני לא מוצאת בקטלוג הקורסים לפי הסילבוס שבהיילרן יש שלושה מבחנים, הגשת שיעורי בית, עבודה לא ראיתי. תודה רבה על כל ההסברים והתשובות, אני בכל מקרה התלהבתי מהקורס וחושבת לקחת אותו, אני מקווה שיש מקומות פנויים

אליהו ד

New member
גם אם לא יהיו מקומות פנויים ,

כדאי לך לגשת לחוג לפילוסופיה , מנסיון אני יכול לומר לך שהם מתגמשים מאוד , סך הכל זה אנטרס שלהם .. בהצלחה

למעלה