הקושי בלהדריך לבד.

my sTar

New member
הקושי בלהדריך לבד.

שוב שלום לכולם. אני שוב רוצה לפרוק מעל עצמי עצבים ותיסכולים למינהם..
אני מדריכה לבד קבוצה של 30 בנות בכיתה י"ב, יש לי רכז שכבה שהוא מדריך של הבנים של י"ב והוא עוזר לי בקטעים של משמעת וכאלה, אבל ממש לא נמצא איתי בשטח ומעבר לזה שאני מפנה אליו בנות עם בעיות משמעת אין יותר מדי עזרה מצידו [כאילו, זה עוזר לי המון וחוסך לי כל מיני בעיות משמעת מעצבנות, אבל עדיין...] אתמול הבטחתי לחניכה שאני אלמד איתה למבחן ואז עוד חניכה באה לבקש ממני עזרה לימודית לבגרות שיש לה עוד שבועיים, אז אמרתי לה שאני לא יכולה היום כי הבטחתי כבר ללמד מישהי ואם אספיק אלמד אותה היום יותר מאוחר אבל אם לא יש לנו את כל שבוע הבא ללמוד.. הקיצר, היא התחילה להתעצבן עליי שאני אף פעם לא עוזרת לה ושזה לא פייר ובלה בלה וגם היא התחילה לדבר איתי על הפליות שאני עושה, דבר שאני פשוט שונאת שהם אומרות לי וזה מעצבן אותי ממש ! ניסיתי להסביר לה שזה לא קשור להפליה או לזה שאני לא רוצה ללמד *אותה* זה פשוט קשור לזה שהבגרות עוד שבועיים והמבחן- מחר. [כאילו, מה היה לה כלכך קשה להבין את זה?????? שעה התכווחתי איתה!] בכל מקרה, במהלך כל הויכוח הזה, 2 בנות שלי חזרו שתויות לבניין ומסטולות משתייה אז הייתי צריכה לטפל בזה ותוך כדי הייתי צריכה לחשוב על הפעילות שאני מעבירה עוד שעה [לכבוד עשרה בטבת..] אני פשוט מרגישה שאני נקרעת בין כל הבנות שלי, שאני לא מצליחה ל'ספק' להם את כל הצרכים שלהם, וזה מתסכל אותי. בכלל, זה כזה מעצבן להדריך לבד, לפעמים אני רוצה שתהיה לי את היכולת להתפצל לכמה אנשים בו זמנית, ככה הכל היה נראה אחרת..
בכל מקרה, אני עושה כמיטב יכולתי, וגם איכשהו בסוף אתמול הצלחתי לדחוס איכשהו את הכל ואיכשהו יצא שפחות או יותר כולם יצאו מרוצים.. [אני יצאתי מונשמת אבל בקטנה
] :)

בובית ../images/Emo24.gif

לבד על 30 בנות
זה די מטורף .. מיום ליום אני יותר ויותר מעריכה אותך ! זה ממש קשה, אני יוצאת חצי מתה כשאנחנו עובדים 2 בקבוצה של 12 ילדים.. אז לבד על 30 ?? ולגבי אותה חניכה , אני מאמינה שהיא כן קלטה ..פשוט לא היה לה נוח להודות בזה ..

my sTar

New member
כפרה :)

תודה רבה, זה דבר ראשון
דבר שני, תזכרי שאני עובדת עם בני נוער כך שזה שונה מאוד מעבודה עם ילדים, ז"א קבוצה של 30 בני נוער זה קשה להדריך לבד, אבל זה אפשרי קבוצה של 30 ילדים להדריך לבד זה פשוט בלתי נסבל ולא הגיוני בעליל !! כשהייתי מתנדבת במועדונית [עם ילדים בגילאים 6-12] היינו 3 מדריכים על קבוצה של 20 ומשהו ילדים, ואחרי כל יום הייתי חוזרת סחוטה הבייתה, זה פשוט עבודה מסוג אחר לגמרי, ילדים מול נוער. בכל אופן, אם אני כבר כאן אני רוצה להודיע קבל עם ועדה- שללמד חלקאות זה פשוט משעמם באופן שאי אפשר לתאר !!!!!! פשוט מ-ש-ע-מ-ם-! כאילו זה מעניין אותי שתרנוגלת עד גיל 10 חודשים אוכל 10 אחוז חלבון ו15 אחוז סידן.. בעע

joyjoy

New member
../images/Emo24.gif

קודם כל קחי חיבוק גדול גדול כי באמת זה ממש ממש לא פשוט להתחלק ל-30 ובעצם זה לא באמת אפשרי ותמיד בכל נקודת זמן מישהו ירגיש שהוא צריך להמתין כי זה באמת המצב. ואת זאת שאחראית לחלק את הזמן שלך בהתאם לדחיפות ולחשיבות ורק את יכולה לדאוג לא להרגיש שאת "נקרעת בין כל הבנות שלי, שאני לא מצליחה ל'ספק' להם את כל הצרכים שלהם" לדעתי את צריכה להבין שאת לא תצליחי אף פעם לספק את כל הצרכים של כולן. אבל מה שחשוב הוא שאת יודעת שעשית כמיטב יכולתך וגם אם לא יכולת להיענות לצורך מסוים ברגע מסוים זה לא כי זילזלת,לא רצית, לא בא לך או כל סיבה אחרת שאינה קשורה לנתון הבסיסי שאת אחת והן רבות. אני באמת ובתמים מאמינה שאנחנו משדרים מה שאנחנו מרגישים וככה הפידבק חוזר אלינו כמו שאומרים לאנשים שאם הם ישדרו שהם בטוחים בעצמם ככה יתייחסו אליהם, אם את תאמיני שאת עושה כמיטב יכולתך ותעבדי על עצמך לא להרגיש שאת נקרעת, אז זה מה שתשדרי ואז זה לא יהיה התווכחתי איתה שעות, אלא להסביר בעדינות פעם ראשונה וקצת יותר בתקיפות אם צריך פעם שניה ומעבר לזה לא לתת מקום בכלל לדיון. לשיחה ולאמפתיה [במקום ובזמן שאת תקבעי ]-כן יש מקום כמובן. יכול להיות שהיא קוראת אצלך את זה שאת נקרעת וגם יכול להיות שהיא תמיד קיבלה תשומת לב על ידי זה שהיא צעקה אפליה תמיד בכל מיני מצבים אחרים בחייה, בכל מקרה את זאת שצריכה ללמד אותה שזאת לא הדרך לקבל יחס [וכמו שאת יודעת גם יחס של להתעצבן ממישהו ולהתווכח איתו זה יחס] זאת דעתי בכל אופן שמבוססת על ניסיון אישי שעד שלא למדתי בכח להפסיק להרגיש שאני צריכה לספק את כולם לא הגעתי למצב שבו כשמישהו אמר לי שאני מפלה אותו יכולתי לשמוע את מה שהוא אומר ולהבין אותו אבל לא להתעצבן מזה כי ידעתי שזה לא נכון. ושוב לסיום עוד איזה
אחד בשביל שאר השבוע.

למעלה