הקושי לסלוח לעצמי

bad girl201

New member
הקושי לסלוח לעצמי

העתקתי כאן קטע מתוך הבלוג שלי, שכתבתי ב-19.5.2005... "כבר עוד מעט שנה שאני מכירה אותך. אותך- שאם הייתה לי אפשרות בחירה הייתי מעדיפה לא להכיר בכלל. נכון שזה עבר, אבל זה חלק בהיסטוריה שלי שאני לא גאה בו, והלוואי שאפשר היה כמו במחשב פשוט לעשות delete על התקופה שעברתי איתך...אבל לצערי זה בלתי אפשרי. ודווקא בגלל זה יש לי את הקושי הגדול הזה לסלוח לעצמי- על זה שאהבתי אותך באמת, שרציתי לתת לך את כל כולי, שהלכתי אחריך והאמנתי לשקרים שלך פעם אחר פעם. פגיעה על פגיעה, עלבון על עלבון- התחננת, וכמו טיפשה סלחתי. באמת ניסיתי להאמין לבולשיט הזה שהשתנית. אומרים שהזמן ירפא, אבל גם אם הוא ריפא חלק מהפצעים- זה עדיין כל כך איטי, וכל כך כואב...כי זה בלתי נמנע להיזכר כשהרכבת עוברת בדיוק מול ה- שלך כשאני נוסעת פעמיים בשבוע ללימודים...אני מודה שאני מתגעגעת לרגעים היפים המעטים שהיו לנו למרות שהם היו שקר גדול וכואב, וכך גם כל ה"אני אוהב אותך" שאמרת לי, אבל יחד עם זאת אני יודעת שאני לא יהיה מסוגלת להסתכל עליך אם אני אראה אותך יום אחד. אני לא נוטה לשמור טינה לאנשים, אבל במקרה שלך זה שונה. גם אם סלחתי ה- לא שוכח וכנראה שגם לא ישכח...וכן למרות הגעגועים לרגעים ההם, אני שונאת אותך. ואני בדרך כלל לא בן אדם ששונא, אבל כמו שאמרתי- איתך זה אחרת. אני מתארת לעצמי שבטח אתה לא קורא את זה, וגם אם כן- אתה בטח לא מנחש שזה אתה...אז י`, כן זה עליך למרות שאתה לא יודע... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ למי שתוהה מה פתאום כתבתי עליו, אז ככה ברגע של חולשה ועצב פשוט הייתי חייבת לשפוך את מה שהיה לי על הלב... אז ישבתי וכתבתי... איזו הקלה" איך מתמודדים עם הרגשת הכאב העצומה שהותיר בנו אדם שפגע בנו? ולמה למרות כל היתרונות שיש בי (ואני יודעת שיש בי כמו למשל מראה חיצוני טוב, אופי וכו'- אומרים לי את זה כל הזמן) אני עדיין לא מצליחה? זה בן אדם שהתייחס אליי בצורה הכי מגעילה בעולם, ועדיין המחשבות לא מרפות ממני, למרות שאני יודעת שאני לא ראויה לטיפוס כזה אלא להרבה הרבה יותר טוב...איך אתם מתמודדים/ התמודדתם עם מצבים דומים?

bad girl201

New member
כמה תיקונים

"כי זה בלתי נמנע להיזכר כשהרכבת עוברת בדיוק מול הבית שלך..." "גם אם סלחתי הלב לא שוכח..."

לא רק שתסלחי לעצמך

אלא גם תאהבי את עצמך על הרגישות הגדולה שניחנת בה. ומאידך - למדי להתחסן ממנה מעט, איזון מוזר שצריך עם הזמן והנסיון ללמוד לעשות.

אגו פגוע והעבר שלא נסלח

את האגו הפגוע ירפא הזמן. חיזוקים מהסביבה. חיזוקים פנימיים שלך יכולים לעזור: כמו מעשים שגורמים לך לגדילת ההערכה העצמית. לגבי העבר. לכל אחד יש הסטוריה, והיא לא מושלמת. גם אותי העליב מישהו, והייתי כ"כ מבואסת מזה שאהבתי אותו. רציתי לשנות את העבר, רק בשביל שלא ישאר לי זכרון כ"כ לא...שווה. שווה במובן- שני צדדים שווים. עין תחת עין, כמו שכתבת. אבל זה לא אפשרי. אז למדתי להעריך את העובדה שאני הייתי אמיתית ביחסים, ואני אהבתי באמת, וזה גורם לי לחשוב על כך שאני יודעת לאהוב באמת וזו תכונה שלי, ולא של מישהו אחר. בעצם אני מדברת על כזה דבר: אי אפשר לשנות את העבר. אפשר לשנות את היחס אליו. מה דעתך? את מסוגלת לשנות את היחס לעברך ולנסות לסלוח?

../images/Emo20.gif

בעיניי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הפגיעה הזו מבלי להקים סביבנו חומות של חוסר אמון מוחלט בכל העולם.. היא להבטיח לעצמנו שניזהר. שלא ניתן שזה יחזור על עצמו. שנעשה הכל כדי לוודא ששוב לא נעמוד במצב בו מישהו מכאיב לנו ואנו יודעים ושותקים. גם לא בשם האהבה. חיבוק.

למעלה