הקו הירוק

הקו הירוק../images/Emo5.gif

מהומה התחוללה היום עקב החלטתה של שרת החינוך להחזרת הקו הירוק למפות ישראל. קישור מה דעתכם ?

../images/Emo31.gif

יותר הגיוני ללמד אותם מה זה ומה המשמעות במקום להציג את זה כעובדה קיימת. גם ככה מה שנכנס כל כך מעט, אז זה פשוט יגרום להטמעה של מצב לא מדוייק ויעוות את המציאות.

לדעתי, לימודי גיאוגרפיה

בארץ כמו שלנו הם תנאי הכרחי להבנת המשמעויות של החלטות מדיניות ואחרות. הייתי מקצין ואומר שכרטיס בוחר ינתן רק למי שעובר בהצלחה איזו בחינה קצרה בגיאוגרפיה שכן יש כאלה שמצביעים בעד או נגד גדר/ חומה/ מחסומים וכו' וכו' ואינם מבינים כלל שיש משמעות גיאוגרפית ואינם מבינים מהי. הקו הירוק חשוב שכולם ידעו מהו ואיפה עובר. לאחר שיבינו וידעו יוכלו להבין גם עד כמה הוא לא רלוונטי יותר וכמה חשוב שאם עושים את ההפרדה בין העמים - יש לעשותה לפי קוים חדשים ומעודכנים יותר.

../images/Emo45.gifכמה שאתה צודק

אבל שלא תבין לא נכון. אני מסכימה איתך רק שיבינו את משמעות הקו. אחר כך ,כל אחד ודיעותיו.

אני טוען שידיעת העובדות קודמת לכל

בשלב שאחרי, מחליט המבין את שיבין. אם לא ייתן לעובדות לבלבל אותו - ילך בדרך אחת. אם יבין את העובדות ויידע לקשרן גם לעובדות איכותיות יותר כמו תרבות, חברה והיסטוריה - יגיע למסקנות מאוד ברורות וחד משמעיות. שוב, בהנחה כי גם מסקנות קשות ומנוגדות לדעתו עלולות לצוץ מהידע המצטבר.

למעלה