הקטנת אנדומטריומה

nsharoni

New member
הקטנת אנדומטריומה

שלום בנות, בבדיקה שגרתית גילו לי אנדומטריומה( בעבר כבר נותחתי להוצאת אחת), קראתי פה בעבר על בנות שהצליחו להקטין ואף להעלים את האנדומטריומה.
יש למישהי המלצה-תזונתית, סינית, רפואית וכו' ?
תודה.

שמיץ1

New member
המלצות

מבחינת רפואה אלטרנטיבית, לי אישית לא יצא לשמוע סיפורים על כך שזה הקטין אנדומטריומות, אבל יש נשים שהדיקור עוזר להן להתמודד עם התסמינים והתזונה מאטה אצל חלקן את התקדמות המחלה.

תזונה: http://www.endi.org.il/אנדי/מאמרים-...itמאמרים/חשיבות-השינוי-התזונתי-באנדומטריוזיס/

מבחינת רפואה סינית, זה בדר"כ דיקור סיני ולפעמים צמחי מרפא. יש מדקר במרפאת אנדו בשיבא (אני אישית לא התחברתי) ויש מדקרים אחרים שמתעסקים בגניקולוגיה ופריון.

מבחינה רפואית, את צריכה להתייעץ עם מומחה אנדו'. יש עדויות שזריקות כמו לוקרין מקטינות נגעים בחלק המקרים, ויש גם עדויות כאלה על ויזאבל (יש מקרים שבהם אפילו גלולות רגילות עזרו). השאלה היא מה נכון עבורך.

שמיץ1

New member
גם חשוב לציין

שברגע שמפסיקים את הטיפול הרפואי, הנגעים לרוב גדלים שוב. כך שזה מעין פתרון זמני, או לפני ניתוח (כדי למזער את הנזק שיעשה בניתוח).

nsharoni

New member
הקטנת אנדומטריומה

הבעיה היא שכרגע אני מנסה להיכנס להריון ,כך שכל הגלולות למניהן לא ממש עוזרות כרגע...

לואי84

New member
כמו ששמיץ אמרה

הבנות שאצלן האנדומטריומות נעלמו, זה היה בזמן דיכוי של גלולות וגם אז הן לא תמיד קטנות ולפעמים ממשיכות לגדול כאילו כלום. וכמובן שכל מחזור או טיפול בהורמונים עלול להחמיר.
נראה לי ההמלצה היא בדר"כ להוציא למרות שיש לא מעט בנות שהרו ועברו הריון גם עם אנדומטריומה. תנסי לעשות חיפוש בפורום. בכל אופן, הכי טוב להתייעץ עם מומחה.

דיקור בכל אופן לא יכול להזיק. זה אמור לחזק גם את מערכת החיסון ולהקל על סימפטומים. אני הולכת דרך הקופה וגם מקפידה על התזונה שהתאימה לי הדיאטנית בתל השומר.

liats80

New member
לא הייתי מסתכנת

לפני שאת מנסה להכנס להריון עם אנדומטריומה כדאי לשמוע חוות דעת מרופא מומחה לאנדו שיבדוק מה גודל האנדומטריומה ומה כדאי לעשות איתה.
לא נראה לי שתזונה או דיקור יעלימו אותה. ממש כדאי להייעץ עם רופא מומחה לאנדו ושהוא יציע טיפול (אם צריך).
בהצלחה!
ליאת.

למעלה