הקטנת כמות החלב בהנקה לטןןח ארוך

ניליא

New member
הקטנת כמות החלב בהנקה לטןןח ארוך

מאיה ונקת כבר שנה ו8 חודשים( עוד שבוע). ביומיים האחרונים יש לי תחושה שאין לי מספיק חלב עבורה. היא אוכלת ארוחת ערב ונרדמת שעה לאחר מכן עם היניקה. פתאום היא מתחילה לבכות, להיאבק עם השד, לבקש שד שני וגם איתו לבכות. מה לעשות?

תחושת מיעוט חלב

האם את יודעת מה גרם לשינוי? אולי התחלת להשתמש באמצעי מניעה הורמונלי? לעיתים שינויים הורמונליים (מחזור, ביוץ, הריון) גורמים למיעוט חלב. אם זה מחזור/ביוץ, זה לא אמור להימשך יותר מיום-יומיים ואחרי כזה ותק בהנקה, החלב לא מפסיק בצורה פתאומית. אשמח אם תעדכני

ניליא

New member
לפני הכל - אני מודה על התשובה המהיר

לא חל שינוי הורמונלי שידוע לי. אני נוטלת סרזט כבר כשנה וחצי.מחזור טרם קיבלתי. אולי זה ביוץ. בכלמקרה היא מתעוררת כל חצי שעה- שעה וזה מתיש. לפי מה שתיארת אולי כדאי לי לחכות כמה ימים? אבל "כמה" זה יחסי. אז יש לך המלצה ל"כמה"? תודה

תשובה

שינויים הורמונליים יכולים להשפיע ליומיים-שלושה. אבל אולי משהו אחר מציק לה ולכן היא מתעוררת? אולי יוצאות לה שיניים או שכואבת לה האוזן? האם היו שינויים אחרים בימים האחרונים?

ניליא

New member
חוץ מחופשה ארוכה שום דבר חדש לא חל

יצאו לה כל השיניים, אחרונה ממש בימים האחרונים, לפני כשבוע וחצי. אין לה חום, והיינו אצל הרופא, ואין בעיות נראות לעין. אני כן שומעת את הבטן מקרקרת . היא גם משתמשת בי כמוצץ, אבל זה כבר סיפור אחר.

התעוררות בלילה

בגיל שנה ושמונה תינוקות לרוב לא מתעוררים בגלל שהם רעבים. בדרך כלל יש סיבה שלא קשורה להנקה, ואז מנצלים את הקסם של ההנקה כדי להרדים אותה בלי לעשות טיולים כל הלילה. כמו שאת מציינת, לפעמים הזמן עושה את שלו בלי לגלות את הסיבה. זה מאוד מרגיע שהלכתם לרופא ולא התגלה סיבה רפואית. נשמח לשמוע מה קורה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה