הקטנת תמונה

הקטנת תמונה

איך אני מקטינה את גודל התמונה שלי לארבע מאות פיקסל על ארבע מאות פיקסל אני מתכוונת לתמונות שאני מורידה מהמצלמה הדיגיטלית. ניסיתי דרך הצייר אבל הוא לא מקטין את כל התמונה רק חלק מתוכה וחוץ מזה יש לי את תוכנת adobe photoshop ששם לגמרי לא מצאתי איך מקטינים . תודה מראש

בפוטושופ: קבעי את המידות בתפריט של

כלי החיתוך, וחתכי. תקבלי בדיוק את המידות שרצית. אגב, אני מעדיף 800 על 800 פיקסלים.

174M4R

New member
הקטנת תמונות

צייר: פותחים את התמונה בציר -> לוחצים על CTRL+W -> את שתי האפשרויות הראשונות (Stretch) משנים ל50 או כמה שרוצים. irfanView: פותחים את התמונה בתוכנה הנ"ל -> לוחצים על IMAGE בתפריט למעלה -> לוחצים שם על Resize\Resample -> איפה שכתוב "set new size" משנים את ההגדרות לגודל שרוצים. Photoshop: פותחים את התמונה בפוטושופ -> לוחצים על IMAGE בתפריט למעלה -> שם לוחצים על image size -> בחלק העליון של החלון (pixel dimen sions) משנים את ההגדרות לאיזה גודל שרוצים. איתמר

roibareket

New member
משהו אחד ששכחתם..

היא רוצה להקטין לגודל 400X400.. היחס של תמונה ממצלמה דיגיטלית הוא 3:4.. קודם כל את צריכה לחתוך את התמונות ככה שתהיה להן פרופורציה של ריבוע.. את לוקחת את כלי הבחירה, יחד עם לחיצה על שיפט את מסמנת את האזור של התמונה שאותו את רוצה להשאיר, מה שלא שם נזרק החוצה מהתמונה.. אחרי שסימנת, את הולכת ל EDIT ולוחצת על CROP.. עכשיו, כמו שאיתמר אמר.. IMAGE<IMAGE SIZE yade yade yade... (ההסבר בפוטושופ..)

קודם כל תודה...

אין לי פוטו שופ... השתמשתי בהסבר על הצייר, אז ככה - מה הגודל של 400 פיקסל על ארבע מאת פיקסל (אני צריכה את זה לעבודה מסויימת וקיבלתי הוראות ברורות), ואיך בצייר מתגברים על בעיית היחס מהמצלמה הדיגיטלית. תודה

roibareket

New member
בדקתי ובצייר זה קצת בעייתי בגלל ש..

אין אופציה של לחתוך את התמונה ע"י מידות... חייב לעשות את זה לפי העיו... זה לא יצא מדוייק מדוייק.. אבל זה יצא נגיד... 420X400..

למעלה