הקטע הבעייתי לטיפוס בבית אורן בוטל בעידן הקומפקט זה כבר ...

ariasdo

New member
הקטע הבעייתי לטיפוס בבית אורן בוטל בעידן הקומפקט זה כבר ...

לא אתגר לאף רוכב בדרך כללי רוב הרוכבים עולים שם ל 34/24-28 שזה יחס העברה בין 1.4 ל 1.2 .

הנתונים לקטע כ 1.740 מ' עם כ 9.3% ממוצע בערך וכולל בתוכו קטע של כ 200 מ' עם 12%-13% .

מה שאני מנסה לטפס זה על הפלטה 53/23 יחס העברה 2.3 .

המקסימום שאני טיפסתי בעדן הקלסי בשנות ה90 באופני ראלי 42/23 - ובדאבל 39/21-23 שזה יחס העברה בין 1.85 ל 1.7

הפער גדול מאוד אני מאוד סקרן לנסות ומקווה לטוב זה מבחן מגן לפני נס הרים .

עד עכשיו הספקתי לטפס על הפלטה
כשיגרה פעם בשבוע את מי עמי .
גלבוע מכל הכוונים .
שבוע שעבר פרויד לכרמל תווי המדרכה .

מצורף גרף לעליה של בית אורן עם סימון הקטע הבעייתי עבורי . ( 4 ק"מ הראשונים עד הירידה זה יחסית קל ) .

אריה סדובניק

אילון22

New member
אפשר מילה של הגיון?

אריה,
אני מאד בעד קביעת יעדים- מטורפים כפי שישמעו (ראה הספארטלון בפורום השכן)... אבל לא ברור לי למה איש בגיל הביניים צריך להרוס את הברכיים שלו ולהעמיד את הלב שלו במבחן של עצימות גבוהה מאד לטווחים קצרים.
מציע לך ללכת למכון רפואי ולעשות ארגומטריה עד לדופק מטרה ואקו במאמץ- לפני שתצא למשימה ה"בלתי אפשרית שלך".
ושתהיה לנו בריא תמיד

להגיון אין כל קשר להישגים

או לאגו - שיפועים ויחס הילוכים הם הנישה של האריה.

ariasdo

New member
באתגרים אין הגיון - הם שונים מרכיבת אופנים רגילה לפי אפיון

רכיבת באופני כביש בדרך כלל המסלול הממוצע זה 100-180 ק"מ גם חובבים בתחריות וגם מקצוענים ( השאר זה וריאציות רכיבה באופני כביש ).

כל אתגר זה וריאציה ויש התאמה לרוכב זה גם הצד החזק של הרוכב .

לגבי הרכיבה שלי נוצר אצלי אובססיה לאתגר שמושך אותי כמו מגנט .
הרבה שנים רכבתי והתאמנתי ביחסי העברה גבוהים יותר מאחרים בצעירותי הייתי מרים משקולות די טוב .

האתגר הזה קצת מוגזם ביחס העברה כבד ב 30% יותר מהמקסימום שרכבתי ב 20 שנה האחרונות , אבל בינתיים זה עובד לפי התכנית .
זה אתגר של סיבולת השרירים להחזיק זמן ממושך מול התנגדות שניתן גם לאמן הגברה בהדרגתיות .

שבוע שעבר היה לי יחסית לא קשה בטיפוס בפרויד לכרמל ממש לא הרגשי מאמץ ברגלים .
לעומת זאת אתמול אימון טריינר מאומץ עורר לי כאב ישן מתאונה ברגל שמאל .

לגבי ארגומטריה עד לדופק מטרה ואקו במאמץ , מספר פעמים עשיתי אחרון לפני כשנה .
הבדיקה ממש תפורה עלי כאלו אני כתבתי את הפרוטוקול .
הבדיקה נעשית על טריינר שיחס העברה זה 50/14 וצריך להחזיק סל"ד 60 מחוברים לדופק ,ללב , לואטים וכו' .

כל חצי דקה מעלים התנגדות ב25 וואט התחלה ב 50 זה נמשך 10-15 דקות תלוי ברוכב .
הטריינר עוצר כאשר הדופק מגיע לסף 220 פחות גיל הרוכב (כלומר אצלי זה כ 160 הסף ) .
התוצאות ממש טובת אפילו אני מצטיין זה לדעתי לא משקף את מצב הכושר שלי כי אני רגיל לרכב כמו בבדיקה .

תודה שאתה דואג לי ברגע שהרגיש שאני סובל אני עוצר במקום .

אני לא מעלה דופק שרוכבים במהירות נמוכה זה מקשה על השרירים ברגע שמעלים קשה להחזיק בגילי .
לכן באימון לומדים איזון מותאם ואצלי המאמץ הארובי ממש לא גבוהה עד מקסימום 80% מהסף .

אריה סדובניק

asherme

New member
נישה

ניסית לחפש בעולם עוד "משוגעים" לדבר כמוך ?
מצאת לעצמך נישה מיוחדת וזה נהדר בעיני.
הלוואי עלי בגילך (עוד כעשור) לרכוב כמוך.

ariasdo

New member
את הסרטונים האלה אני מכיר טוב - זה גם שייך לתחום אחר ...

תחום הקירות , אני טיפסתי קירות ברמת הקושי הזו ביחס העברה 1.06 שזה 39/36 = ל34/32 = 30/28 .

הרוכב עם חולצת הדגל ארה"ב בנה אופנים עם קראנק מיוחד שיוצר יחס העברה קל מאוד יותר קל מאשר באופני הרים
לערכתי זה בערך יחס העברה 0.5 אפילו נמוך יותר תראה את קצב סבובי הרגלים המהיר ביחס להתקדמות אך שהגלגל מסתובב .

לגבי הדמיון לפני כמה שנים שלח לי במייל רוכב רוסי שגם מטפס קירות את הסרטון הזה .
כתב במייל סדובניק מה זה הבגדים האלו פורים זה עוד חודש .

גם בארץ לא חסר קירות אני מצרף לך גרף מהקיר הקשה בארץ מרחק נגיעה מכרמיאל .

בתקופת השיגעון הקודם פעמים טיפסתי אותו על 39/36 .

זה 500 מ' עם 20% ממוצע ה 360 הראשונים הם קלים יותר 16% ממוצע
אבל הקטע הבעיתי זה 160 מ' האחרונים הם 30% ממוצע .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
קשה למצוא משוגעים לרכיבה אנאירובית בעליה שמוגבלת ביחס העברה

מול התנגדות שיפוע , השרירים עובדים בעוצמה גבוה עד שהם ממש מתייבשים וזה מוגבל לטווח קצר .
הבעיה אחר עליה אחת אני גמור וצריך לשחרר רגליים .

אבל שגומרים מבחינת הרגשה יש סיפוק אדיר וקשה ממש להסבר את האופוריה .

במאה הקודמת רכבו בהילוכים כבדים הקראנק הקלסי היה 52/42 והקסטות היו קטנות לא היה משהוא אחר למעט טריפל .

גם מדי פעם רוכבים בודדים רכבו בעליה על פלטה באופני כביש .
בארץ לרפי נתנו תואר רפי פלטה .

אני לקחתי את הנושא צעד אחד קדימה ובניתי אופנים מסיביות ליעוד הזה .
ב 4 חודשים האחרונים אני רק רוכב על פלטה ועליתי כבר הרבה עליות בהתקדמות הדרגתיות לפי רמת הקושי .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
יש V גם על בית אורן בפלטה השד לא נורה – היו לי חששות ...

מהקטע הבעיתי המסומן בגרף בהודעת הפתיחה הורדתי עצימות וזה עבר יחסית ממש בסדר פעם הבאה נלחץ קצת יותר .
קשה לי להיות אוביקטבי לגבי התיחסות לבית אורן כמבחן מגן - לערכתי עברתי אותו , ואני יכול יותר .

לפני 4 חודשים בקושי את מי עמי טיפסתי בפלטה כנראה שאפשר להשתפר גם ברכיבה אנאירובית בעליה .

לגבי ההרגשה - אני מתחיל להבין למה לוקחים אקסטזי האופוריה בסוף הטיפוס משתלתת על הגוף יש התרגשות והתלהבות בלתי מוסברת .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
מה זה אנאירובי?

אני לא חושב שטיפוס בית אורן או מי עמי יכול להיחשב אנאירובי, ולא חשוב באיזה סל״ד תבצע אותו.
אני לא מבין גדול בפיזיולוגיה של הספורט, אבל לדעתי מאמץ אנאירובי הוא עצים וקצר. אפילו מאמץ של דקה הוא כבר בגבול האירובי. בודאי עליות שנמשכות לפחות 20 דקות. י

ariasdo

New member
פרשנות ומשמעות למצבים אנאירובים בהקשר לרכיבה באופני כביש ...

זה פעילות שרירים מוגברת ביחס לרכיבה רגילה - הראה כמה דוגמאות למשמעות הזו :

כבסיס המשמעות לפעילות אנאירובית בדרך כלל מכוונת , ומבוצעת בסוגי ספורט ספציפיים כמו ריצות קצרות ,משקלות וכ' כאשר השריר עובד לטווח קצר בעוצמה גבוה ויש בזה מגבלת טווח מרחק או זמן .

רכיבה היא כבסיס פעילות למרחק ולזמן ממושך האינטרפרטציה לנ"ל ברכיבה למצבים אנאירוביים היא בקטעים בתוך מסלול .

נתחיל בדוגמה פשוטה קטע במישור - ברכיבה נורמאלית זה מצב מותאם יחס העברה סל''ד תקבל מהירות .
אם תגדיל את יחס העברה באופן קיצוני ותקטין סל''ד תקבל גם את אותה מהירות רק שרירי הרגלים יכנסו לפעילות יתר .

בעליה זה דומה רק יותר קשה במידה ויחס העברה הוא קיצוני טווח הרכיבה מתקצר ביחס להתנגדות .

את מי עמי / בית אורן אני יכול היום באופנים נורמאליות בהילוך מתאם לי לפחות 5-3 פעמים לעלות ולרדת וישאר לי טעם לעוד .

באופני הפלטה אחרי פעם אחת הרגלים גמורות שאני חוזר הביתה אני יותר עייף בכל הגוף .
המשמעות קיצרתי את הפעלות שלי כתוצאה מהגברת פעילות שרירים .

מאמץ השרירים ברכיבה בהילוך כבד מול שיפוע למרות שמדובר באורך עליה בין ב 4-9 ק"מ ובזמן ממושך זה בפועל מחולק לפרקי זמן .

חלק מהזמן אני ממצב של להחזיק מעמד ולא לבזבז אנרגיה שאני שומר לקטעים בעיתים ששם אני מרכז את המאמץ עד שהרגלים מתייבשות .

אתה מכיר טוב את בית אורן הקטע אחרי העיקול במקום שמוכרים פיתות עם לבנה ,מתחיל השיפוע .פעם זה היה נחשב לקיר זה לא (רק כ 13%) אבל עם יחס 53/23 תאמין לי זה יותר מכל קיר שאני מכיר - זה היה ממש דומה לריצה מאומצת ל200 מ' .

כך שלאורך העלייה בקטעים אני גם מאיץ גם נח וצובר כוח , וגם מנסה לשרוד בלחץ השילוב הזה נותן את האפשרות לטפס עליה ארוכה ביחס העברה כבד קיצוני שהמאמץ עובד על השרירים .

אריה סדובניק

ItsikH

Member
שני התהליכים מתקיימים כל הזמן זה בצד זה, זיהוי מאמץ
כארובי או אנאירובי הוא תלוי הגדרה והקשר

nachshon4

New member
כן,מאבל נהוג לכנות פעילות אנאירובית

כמאמץ שבו הגוף לא צורך חמצן.
בהקשר של אופניים מדובר בד״כ בספרינט, או אולי בהתקפה ביציאה לבריחה. אם אתה מטפס קיר של 500 מ שלוקח לך 3 דקות, זה כבר לא יהיה בהגדרה הרווחת של אנאירובי.
ואגב, זה לא קשור בכלל לסל״ד. להיפך, ספרינטרים נותנים הכל ל-10-15 שניות ומגיעים לסל״ד 120-130, זה אנאירובי קלאסי.

ariasdo

New member
ביידיש זה קצת ארוך (אַנאַעראָביק אַרבעט) מתייחס להרמת משקולת

שיש 2 הגדרות או אירובי או אנאירובי זה יותר מתאם ושייך לפעילות אנאירובית מאשר אירובית .

במידה ויש שם להגדרה אחרת אני השייך את צורת הרכיבה הזו לשם החדש .

אריה סדובניק

YotamKa

New member
תרגום לעברית: סדובניק מתכוון למאמץ שבו מרגישים

את הרגליים יותר מאשר את הנשימה. שניתן לנשום באיטיות (יחסית, יחסית) ולפדל לאט (אבסולוטית).
אתה מדבר על נשימה אנאירובית שיש בחד-תאיים. אין מצב שבו הגוף לא צורך חמצן. גם בריצת 100 מ' שנחשבת אנאירובית, אם תסתום לרצים את דרכי הנשימה, הם לא ירוצו בעשר שניות. גם כשאתה לא נושם, אתה משתמש בחמצן שכבר יש לך בגוף.

nachshon4

New member
לא מדויק

אמנם זה לא ציטוט מהתורה, רק ויקיפדיה, אבל נראה לי די נכון:

בגוף האדם יש שלוש מערכות אנרגיה:

מערכת ATP CP (קריאטין פוספט)- מערכת זו נותנת אנרגיה לטווח קצר של 8-10 שניות. משתמשים בה בפעילויות עצימות הדורשות אנרגיה מיידית כמו: ריצת 60 מטר,קפיצה וכו. מערכת זו אינה דורשת נוכחות חמצן לשם הפקת ה-ATP.
מערכת הגליקוליזה- מערכת זו מהווה את מקור האנרגיה העיקרי למאמצים עצימים שאורכם עד שלוש דקות. מערכת זו אינה דורשת נוכחות חמצן לשם הפקת ה-ATP והופכת סוכר (גלוקוז) לאנרגיה. משתמשים בה למאמצים קצרים ועצימים, כגון: ריצת 400 מטרים, שחיית 100 מטרים וכו.
מערכת אירובית- מקור האנרגיה העיקרי בפעילויות ארוכות או מתמשכות,כגון: ריצות ארוכות, רכיבה על אופנים וכו. מערכת זאת דורשת נוכחות חמצן ומשתמשת בגליקוגן (שבכבד ובשרירים הפעילים) ובשומן כמקור אנרגיה להפקת ATP.

YotamKa

New member
אפשר לחסוך את ההסברים הביוכימיים, ולדבר עברית

פשוטה, לא יודע מה הקשר לתורה כאן בדיוק.

מאמץ אנאירובי - מה שסדובניק עושה בקירות
מאמץ אירובי - מה שסדובניק עושה בשווארמה שאחרי

אולי באוסטרליה ששם הכל הפוך, אוכלים שווארמה לפני הקירות, ואפשר לחיות בלי חמצן. תספר לנו בהזדמנות בערב שקופיות.

למעלה