הקינוח של ה"מפסקת"

milch

New member
הקינוח של ה"מפסקת"


קרנץ מחמצת ללא לישה, דפוף עם מלית תערובת ביתית, סה"כ 24 שעות תעסוקה.





 

milch

New member
צפירת הרגעה...

בגלל שזה עם מחמצת (לך לא צריך להסביר), העוגה תהיה טריה גם במוצאי הצום.
יש לי עדיין שארית של פאי תפו"ע מלפני שבועיים (עדיין טעימה מאד ללא רמז של אי טריות), גם כן מלא חמאה, מתכון של ה-CIA, הכנת המלית מתחילה באפיה של פלחי תפו"ע פרוסים. "יום לימודים" די ארוך...
...והעיקר, מאחל לך צום קל וחתימה טובה!
 

TCHM

New member
החיים הם יום לימודים ארוךךךךך


צום קל וחתימה טובה!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתם שניכם ישר לגהינום

לא שמים דברים כאלה לקראת מוצאי הצום, בעיקר לכאלה שבאמת צמו.
&nbsp
לפחות תטשטשו קצת את התמונות.
&nbsp
אין בכם טיפת חמלה ?
 

raya

Well-known member
מותר לי גם כן לקנא?
הבעיה שלי היא שאני לא "מתה" על בצקי שמרים-מחמצת.......
אוותר לך הפעם.
רעיה
 

milch

New member
למה "גם"? יש תור?


רעיה, זאת מחמצת שהחלה על בסיס קמח שיפון מלא בלבד ובגלל טעמה המתקתק הפירותי, טעם שלא אהבתי בלחמים, עם הזמן הסבתי אותה (תוך ההאכלות) ל-1/3 שיון מלא 2/3 לחם, 100% הידרציה וכך קל לחשב "אחוזי אופים".
אני מאד ממליץ על המחמצת הזאת. יתרון גדול שלה שהיא יכולה לשרוד שבועיים+ במקרר ללא "האכלות".
 

raya

Well-known member
מה לעשות? אני ממש לא מתחברת למחמצת....
אבל- אם תכתוב לי שלבי הכנה - אולי אנסה פעם אחת לפחות.
מאוד אוהבת בצקי שמרים על סוגיהם השונים.
רעיה
 

milch

New member
ראיתי בעבר תמונות של אפיה שלך

אם את מבקשת לנסות פעם אחת, מה שעושים במיקרה כזה, מבקשים ממי שיש לו מחמצת בוגרת וחזקה "גור" מחמצת ומגדלים/מרבים אותו. הייתי נותן לך בשימחה אבל אני מודע למרחק המגורים ביננו.
להכין מחמצת זה ענין של 5-7 ימים אך זה לא ממש מספיק כדי להתחיל לאפות, בודאי שלא בצקים כבדים "מפוצצים" בשומן. האפיה עם מחמצת דורשת הרבה סבלנות ולא מעט זמן.
אני מניח שיתאים לך להמשיך לאפות עם שמרים לחים או יבשים.
...ושיהיה לבריאות ולתאבון...
 

raya

Well-known member
ובכוונה לא הוספתי היום תמונה של מאפה או לחם.....
בכל מקרה - אני מוותרת על ההתנסות, אמשיך לאפות עם שמרים יבשים.
הגביניות שהכנתי היום לסיום הצום יצאו מעולות.
 

milch

New member
למה לא? ממילא אין כאן אף אחד...

...ומי שכן, לא מפריע לו.
תראי-תראי...ואז אראה לך את לחמי בצק תפו"א שהכנתי לראש השנה
 

raya

Well-known member
טוב, תראה לחם מבצק תפוחי אדמה.....
מעניין - לא שמעתי מעולם על בצק כזה.
 

milch

New member
הנה...

זה בצק שמכיל תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים וגם את מי הבישול.
זה סוג לחם ש"ירשתי" מאמא שלי, כולל הציפורים כמספר היורשים הנוכחיים. הפעם קליעה מ-8.
את הצורת חלה הבאנו למארחים.
 

milch

New member
למה התמונות לא עלו?


ליד החלה המאורכת זו כפית ומשקל כל לחם הוא 2.2 ק"ג בצק.





 

raya

Well-known member
איזה יופי!!!
מענין המתכון של הבצק (אם אפשר כמובן).
או שגם הבצק הזה מבוסס על מחמצת בין השאר.
תודה רבה!
 

raya

Well-known member
עכשיו כשראיתי את הקישור..
נזכרתי ש
ראיתי את המתכון בפורום ההוא.
מדי פעם אני מציצה שם, ולא - אין לי קשר להונגריה, אבל יש לי 3 חברות טובות הונגריות.
 

חנהפ

Active member
איך אתה מכין עוגה ממחמצת?

יש לי גור שאור במקרר, כבר בן חצי שנה בערך, על קמח לבן בדיוק מחר צריכה להאכיל...
 

milch

New member
בדיוק כמו לחם

ללא שמרים, מחליפים חלק מן הקמח והנוזלים בהתאם לאחוזי ההידרציה של המחמצת.
 
למעלה