הקיצוצים יבטלו המילואים בשטחים

ניר נגר

New member
הקיצוצים יבטלו המילואים בשטחים

"הקיצוצים בתקציב הביטחון ל-2004 ישפיעו במידה רבה על הלחימה בשטחים ועל המאבק בטרור הפלסטיני, ויכללו, בין השאר, ביטול גדודי המילואים הלוחמים בשטחים, ביטול גדודי מילואים האחראים למתקני כליאה של פלסטינים, ביטול ימי מילואים באבטחת התנחלויות" נו? לפחות יש נקודת אור בזה שלמדינת ישראל נגמר הכסף :)) או..שמדובר בסה"כ באקט מוכר של הפחדה מצד צה"ל... שבוע מצוין לכולם

ספר לי על זה.... ../images/Emo46.gif

בעלי קיבל היום צו ביטול מילואים. איזה קריזההההההההההההההההההההה !!!!! אולי אתה עם הקשרים שלך... יכול לסדר לו משהו......????

ניר נגר

New member
בתור ילד צופה בעבר, אני יכול לארגן

לך קשר סבתא בלבד :)) שילך למילואים ויתרום למדינה בדיוק כמו כולנו (ואיך שאני מכיר אותך לא יזיק לו השקט :)) תמסרי לו ד"ש וכל הכבוד אהה..וברוך בואך לפורום

מה זאת אומרת "שילך ויתרום למדינה" ?

אני רוצה שילך ! ואילולא היו מבטלים לו - הוא היה הולך... אז למה ???? למה ביטלו לו ????????????????
(אולי אתה יכול לגייס אותך לעבודות רס"ר בפורום ?)

פלסטיק

New member
כשהקיצוצים יפגעו בהקצבת דלק

לרכב לבן אני אתחיל להאמין שבאמת יש בעיה. אם הקיצוצים יפגעו בהקפצות של קצינים בכירים באמצעות מסוקים ומטוסים לבר מצוות בריתות וחתונות סימן שבאמת מישהו התכוון לקצץ. אם צה"ל יבין ויישם את העובדה שזול יותר להעסיק סדירים בשמירות מאשר מילואימניקים סימן שהקיצוצים באמת במצב קטסטרופלי וצריך להתייחס להסטריה של שר הבטחון ברצינות. אבל עד אז אני רגוע, בסך הכל שר הביטחון והרמטכ"ל מארגנים לעצמם תירוץ לאם הם יכשלו במשהו.

Section

New member
אז רק לידיעתכם

אצלי ביחידה קצצו ועוד איך!!! הורידו תעסוקה שלמה השבוע!!! מה זה אומר? זה אומר שאם יש לי 6 מקומות שאליהם הייתי מגייסת כל 3 שבועות מילואימניקים- יש לי פחות מקום אחד כזה. ובשנת 2003 קצצו ליחידה שלנו שתי תעסוקות נוספות. ז"א שבאמת עושים פחות מילואים באבטחה.

z i v1

New member
אני לא בטוח שקיצצו ליחידה.

אם היו לך 6 מקומות ועכשו רק 5 מקומות זה אומר פחות "גולגולת" והמשמעות היא פחות יציאות למי שנשאר או לחילופין הרבה יותר שעות שמירה ביום!!!!

Section

New member
אני אסביר שוב

אם יש 100 מילואימניקים ו- 200 ימי מילואים שצריכים לעשות, יצא שכל אחד יעשה יומיים (בעולם מושלם). אבל אם יש 100 מיל' ו- 100 ימי מילואים לעשות- יצא שכל אחד יעשה יום אחד (שוב.. בעולם מושלם), או שכל אחד יעשה שניים, פעם בשנתיים. לזה התכוון המשורר.

z i v1

New member
זה הבנתי.

ופירושו שכל מילואמניק יקבל פחות ימי חופשה או לחילופין ישמור פי שניים ( בעולם מתוקן).

Section

New member
אבל זה לא נכון...

זה אומר שבמקום לשלוח 5 אנשים למתקן X ו- 5 למתקן Y. אני אשלח רק 5 אנשים למתקן X. הם ישמרו בדיוק כמו קודם, אותן שעות והכל. אבל בכללי יצא להפ לעשות פחות ימים. המתקנים אינם קשורים אחד בשני בכלל! אין קשר בשמירות או בכל דבר אחר. הקשר היחידי הוא שבשני המקומות שומרים אנשים מהיחידה שלי.

פלסטיק

New member
אני אחדד את כוונתי

באיזושהי יחידה בה שירתתי שלחו 6 מילואימניקים לאבטח מתקן (5 מאבטחים ואחד יוצא). בגלל קיצוצים החליטו לשלוח רק 4 (3 נמצאים ואחד יוצא). בסך הכל המילואימניקים דוקא היו מרוצים מהקיצוצים משום שהיציאות השתפרו
. האם היה צורך ב 5 או 3 מאבטחים? צה"ל לא מחליט אם יש או אין צורך, לא עושה ניתוח מצב אלא מחלק מה שיש לו. אם באמת אין צורך ב 5 מאבטחים אז הקיצוצים הנ"ל אינם כואבים בכלל אלא קיצוץ נחוץ בשומן של צה"ל ופגיעה פחותה במשק האזרחי. סיכום: הקיצוץ מכריח את כולם להיות מאושרים יותר, צה"ל, המשק האזרחי ואפילו המילואימניקים שגוייסו ויוצאים יותר הביתה. מתי אני אגדיר קיצוץ כ"כואב"? באותה יחידה היו סדירניקים רבים שכל יום יצאו הביתה. כיום (בשלוש השנים האחרונות) כל סדירניק נותן שבועיים בשלושה חודשים אבט"ש במקום המילואימניקים. תנאי היציאה הביתה של אותו סדירניק הוא כמו של המילואימניק בעבר. מילואימניקים מגייסים למשימות אותן הסדירניקים לא יכולים לבצע מטעמים שונים. סיכום: 1. בעיקבות הקיצוץ צה"ל נאלץ לנצל את כוח האדם הזול העומד לרשותו במקום לבזבז כסף על כוח אדם יקר יותר (מילואימניק) 2. צה"ל פוגע פחות במשק האזרחי 3. המילואימניק שהרגיש פגוע כשהוא נאלץ להשאר שבתות וחגים כשכל טוראי ביחידה חגג בבית מרגיש פחות פגוע 4. מילואימניקים שנקראים למשימות חשובות יותר נוטים הרבה יותר טוב ולכן משתפים פעולה למי רעים הקיצוצים? לצמרת צה"ל שהיא כל כך עצלה שמוכנה להוציא הרבה מליונים של שקלים ובלבד לא לעבוד טיפה ולצאת עם פתרונות טובים. למי טובים הקיצוצים? לכל שאר המדינה לכן דעתי היא שבינתיים הקיצוצים מצויינים

בנתיים הרוב דיבורים

הגיע הזמן להקים פלוגות בקבע שיחליפו את אנשי המילואים בתעסוקות ויותירו לאנשי המילואים להתמקד אך ורק באימונים ובשמירת כשירות ליום פקודה. כמו-כן, הגיע הזמן שאנשי הקבע יעשו מילואים.

למעלה