הקיר בתרשיחא

ItsikH

Member
הקיר בתרשיחא
אין הכוונה להתחרות באריה חלילה וחס, ודאי שהקירות שהוא מציג בפנינו הם הקשים ביותר, אלא רק שעונת החורף מצמצמת מאוד את זמן התאורה לרכיבה, בצרוף שעות העבודה, בזמן שנותר אין הרבה זמן לרכוב והקירות מספקים גיוון וקושי לרכיבה קצרה.
אז - קיר יפה, אווירה של חו"ל, בייחוד כעת לקראת כריסמס, באחת השכונות היפות של תרשיחא:
תחילתו ב'שביל המעיין', היורד מהשוק אל היציאה הדרומית ממושב מעונה, פניה ממש סמוך ליציאה ממעונה פותחת בעליה "מתונה" יחסית ב'מורד הגיא', ההמשך קשה יותר ב'מעלה אלמג'אהד' ו'הבולבול'. סה"כ רק 540מ אבל הגובה 78מ כלומר 14%ממוצע, ואם נוריד את 90מ הראשונים ה"מתונים", נשאר עם 16% ממוצע!
לא מומלץ לחזור ברכיבה בירידה, כי אם לפנות ימינה, או ברח' 'הבולבול' או בפניה הבאה ל'מעלה הכרמים', בסופם יוצאים ימינה חזרה לכביש למעונה ולראשית העליה.
[URL]http://www.plotaroute.com/route/146257[/URL]

ItsikH

Member
בתמונה - הכניסה התמימה למראה, ההמשך גם אכזרי הרבה
יותר וגם צר הרבה יותר, בין בתים יפים, וחלקם מקושטים לחג.

ariasdo

New member
קירות זה כמו זקוקים מושכים צומת לב - הקיר הזה מתאם לכריסמס .

ariasdo

New member
אם אני יוצא מביג כרמיאל - לקיר במעלות תרשיחא .מעלה אל מג'אהד
מצורף לינק מגוגל מפות

https://www.google.co.il/maps/dir/3...0x151c2da18ce6826f:0x8d3990a49124dd13!1m0!3e0

אתה מכיר את האזור
תבדוק לי אם המסלול הזה היום מתאם לרכיבה למעלות תרשיחא עד הקיר .

אני מעונין לרכב רק בכיוון אחד למעלה (מספק לי 1000 מ' מצטבר) ולרדת בחזרה באוטובוס
אם אתה מכיר איפו יש תחנות אוטובוס ומה הזמנים ביום שישי

מה המקום המומלץ שאני יכול לאכול משהוא פקנטי ..

לפני שנה וחצי בערך רכבתי מביג כרמיאל ירדתי לישוב שורשים ועליתי לישוב חלוץ

אריה סדובניק

ItsikH

Member
לטעמי עדיף לקצר מעט בחלקו האחרון כביש 89
להגיע כבר דרך כפר ורדים לתרשיחא. על מקומות לאכול בתרשיחא לא אוכל להמליץ אישית בינתיים אלא רק שמפי השמועה יש מגוון מקומות מומלצים, בפרט שמעתי על 'כמון' במרכז כמו גם כל קרבתו [אלא אם חשקה נפשך בעוגת גזר ואז קונדיטוריית 'נועלוש' באזור התעשיה יתאים]. אוטובוס חזור הוא קו 12 בלבד, האחרון ב-3 מקניון תרשיחא, עובר דרך מעלות וממשיך לכרמיאל.

ItsikH

Member
רחוב השוק כשמו כן הוא, ובימי שישי חלקו העיקרי סגור
לתנועה לכבוד יום השוק [גם בשבת], יש קיצור דרך רחוב אבן סינא לחלקו הדרומי של רחוב השוק [למרות שחלקו הדרומי הזה מסומן משום מה כחד סטרי - לא שלי ידוע על כך]. אפשר גם לחצות את השוק ברגל כמובן, אבל אין סיבה.

למעלה