הקישור הקשור
מחקר: אימון גופני כמנבא רגישות לכאב כרוני

Sigal H

New member
הקישור הקשור
מחקר: אימון גופני כמנבא רגישות לכאב כרוני

Exercise Could Help Predict Susceptibility to Chronic Pain
פורסם בחדשות אוניברסיטת ניו-ג'רזי ב-17/10/2014, מאת קארי סטלר

בקצרה: ישנה תופעה של ירידה ברמת הכאב בעקבות אימון גופני (exercise-induced hypoanalgesia, להלן EIH), וקבוצת חוקרים מ-Rutgers School of Dental Medicine החליטה לבחון את הקשר בין תופעה זו לבין הסיכוי לפתח כאב כרוני בעקבות פציעה או ניתוח.
המחקר נערך על עכברים, ורמת רגישותם לכאב נקבעה לפי תגובתם לגרוי מכאיב, לפני ואחרי ריצה על הגלגל. לאחר מכן הם עברו פרוצדורה רפואית שגרמה לנזק עצבי. החוקרים מצאו שהעכברים שהיו עם פרופיל EIH גבוה – כלומר הרגישו פחות כאב אחרי אימון – פיתחו פחות כאב מהפציעה העצבית מאשר עכברים עם פרופיל EIH נמוך.
ומה למדנו מזה? פרופיל ה-EIH מרמז על היעילות שבה הגוף מווסת כאב ובמילותיו של החוקר הראשי - "עשוי להוות כלי מועיל בידי הרופאים לנבא רגישות לכאב, בעיקר אחרי פציעה או ניתוח […] אנו מקווים שמחקר זה יוכל לתמוך בפיתוח תוכניות ניהול כאב אינדיבידואליות.”



מה דעתכם על הניסוי, ההנחות, התוצאות?
מה אומר הניסיון האישי שלכם?

חופן חיוכים,
סיגל
 
יישר כוח על ה"מדור" הקבוע

פעם.. מזמן..
ביקשת המלצות על אתרים שיש בהם מידע מוסמך ורציני. לטובת חברי הפורום.
עוד לא הגעתי על לשבת ולמיין את מיליון המידעים ולינקים שיש לי.
אבל הנה אחד טרי מהיום:

http://oem.doctorsonly.co.il/

זה רק בתחום מסוים, אבל יש בו מללללאאא חומר שחלקו בהחלט יכול להיות רלוונטי ומועיל לדיירי פורום זה.
בהתחלה צריך לסמן אם אתה רופא או לא, אבל גם למי שאינו רופא יש המון המון מידע נגיש.

וזה הלינק לפורטל הכללי: http://doctorsonly.co.il/.
הוא מהימן בעיני. מיועד לציבור הרופאים. ובעברית


---

לי באופן אישי קשה לקרוא מחקרים שנעשו על בעלי חיים. זו כמובן סוגיה מוסרית מורכבת, ולמען הצלת חיי אדם זה משהו שבמקרים מסוימים אולי מוצדק.
אבל אני "צמחונית של אלימות", וכשיש תיאור של הסבל שנגרם לחיות מעבדה, אני לא קוראת את זה.
באופן אישי.
 

Sigal H

New member
תודה


קישורים מעולים! נכנסו לרשימת הקישורים אחר כבוד.

באשר למחקרים ולסוגייה המוסרית, אני מבינה. המאמרים שאני מביאה, גם אני לא בהכרח מסכימה איתם, אבל אפשר לפתח אותם לדיון בעד/נגד וכו'.
אם את (ואחרים?) מעדיפים, אביא חדשות נטולות בעלי חיים. ובכלל, יש לכם העדפה לאילו חדשות או קישורים תרצו במדור? אין בעיה, רק תגידו.

חופן חיוכים,
סיגל

נ.ב. המחשב שוב עושה צרות וכבה לפי מצב רוחו. סליחה על העיכוב בתשובה...
 

bimbo15

New member
ויוויאן, גם אני לא קוראת "סיפורי" מעבדה, ולא שום

תיאור של סבל של בעל חיים.


עם זאת, לא ניתן לבטל לחלוטין את הנושא של הצלת חיי אדם.
אבל גם אם הניסויים מוצדקים בחלקם, אני מתנגדת להם. אני בכלל לא בטוחה שדואגים למנוע מהנסיינים סבל מיותר. גם לא מסוגלת להתדיין עם כל המצדיקים זאת.

למי יש כוח?

סוף שבוע נעים וחמים לכולם
 
אני איתך, לגמרי


גם בזה שאין כוח להתדיין...

לא על זה ולא על מריחואנה רפואית. ולא על כל מיני דיוני סרק על נושאים שברומו של עולם, שאף אחד לא ישכנע את השני הרי וזו הוצאת אנרגיה אדירה, לי למשל.
ואז באים לי עכשיו גם עם: מי את חושבת יזכה בבחירות?
כאילו יש לי כוחות מיותרים.. עוד לא יודעים מי מתמודד בכלל..


האם יש לכן/ם איזו שורת מחץ כדי לא לדבר על נושא שממש לא בא לי להכנס אליו כי הוא מה"שיחות סלון" האלה המתישות?
זה נושאים שיש לי בהם דיעה ועוד איך וחשוב לי גם להשמיע אותה, אבל אין לי כוחות מיותרים להתדיין. ואנשים באים לנושאים האלה מלאים באנרגיה ואוויר, ודי קשה להדוף אותם, הם רוצים להתכנס לויכוח.

מה עושים? חוץ מלהגיד: עזו'בתי ב'אמ'שך [URL]http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Leave+me+in+your+mother+(azov+oti+be-ima+shkha[/URL])



---

לגבי ניסויים בבע"ח הייתי מבקשת מסיגל לתת "אזהרה" אולי על מאמרים שיש בהם תוכן כזה, אבל אני כבר די "חסינה", אם אני קולטת שיש דיבור על ניסויים בבע"ח, העיניים שלי מיד זזות ואני לא קוראת את זה.

אלה ששמים תמונות, אותם אני ממש שונאת. הייתי חברה בעמותה נגד ניסויים בבע"ח לפני הרבה שנים. והם היו מציינים על כל פיסת חומר אם הוא מכיל כאלה או לא. כי כאילו מי שחבר בעמותה לא רוצה לראות דברים כאלה!!. ואנונימוס לצערי נוקטים בשיטה הנוראה של לחשוף אנשים לתמונות זוועה. זה נורא בעיני.

מקפידה לא לרכודש מוצרים שנוסו על בע"ח, כי עוד לפני הויכוח לאיזו רמה של תרומה להצלת חיי אדם וכמה פיקוח באמת יש וכמה ניסוים מיותרים מתקיימים, אני חושבת שכל בר דעת יסכים שאין שום סיבה שבעולם לענות חיות בשביל חומרי ניקוי או קוסמטיקה

וגם ככה עוד דקה כולנו עוברים לניקוי רק בחומץ וסודה לשתייה, כמו בארצות הברית.

סליחה על כמות המילים... זה קורה לי
 

bimbo15

New member
גם אני מקפידה בעניין המוצרים. תמיד מחפשת

את סמל הארנבת
שמציין שהמוצר לא נוסה על בעלי חיים.
 
למעלה