הקלדתי בבוקר הודעה מזה ארוכה

הקלדתי בבוקר הודעה מזה ארוכה

לכל הנוסעים והיא לא עלתה לי ס'עמק..ננסה לשחזר אותה. טוב אז ככה אלו הם הטיפים שלי לכל הנוסעים שעתידם הקרוב למסע מגיע..(אני גם רוצה) אם יש לאנשים שכבר היו עוד טיפים שלא הקלדתי אז תוסיפו. טוב אז קודם כל תקחו בגדים חמים!!!!אני נסעתי בתחילת ספטמבר ובמקרה נפלתי על שבוע חם..אבל כבר לא עכשיו קר קר מאוד בפולין!!! לבנים-קחו איתם כיפה בכיס. כשאתם מגיעים לפולין אל תתחילו לעשות בלאגנים תנהגו יפה(!), דברו יפה בלי מכות צעקות או כל דבר אחר אתם לא בישראל!!! תתנהגו בכבוד לשוטרים הפולנים והאזרחים (גם אם יש להם קעקוע של צלב קרס על הזרוע)תתעלמו ותתיחסו בכבוד ואל תשכחו שאתם והמשלחת שלכם מיצגיים ת'מדינה הקטנה שלו. כשנותנים לכם זמן פנוי של 15-20 דק' תנצלו אותו ל-3 דברים הראשון שירותים השני אוכל והשלישי רק אם נשאר לכם זמן אז לקניות! תקנו תקנו מה שאתם יכולים מי יודע אם תגיעו לשם שוב... ביום שישי בערב תלבשו לבן לבית כנסת ולקידוש גם אלה שלא שומרים, שם בבית כנסת ביום שישי תחושו את שיא הגאווה. טיפים לגבי אתרים: תעמדו בלוח זמנים!!!!!!!!!!!יש לכם ימים מאוד לחוצים אל תחקו במלון שיעירו אותכם פשוט תקומו! אל תעשו שטויות לקב"ט שלכם...תשמעו לו, אם הוא אומר לכם תשבו על המדרכה עד שהוא יסיים לבדוק ת'אוטובוס אז תעשו זאת, אל תשחקו אותה ראש קטן. ועכשיו.... לפני שאתם נכנסים ליער(המפחיד ביותר)לופוחובה תסתמו..תכנסו בשקט כל אחד לעצמו עם המחשבות שלו...כי אם תכנסו ככה לא תצאו ככה אתם תיצאו מן היער כגוש אחד כקבוצה אחת מאוחדת(תשמעו לי אני מדברת מנסיון) כשאתם נכנסים לאתרי הנצחה כמו: האומשלאגפלאץ(כיכר השילוחים בוורשה), טיקוצין, טרבלינקה, מיידאניק, אושוויץ ועוד.. תכנסו בלי מסטיקים סוכריות חטיפים או כל דבר אחר שקשור לבליסה!! זה לא מכובד כשאתם שרים את התקווה את ההמנון תשירו אותו בגאווה לא גדולה..ענקית!! שכל הפולין תדע שאתם שם(לא לצעוק להרגיש תהמנון) שאתם יוצאים מאושוויץ והולכים על המסילה תלכו בשקט לתקשיבו לצעדים שתקשיבו התמונה תעלה לכן מיד... תפעילו את הדימיון שלכם כי במסע הזה צריך הרבה דימיון כי לתאר את התחושה של מה שקרה שם... וגם שאתם מדמינים אל תכניסו אותכם או את המשפחה שלכם לדימיון!! ממליצה: אני ממליצה לכם לקחת דגל שלכם שיהיה איתכם כל הזמן בלי להיות תלויים באפ'חד. נרות נשמה קחו איתכם כ-10 עד 12 נרות. לגבי הטלפונים..השיחות נורא יקרות מהארת לפולין וההפך (לי לדוג' יצא לי החשבון משהו כמו470-490 שקל) תקחו איתכם דולרים בשטרות של50 זה הכי נוח לפרוט אותם לזלוטי(בזלוטי זה יוצא משהו כמו 77 נקודה משהו זלוטי) אם אתם רוצים לקנות מהדיוטי פרי תקחו כספ בנפרד שקלים/דולרים. תתרגלו לנסיעות ארוכות באוטובוסים(אני התחרפנתי מזה) וזהו בכללי לא עולה לי עוד משהו כרגע..העיקר שתהנו!!

gold ayelet

New member
בקשר לטלפונים הבייתה..

לי היה כרטיס כזה שמחייגים מטלפון ציבורי ואין באף בית מלון ובאף מקום בפולין טלפון ציבורי ואם יש ומחייגים אז עונים לך פולנים שלא יודעים אנגלית.. אני דיברתי עם ההורים שלי פעם אחת וגם זה היה לשניה מחברה שלי.. קיצור תעשו שיחות לחו"ל עם הפלאפונים..

אני חושב שעדיף

שההורים יתקשרו לבית מלון,לתת להם את המספר של הבית מלון ומספר החדר-זה חוסך הרבה מאוד כסף אני שילמתי 800 שקל על פלאפון ל- 8 ימים,ככה שזה ממש אבל ממש לא זול.

Old Cat

New member
אין בעיה להשתמש בכרטיס חיוג

ברוב המקומות יש טלפונים ציבוריים מסודרים. הבעיה היחידה היא שגם לשיחה על חשבון כרטיס החיוג שלכם צריך כרטיס מקומי כדי להפעיל בכלל את הציבורי. ההצעה הכי טובה היא של TAL , שההורים יתקשרו למלון.

Gal isr

New member
אפשר לעשות חיוג דרך הנייד

אני אישית לקחתי את הנייד שלי איתי לפולין ועשינו סידור דרך 012 וסלקום שאפשר יהיה לחייג לכל מספר בארץ די בזול. יצא לי בערך 200 ש"ח..אבל לא התקשרתי הרבה כ"כ. נגיד כל ערב שני, היו פעמים שיותר כמובן.

למעלה