הקלטה דיגיטלית + mp3 מדהים!

הקלטה דיגיטלית + mp3 מדהים! ../images/Emo106.gif

שלומלום לכם, תשמעו הגיע סוף סוף לארץ המכשיר של אולימפוס מדגם DM-1. זהו מכשיר הקלטה דיגיטלי המתחבר למחשב דרך יציאת USB. המכשיר בא עם תוכנה לניהול קבצי ההקלטה בקיצור לאחר כמה ימים של שימוש אני מעיד על כך שלא יודע איך הסתדרתי בלעדיו, אני משתמש בו ללימודים ולהכנת עבודות. מעבר לזה יש שם גם אפשרות שמיעת קבצי mp3.
המכשיר מיובא ארצה ע"י חברת אלודה ובהזדמנות זו הוקרה למאיר על השרות האולטרא מיקצועי והאדיב. שלומלום.

albanetc

New member
נשמע מדהים

כמעט כמו מינידיסק עם טכנולוגיית ה-NETMD, שגם מתחבר למחשב דרך USB, מקליט עד 5 שעות על מדיה אחת - וכל מדיה נוספת עולה 8-9 ש"ח... המפרט הטכני של המינידיסק הרבה יותר משכנע מזה של האולימפוס, שלא נדבר על חיי הסוללה (50+ שעות נגינה במינידיסק מול 10 באולימפוס)... בקיצור, חבל על כל שקל שהוצאת.

ידידי אלו שני מוצרים שונים

שלומלום לך, אכן מינידיסק עם טכנולוגיית ה-NETMD הוא אחלה דבר שבעולם אך הוא נועד לשימוש אחר מאשר המכשיר של אולימפוס. סוני הוציאה מכשיר הקלטה חדש ודומה לזה של האולימפוס אך נתוניו באופן משמעותי פחות טובים. שים לב שהמחיר שלו יותר יקר מהמינידיסק. בקיצור מדובר במוצרים שונים עם שמושים שונים, את מה שאני עושה עם האולימפוס לא ניתן בכלל לעשות עם מינידיסק ה netmd. אישית אינני משתמש כלל ביכולת של המכשיר להשמיע מוזיקה. מי שחשוב לו רק עניין המוזיקה המינידיסק ישרת אותו טוב יותר. צ´או בנתיים שלומלום

albanetc

New member
ומה זה?

>> "את מה שאני עושה עם האולימפוס לא ניתן בכלל לעשות עם מינידיסק ה netmd." אתה תספר לנו או שנפעיל את הדמיון?

עריכת קבצי הקלטה דיגיטלית

שלומלום לך, אני משתמש באולימפוס כמכשיר הקלטה דיגיטלי לצורך לימודיי ולצורך עבודתי. היתרון הגדול שלו זה שאפשר לנהל על המחשב באמצעות תוכנה מיוחדת שמסופקת עם המכשיר את הקבצים ולמשל לסמן בהם מקומות חשובים ואו לבצע עריכה וכך להגיע במידיות לנקודה כל שהיא באמצע וכו´. אלו דברים שלא ניתן לעשות במינידיסק. לגביי שאר הדברים כמו העברה מהמכשיר למחשב, העברת מוזיקה וכו אפשר לעשות גם במינידיסק ואת חלקם המינידיסק עושה יותר טוב. מקווה שתשובתי לא הייתה מבולבלת מדי ובכל מקרה אם זה חשוב לך אשמח לתת לך עוד מידע. שלומלום

albanetc

New member
לא מדוייק...

במינידיסק אתה יכול לסמן "TRACK MARK" - נקודה שהיא כמו תחילת הקטע (תחשוב על השירים ב-CD), ואז ניתן בקלות להגיע לאותה נקודה אחר כך באמצעות הכפתורים "קדימה" ו"אחורה". ניתן גם למחוק קטעים, לשנות את מקומם, לאחד שני קטעים בקטע אחד, לשים כמה קטעים ב"קבוצה" (הרצאה אחת מחולקת לקטעים, למשל), לתת שם לכל קטע או קבוצה, לבחור קטעים מסויימים לנגינה (או הקלטה) וכו וכו´. אז ממש קשה לי לחשוב על משהו שיש באולימפוס ואין במינידיסק. הכי טוב שלכל הפעולות הנ"ל אתה לא צריך מחשב בכלל. סימון ה-TRACK MARKS ניתן לעשות גם בזמן ההקלטה: כל פעם שאתה שומע משהו חשוב, אתה לוחץ על כפתור (כמובן שאחר-כך ניתן לערוך את זה ולהזיז לפי טעמך). בקיצור, ידידי, עוד לא הומצא שום דבר שמתקרב למינידיסק מהרבה מאד בחינות. וברגע שכזה יומצא - אני אהיה הראשון לעבור אליו. אבל זה ייקח עוד הרבה זמן.

albanetc

New member
יש רק דבר אחד

במחשבה השניה יש רק דבר אחד שלא ניתן לעשותו במינידיסק: העברה מהירה (יותר מהירה מזמן אמת) ממינידיסק למחשב לצורכי המרה ב-MP3 והפצה מהירה אבל: א) בעיקרון זה אפשרי, אבל לא מהיר ב) עד כמה זה קריטי כבר? ג) יש כבר דף באינטרנט שקורא ל-SONY לעשות זאת, ואם הנושא חשוב לך, אז תצטרף - תחתום כאן.

ידידי, אין ויכוח ביננו

שלומלום לך שוב, אין ויכוח ביננו בכלל. אני מסכים איתך שמינידיסק הוא אחלה דבר שבעולם. כל מה שכתבת נכון בעיקרון. דרך אגב גם באולימפוס אפשר לסמן נקודת התחלה ללא צורך במחשב, רק שבמינידיסק אין את אפשרויות העריכה שיש לאולימפוס בתוכנת העריכה שבמחשב ואת מערכת ניהול הקבצים שלו וזה יתרונו הגדול מעבר ליכולת העברת נתונים מאוד מהירה בינו למחשב. לכן אני אומר שהמכשיר הזה כמו המכשיר המקביל של סוני נועד למי שעובד איתו באופן קבוע הוא לא מיועד למי שמוזיקה בראש מעייניו. דרך אגב למכשיר המקביל של סוני אין בכלל אפשרות להשמעת קבצי MP3 לאולימפוס יש וזה יתרון למרות שאני אישית אינני משתמש בכך. יכולת ההקלטה המעולה בכמה רמות, אפשרות להקלטה רק בזמן דיבור, פורמט ההקלטה שמאפשר משך זמן ארוך מאוד ליחידת נפח זיכרון עד אחד חלקי 36 מזה של MP3, ניהול הקבצים על המחשב ויכולת העריכה בנוסף ליכולת להעביר הרצאות באימייל היא החשובה לי. מאחל לך שתמשיך להנות מהמינידיסק שלך שהוא אכן מוצר מעולה ונראה לי שמיצינו את הדיון כאן. שלומלום

למעלה