הקלטה שלי - פרלוד של שופן...

amitmis

New member
הקלטה שלי - פרלוד של שופן...

הנה הקלטה שלי לפרלוד של שופן, אופוס 2 מספר 20. יצירה קצרה ויפה. לא התאמנתי עליה הרבה זמן, אני מודה - כתבו, כמובן, תגובותיכם/ן בכל זאת, על מנת שאדע מה לשפר בביצוע. נא לפתוח בעזרת המדיה פלייר. הנה הקישור להורדת ההקלטה: http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=A0E915616437BC5D. תודה רבה ! עמית.

dombi7

New member
טוב איכות ההקלטה כמובן לא משהו

הפסנתר נשמע מרוחק מאוד ולפעמים אפילו לא מכוון... אז ננסה להיות אובייקטיבי. לי זה נשמע כאילו אתה מנגן את הקטע הזה יותר כמו תרגיל הרמוניה. מה שהיה יכול להיות נחמד בשיעורי פיתוח שמיעה, אבל אין ברירה זה חייב להיות הרבה יותר דרמטי. תזכור זה מוזיקה רומנטית, ומלחין כמו שופן, הוא מלחין מאוד אינטימי שניגן בעיקר בשביל עצמו. ולמרות שהיה ווירטואוז גדול הוא היה ממש ההיפך מליסט. אני לא פסנתרן אני יכול רק לגשת לעניין בתור מוזיקאי, זה אחד הפרלודים היפים ביותר שיש... תכניס בו את כל מה שעובר עליך בחיים. אחרת לא ייצא מזה כלום. אבל ! יכול להיותש ההקלטה הלא טובה הרסה את כל מה שניסית להעביר, לכן במקרים כאלו צריך להיות ממש קיצוני אם רוצים שישמעו עשירית ממה שרצית להעביר. בהצלחה.

dombi7

New member
ובוא ניסגר על מספרים ואופוס

הפרלודים הם אופוס 28. לא 2, ולא 20. (לא ידוע בשתי הודעות כתבת כל פעם משהו אחר) והמספר של הפרלוד עצמו הוא 20.

כמה הערות

מבחינה פסנתרנית בסיסית - ניגנת את היצירה. ועכשיו מה? היצירה הספציפית הזו בנויה באופן שמתבקש לספר באמצעותה סיפור. להעביר רגשות. המשכים הארוכים של התווים נשמעים אצלך קצת מקוטעים, כאילו אין זרימה בין הצלילים. המשכים אינם צריכים לקטוע - הם חלק מהאווירה המהורהרת-רומנטית. אחד הסודות של נגינה נכונה של היצירה, לפני הניואנסים האישיים, הוא: לראות בגדול את המבנה, לזהות נקודות משען, שיאים, ירידה מהשיא, מבנה משפטים, זרימה וכד'. כך אפשר לבנות את הנגינה מראש עם כיווניות ואמירה. אם היצירה מעוררת אצלך רגשות אישיים - מצא דרך להביע אותם באמצעותה ע"י שימוש בדינמיקה, שינויי מקצב, מגע בקלידים וכל דבר שאינו טכני...

amitmis

New member
תודה...

חבל שההקלטה לא הועברה כראוי עקב ענייני איכות, אך עדיין עצותיכם מועילות. תודה רבה.

למעלה