הקלטות "החומה" - חלק א'

itaikuskus

New member
יש ויש

אלביס לא כתב לעצמו דברים..יעני הוא כן אבל לא מעט כתבו בשבילו

The Albatross

New member
כן, אבל אלביס היה פרפורמר.

שוב, קצת הבדל
.

holo

New member
אז מה

יש מלא זמרים שכותבים בשבילהם את המילים והלחן. כמו שאצל פיק פלויד הם אלה שתרמו את הביצוע המוזיקלי וחלק מהקולות.

אני חושבת שהנקודה בסיפור היא שווטרס

הוא זה שכתב את המילים - ומרבית המנגינות - ולכן יכל למנוע מהאחרים להשתמש במילותיו ומנגינותיו. הוא פשוט היה יכול לומר שהוא "לוקח בחזרה" את השירים, ולא נותן ללהקה להקליט אותם, ואז הם היו נשארים ללא שירים, וללא אלבום. אבל, מרגע שהאלבום הוקלט ויצא תחת השם "פינק פלויד", הוא שייך לכל הלהקה - וכך גם מתייחסים לאלבום, כאל אלבום של פינק פלויד ולא כאל אלבום של רוג'ר ווטרס.

בנוגע לשמות חברי הלהקה

כפי שכתוב במאמר, מדובר בהדפסה הראשונה של האלבום. בהדפסות מאוחרות יותר, הוספו גם שמותיהם של רייט ומייסון. כיום, כמובן, מופיעים גם שמותיהם בדיסק.

Pitudi

New member
על איזה אגו עצום אתם מדברים?

אני כל כך מזדהה עם ווטרס שזה מדהים. זו יצירה שלו ואנשים רוצים עליה קרדיט, אני נורא מתחבר ליצירות שלו ונורא מתחבר אליו- כבן אדם.

א י ט י

New member
כבוווד על ההשקעה ציף

בהחלט אלה דברים שלא ידעתי על החומה. פרוייקט כ"כ מושקע ויצירה כ"כ יפה. וכמה חרא נמצא מאחורי כל הסיפור הזה. אבל חפיף - הלהקה הוכיחה כמעט בכל אלבום שאפילו עם יחסים עויינים בין חברי הלהקה, אפשר לעשות דברים מדהימים כי מה שמאחד אותם בסופו של דבר זו המוזיקה.

../images/Emo6.gif

אגב, גם נגני-האולפן שהובאו כ"חיזוק" לא קיבלו קרדיט על העטיפה - כמדומני, שעד היום.

yo t a m

New member
יפה מאד ../images/Emo13.gif

ארר, רוג'ר ווטרס נוראי >_< די מוזר ש(על פי טענתו) מ-74 הם רבו, כי להסתדר שש שנים במריבות לא נראה לי דבר ש-מישהו יכול לעמוד בו.

NIR Y

New member
Miss CB ???

מעניין אותי מה את חושבת ?? אם לא אכפת לך כמובן אני ישמח לשמוע :)

Miss CB

New member
מרתק אבל צפוי

דבר ראשון, תהית מה *אני* חושבת? מגניב, אני מרגישה כמו סלבריטאית
"היי גיא!" חח
דבר שני, לא הגבתי עוד על העניין כי אין לי כל כך מה לחדש הכל די נאמר בתגובות, בכל אופן קבלי סופסוף את הח"ח מתעכבף ציף, תרגום מוצלח מאוד למאמר מוצלח מאוד.
ולעניין הכתבה עצמה: היה מעניין לקרוא ציוטטים של ממש, לא תאוריות שנובעות מראיונות קודמים אלא משהו מרוכז של הכל, אבל זה לא ממש חידש שום דבר. בעניין ווטרס, המאמר הוציא אותו כחרא של בנאדם, אני נזהרת שלא להגיד את דעתי ממש כי אני לא מכירה את האיש; לדעתי, כל הסיפורים האלו לא נותנים לנו אפילו כאוהבי הלהקה לגיטימציה לבקר אותו. אני לא מתכוונת במחינה מוסיקלית, אלא כבנאדם. בכל אופן, לפי המאמר הזה הוא באמת פשוט בנאדם נוראי. אבל לא זו הפואנטה שלי. בכל אופן, אותי בעיקר מעניין איך נשמע היה האלבום אם כן היה שם שיתוף פעולה.. למרות שבכלליות, דווקא את החומה אני אוהבת פחות. מוסיקלית זה אלבום מאוד כייפי לשמוע (מה שלא הופך אותו לאופטימי כמובן..) והטקסטים לפעמים מוצלחים למדי, אבל כל הקונספט עצמו קצת מעצבן אותי, כלומר זה נחמד שיש חומה פסיכולוגית וכו' אבל הנקודה הזו של אני מושלם, כולם שונאים אותי, קונספירציה עולמית לגרום לי להתרחק מאנושות, וכו' וכו', קצת מופרך כל הסיפור. אבל מילא.

NIR Y

New member
חחחחח אבל שחכת משהו חשוב

לא שאלת אם באמת שם המשפחה שלו זה פינס !!!! אממ אני לא בטוח למה נורא עניין אותי מה את חושבת (וכמו שכתוב בחתימה- אני לא מתכוון להבין למה, כי זה לא משנה) ותאמת שאני די מסכים איתך בקשר לווטרס, אני יכול גם להגיד שלפי הכתבה הוא נשמע כמו חרא של בן אדם, אבל אני לא מכיר אותו, וגם קצת קשה להבין בדיוק מה קרה שם כשכל אחד אומר גירסה אחרת למה שקרה. ואני שמח שעוד משהו מסכים שזה אלבום עם מוזיקה טובה, אפילו שהוא לא אוהב את הרעיון. בקשר לרעיון- אני חושב שהוא אחר ואולי בגלל זה הרבה יותר קל לי לאהוב את האלבום.

Miss CB

New member
"מההה אני כבשה, מההה, מההה"

*תוהה בפאראנואידיות אם אני היחידה שמכירה את הסרטון הטפשי אך משעשע הזה* ומה דעתך, ברוטוס יקירנו?

brotos

New member
דעה? אוקיי: רוג'ר ווטרס.

אני כל כך מזדהה איתו, שזה לא נעים כבר. כל מה שהוא עשה, היה קורה גם לי (אם היה לי כישרון מוזיקלי ולהקה). ווטרס הוא בן-אנוש. ווטרס הוא האח שתמיד היה לי, אך אף פעם לא סבלתי. ווטרס הוא בעל השקפה כלכלית-חברתית דומה לי: סוציאליסט, אך רק בתור שיטת ממשל. "חייה ותן לחיות" (אמן!). אני כאילו יכול להיכנס לתוך הראש שלו. כשאני מנסה לנתח את היחסים בינו לבין שאר חברי הלהקה, אני יכול לתת דוגמא, למצב שהייתי בו במשך חיי: ווטרס הוא החזק, השתלטן אך מנגד הדיכאוני והפגיע. מצבי הרוח שלו הפכפכים. הוא רגע אחד מתלהב, וחלק מ"החבר'ה", ורגע אחר הוא אאוטסיידר מרושע. גילמור, רייט ומייסון הם התגלמות האנדרדוג, הילד הקטן, שתלוי בווטרס, נפגע ממנו, אך מתקשה להיות המנהיג, משום שאין לו את הכישורים לשם כך. כולם אוהבים אותם, בגלל שהם התגלמות המסכנות, הגלמודיות. הם הקורבנות של ווטרס. אבל ווטרס לא רוצה להיות רשע, הוא פשוט משתלט ברגע שהוא מבין שהוא יכול לעשות את העבודה הכי טוב. הוא לקח אחריות, עשה סדר- נכון, בדרקוניות, ובלי התחשבות ברגשות של אחרים. מה לעשות, יש לו בעיות חברתיות. הוא לא תמיד מבין שהוא פוגע. ברור שהיה צריך להטיס את בארט מהלהקה- הרי נרקומנים הזויים ומעופפים הם לא מישהו שאפשר לעבוד איתו. אגב, כשאני מנסה לחשוב על אחד כזה, עולה לי שם מוכר- ג'וני רוטן, הבסיסט של ה'סקס פיסטולז'. שכידוע, לבש חולצה עם הכיתוב "אני שונא את פינק פלויד"- אולי משנאה לווטרס על מה שהוא עשה לבארט(?). מאוד אופנתי לשנוא את ווטרס: "ילד קטן, שתלטן, הורס הלהקה, חסר התחשבות". זוהי סתם הצטדקות. לפמים צריך לעשות סדר, לפעמים צריך עור של פיל. לפעמים צריך לקחת אחריות. אני אוהב מאוד את פינק פלויד. אבל מעל כולם מתבלט האיש "הרע", השעיר לעזאזל של מצב קשה ומורכב שאליו הוא נקלע. הגיבור שלי: רוג'ר ווטרס.

GingerBread Man

New member
משהו מאוד נפריע לי במה שכתבת

"ברור שהיה צריך להטיס את בארט מהלהקה- הרי נרקומנים הזויים ומעופפים הם לא מישהו שאפשר לעבוד איתו." ואם הנרקומן ההזוי והמעופף הזה הוא חבר ילדותך? ההצלחה האישית באה על חשבון חברים? רק אצל אנשים אפלים במקומות אפלים. ואתו דבר בדיוק עם רייט.

brotos

New member
לא יודע מה איתך

אבל בעולם שלי הצלחה אישית באה על חשבון אחרים, כן. אבל ווטרס לא עשה את מה שעשה בגלל רצון להצלחה אישית, הוא הרי חטף ביקורות קשות מאוד נגדו. זה היה ברור לו שזה מהלך בעייתי, אך גם הכרחי: אני לא יודע איפה פינק פלויד היו היום אם בארט היה נשאר. ברור לך שמישהו צריך לעשות סדר. יש המון דוגמאות לכל מיני להקות מאוד נחמדות, שעשו אלבום ראשון יפה וטוב, אך נעלמו. למה? אולי בגלל שלאף אחד בלהקות האלה אין "ביצים" כמו שהיו לווטרס (ואולי עדיין...). לפעמים צריך להיות "מניאקים" כדי להשאיר את מה שחשוב לך בחיים. אפילו אם אתה פוגע בחבר ילדות. אגב, לא בטוח שהמהלך פגע בבארט, את זה אני לא יודע.

למעלה