הקלטות מאתמול

הקלטות מאתמול

לקח לי שיר וחצי לחזור למציאות ולהתחיל להקליט, ולא מצאתי אתר יותר נורמלי להעלות בו, אבל: נוסע סמוי (רונה ויהודית) http://tinypic.com/player.php?v=2qwkf8n&s=7 לחיות נכון (רונה ויהודית)
http://tinypic.com/player.php?v=ivvl9k&s=7 כמעט כל 10 שניות בביצוע מוזר למדי (רק רונה) http://tinypic.com/player.php?v=34eb61u&s=7 את החצי מנעמיד פני יתומים לא הצלחתי להעלות משום מה
אם מישהו הקליט אותו ואת 'אני משם' שהן ביצעו יחד אני ממש אסגוד לו

הייתה הופעה ממש ממש טובה!!!

אני כל הזמן מזמזמת שירים משם וחושבת על המזל שהיה לי להצליח לקנות כרטיסים להופעה הזו. תמונות אני אעלה בהמשך.

חוויות אישיות מההופעה של אתמול

למודת הופעות ועם אובר-סטרס קל מצידי הגענו מוקדם בשביל להצליח לתפוס מקום שבו שתי נמוכות כמונו גם יצליחו לראות את הבמה מעבר לשרשרת הראשים האנושית. איכשהו יצא שהגענו הרבה יותר מידי מוקדם והחלטנו לשמח לבב אנוש בשיכר בפאב הסמוך. שליש ועוד שליש, צ'יפס ועוד קטשופ והופס: יש תור מפה ועד הודעה חדשה. לא נורא, העיקר שאנחנו לא מרגישות דפוקות כי תוך כמה דקות כבר יש אחרינו קהל רב של דפוקים יותר
. "אמרתי לך" אמרתי לאהובת חיי, "אמרתי לך שהיינו צריכות לשנע את אוהל המחאה שלנו לרחבת הזאפה!". אהובת חיי הסתכלה עלי במבט מלא אמפטיה ואמרה ברוך: "את פתאטית". אמרה ולא תסף. אז חיכינו וחיכינו, המתנו והמתנו ובסוף הובלנו לשולחן במיקום מעולה שבו לא רק שראינו את הבמה אלא אפילו את קדמת הבמה. שאפו לזאפה על הושבת הגמדות במיקום הולם! קפה ועוד שליש, מסטיק וגלישה באייפון וכבר עברו להן 90 דקות של המתנה. ג'וני, כך הסתבר שקוראים לבחור, עולה ומכוון את הגיטרות ומרמז שאוטוטו ההופעה תתחיל. חושך (לא ראיתי כלום) והנגנים עולים לבמה: ערן רציני כדרכו, יובל משופם כדרכו, עדי נראה מעופף כדרכו ורק יהוא כנראה עלה חולה כי אחרת אין איך להסביר את עובדת הנעליים שעל רגליו. רונה חומקת בין הצללים לבמה ומצטרפת אליהם לשיר הראשון (זה המקום של מי שסחבה את הפלייליסט להוסיף את שם השיר הראשון). החיבור בין הנגנים לרונה פשוט עובד: הם הרמוניים ביחד, יוצרים ביחד יצירה חדשה שאפילו שהיא מוכרת עדיין נשמעת כמו משהו חדש שלא שמענו בעבר. הקסם של הופעות בעיני הן בדברים הקטנים שיש בהן: התופים שטיפה חזקים מידי וצריך לסמן להוריד אותם, הכיוון של הגיטרה תוך כדי ההופעה, הסידור של רצועת הגיטרה כי היא הפוכה. כל הדברים שאפשר לקרוא להם "רישול מקסים" שצצים והופכים את ההופעה למשהו אותנטי וחד פעמי שלא יהיה כמוהו שוב לעולם. וההופעה ממשיכה: רונה מתלבטת בקול רם בין שני שירים מהאלבום החדש. "עטלפים" צווחת זוגתי בקול ניחר: "עטלפים!!!!" ואז רונה אומרת שההתלבטות בין שיר בעברית לשיר באנגלית. "black tiger" צווחת זוגתי בקול ניחר עוד יותר: "black tiger!!!!". הקהל פסק דברו והטיגריס השחור הפציע, מרגש ומעולה אפילו יותר מתמיד. זהו השיר האהוב עלי באלבום, למרות שהוא מכיל חיה דמיונית שאיננה קיימת, ואולי דווקא בגלל זה. הסברים ביולוגיים מעיקים בסוף הפוסט. עוד שירים מהאלבום החדש, מתובלים בשירים ישנים יותר ובביצועים חדשים. כזה היה הביצוע הרוקי למעיין הזוהר. אפילו אהובתי שלא מחבבת את השיר ושוב ושוב טוענת שהיא לא מבינה מה ולמה המעיין הזוהר הוא בכלל אטרקטיבי למשהו ומקפידה להגיד דברים כאלו בזמן שהיא עושה דברים לא אטקטיביים בעליל כמו לטבול בבריכה עם מים של 10 מעלות. אבל הביצוע הרוקי חדר אפילו את מעטפת הקשיחות הסובייטית שלה ולשתינו נשמטה הלסת ונסגרה רק בסיום השיר. ויהודית מגיעה ועולה לבמה. באחת רונה מסירה מעליה את הריחוק והופכת להיות זו שמופיעה עם יהודית והחיבור שלהן אמיתי וכובש ואי אפשר שלא להסתכל עליהן ולפלל ליום שבו הן יחליטו לצ'פר אותנו באיזה מופע משותף ארוך ואמיתי. נעמיד פני יתומים היה מדהים ומי שעדיין לא צפה בו מוטב שיעשה הפסקה, יצפה ויקשיב. כתמול שלשום גם הוא הרגיש לי כמו שיר שנפל בחלקי הזכות להיות עדה לביצוע שלו. השיר המדכא של חוה אלברשטיין בהלחנת רביץ הרגיש גם קצת "קינני" עם המלנכוליות שלו. לחיות נכון שגם הוא אחד השירים האהובים אלי, במיוחד אחרי שרונה הוסיפה את "הלוואי" לתוכו היה כייפי בביצוע של שתיהן יחד. האנרגיות שנשפכות מיהודית וכובשות את הקהל וגם את רונה הן יקרות מפז. דפדוף מהיר הראה שיהודית עוד מעט מגיעה לזאפה ובהחלט נלך גם להופעה שלה. תם פרק א' של הדיווח. אין לדעת האם יהיה פרק ב'. הסבר ביולוגי קטנוני וחסר טעם: tiger הוא טיגריס. פנתר הוא כינוי כללי לחתול גדול. פנתרים שחורים הם מוטציות צבע של יגואר ושל נמר. טיגריס שחור זו פשוט חיה שלא קיימת. השיר, לעומת זאת, הוא ממשי והכי מקסים שאפשר.

ואוווו

אזה כיף לקרוא כאן ביקורת ארוכה ומקיפה, אחרי כול כך הרבה זמן שלא ראיתי כזו כאן. לא מאמינה שהלכתן לבאר לפני ההופעה, אני לא מסוגלת. שאני בתור לרונה אני רק שם מנסה גם לפתח אזה שיחה עם אנשים בתור או סתם מתרגשת לי. גרמת לי לרצות לעמוד עכשיו בתור להופעה של רונה. נ.ב. אהבתי את ההסבר על בלאק טיגר. למראת שאני אישית מעדיפה את עטלפים עפים נמוך

|UP| יופי של דיווח

גם אני מחכה לפרק ב'. אגב, במה זה תלוי בעצם אם יהיה או לא יהיה?

יופי נחמה. כמה פעמים אמרתי לך לא להתבלבל בין

סימוני האייקונים במעבר בין פורטלים שונים? ~UP~ זה ה-
של נענע.

פרק ב' עד תם ונשלם

בתוך כל המולת ההופעה שמנו לב שיהוא מנגן על גיטרת בס. איה הקונטרה-בס הארור שבו באופן תיאורטי מוסתרות גופות מנוסרות? מהמקום שלנו נראה היה שהקונטרה-בס ננטש לטובת הכלי הקטן יותר והתמים למראה. אנחת רווחה נפלטה מפינו והשלווה אפפה את שולחננו הקט. אך אויה! במהלך אחד השירים, בזמן שהמבט היה מרותק על רונה, עשיתי טעות והצצתי לעבר יהוא. יהוא התגמד לעומת הקונטרה-בס האיום שעמד לפניו! מהיכן הוא שלף את כלי המשחית הזה? האם לברוח על חיינו או להצטנף במקומותנו ולקוות שיהוא באמת חולה ולא ירדוף אחרינו ביציאה? המבט שלי הפך מבוהל וחיפשתי מפלט עד שלשמחתי ראיתי שקרוב לבמה עומד בחור חף מדאגה ושאנן (ע"ע: ג'וני) והבנו שהוא יהווה מטרה קלה הרבה יותר מאיתנו, אם וכאשר יקרה מה שיקרה
. בהתאם לעיקרון ההכבדה החלטנו לאותת ליהוא על הכשירות שלנו: התמתחנו, השתעלנו קלות ועשינו שריר. נחה דעתנו וניתן היה להמשיך ליהנות מההופעה. ואם כבר בכלי נגינה לא שגרתיים עסקינן אז האם גם אתן חושבות (ובשביל לא להעליב את הגבר התורן שהגיע לפורום: האם גם אתה חושב) שכל מטרתו של "הקולב" הוא לאפשר נגינה על הסיגר בוקס? הגיטרה הזו, שעד כמה שזכור לי רונה קנתה אותה וערן השתלט עליה, צצה ועולה רק בשיר הזה. חבל, נראה שערן נהנה ואני אוהבת לצפות בקהל כשערן לוקח את הגיטרה המוזרה הזו. תמיד מתחילות התלחשויות ונעיצת מבטים בגיטרה
. בהחלט מהווה תחרות רק לנגינה של ערן על גיטרה שוכבת בעזרת כוסית וודקה. ומה עוד יש לי להגיד על השירים? הפרש המהורהר הוא שיר חביב עד מאוד אבל למרות ששמעתי אותו כבר עשרות פעמים בגרסת "המראות ונחיתות" עדיין לא התרגלתי לעיבוד ולחילופי המילים שנערכו בו. מילא שינוי הגרסה, אבל איך אפשר לשאת במבט המזלזל של חברי כשאני שרה: "החושים שלי חדים, אני לא אתן לזה לקרות" וקולה של רונה גובר עלי ושר: "והנורות כולן דולקות". "זה לא אני" אני ממלמלת, "זו היא, היא שינתה את המילים..." ואז המבט המזלזל מכה ללא רחם ורק לעיתים מתחלף במבט מלא רחמים. אבל האמת שמתחת לבלבול שעדיין קיים עם השורות החדשות דווקא נחמד לי להכיר את האבולוציה של השירים. זה קצת מרגיש כאילו הכרתי את השירים מאז שהם היו קטנים ובתוליים ועכשיו הם כבר גדולים ויוצאים לחלל לפגוש את העולם הגדול. בקיצור, אם לא הבנתן עד עכשיו אז הייתה הופעה פשוט מצויינת. אני אוהבת את ההופעות האקוסטיות עם ערן כי יש בהן אינטימיות. לעומתן בהופעות הלהקה יש אנרגיות ועוצמה והן משהו אחר לגמרי. וכמו שכבר כתבתי: שילוב הנגנים הזה פשוט עובד והוא הרמוני ומתואם והופך גם שירים מוכרים לחדשים. כייף לראות את רונה נהנית על הבמה, עטופה ונותנת לעצמה להיות נעטפת ע"י מה שקורה מסביבה, משוחררת ומצליחה ליצור משהו חדש בכל פעם ולגעת באופן אמיתי למרות שהשיר כבר הושר אי אילו פעמים. מומלץ בחום.

ROTEM30035

New member
"יובל משופם כדרכו" הצחיק אותי

הוא באמת משופם יותר מכל דבר אחר. מזמן לא קראתי ביקורת כזו מושקעת, גרמת לי להתגעגע לימים ההם. שמישהו כבר יקח אותי להופעה! ללא רכב והרחק מת"א זו הנקודה בה העצלנות שוברת גם אותי.

ROTEM30035

New member
או חודש לפני...

כל החופש הזה מבלבל אותי. ההצעה נותרת בעינה.

rachelgw

New member
זה לא עובד לי...

זאת הקלטת אודיו או וידאו? מה עם סאונדקלאוד לאודיו? או יוטיוב לוידאו? אם לא..אולי יש אפשרות לשלוח במייל? תודה, רחלי

למעלה