הקלטים באים: חלק ד'

Justin Angel

New member
הקלטים באים: חלק ד'

תחת הודעה זו יושם בזמן הקרוב חלק ד' בפרוייקט התרגומים מאתר טואטה נא'קלרייג': tuathamactire.org

Justin Angel

New member
מבחן הענק וקוכולין.

סיפור זה מתרחש בימים בהם תהילתה העתיקה של אירלנד הייתה שלמה, בימים שבהם חמישה אומות כבירות נלחמו על שטח ואדמה, ובאותם ימים שבהם עורביה של מוריגן אכלו היטב על המישורים ספוגי הדם. הסיפור הזה מסתובב סביב גיבור צעיר בשיאו בשם קו'כולין. אצל לוחמי הקלטים היה נהוג שהנעורים היו זמן של מבחנים, אשר לעיתים היו אכזריים וקשים מנשוא. קו'כולין אשר היה מיועד לגורל אדיר עמד מול מבחנים רבים שכאלו. קו'כולין היה לוחם ב"ענף האדום" אשר שירתו תחת קונוכר שהיה מלך-לוחם של מחוז אולסטר וצאצאו של רואס' האדום אשר נתן את שמו ל"ענף האדום". לוחמי הענף האדום היו כרוב הקלטים באותם ימים - אמיצים וערמומיים בקרב, וניתן לראות זאת בכך שעמדו כמו אחים נאמנים מול צבאות אוייבי אולסטר וגם נלחמו בין עצמם באופן חסר-מעצורים כל עוד ששום אויב וצר לא הרוויחו מזעמם נגד אחיהם. בזמן התרחשות סיפור זה, מחלוקת צצה בין לוחמי הענף האדום מפאת שלום לא-יציב אשר שרר באירלנד. בלי שום מלחמות או איום מבחוץ החלו שלושה מגיבורי החיל של הענף האדום להילחם בין עצמם על מי יהיה אלופה של אולסטר, וביניהם נמנו: לוחייר הכביר, קונאל בעל תשע הנצחונות, וקו’כולין עצמו. קרובים ככל שיהיו פלאיית' (לוחמים) אלו, יריבותם יצרה קרע ביניהם. קונוכר אשר ידע שתהיה עוינות רבה אם יבחר באדם אחד כאלוף לאולסטר, החליט שישלח אותם למלכה מאדב', אשר מולכת על קונוכט שהיינה ממלכה אוייבת לאולסטר, בכדי שתיתן דין צדק על האנשים. אך הטינה בין אולסטר וקונוכט הייתה עמוקה ואין איש שהיה מרוצה מהחלטות המלכה. הגיבורים ידעו ששנאתה של המלכה כנגד קו’כולין הייתה תהומית ולכן התעלמו מהחלטתה. מלך ליינסטר מהמזרח סירב לבקשתם לשפיטה, ואף מלך מונסטר שהיה אדם מלומד בקסם לא היה בנמצא. המלך קונוכר אשר לא היה יכול למצוא שופט לגיבורים, ציווה על הפסקת נשק ביניהם. הפסקת הנשק נמשכה חודשים רבים והייתה רעועה וקודרת. וכך נגרר הדבר לתוך חודשי החורף, ורוחותיה של מאכה נישבו במבצר אשר נשא את שמה. בתוך האולם הגדול של הענף האדום אשר באמאין-מאכה הוא מבצרם של לוחמי הענף האדום, ערך קונוכר משתה גדול לכל לוחמיו כפי שהייתה המסורת בערב אימבולג. מהמועמדים לאלוף הענף האדום הגיע רק לוחייר היות והגיבורים בילו מעט זמן בחברת אחד עם השני. קונוכר אסר על עימותים ביניהם, וכל אחד מהם נמנע מחברת רעהו שמה מריבה תפרוץ ביניהם. בשעות הקטנות של הלילה, כאשר הרעש הרם של צעקות, התרבבויות וחגיגה גבר על רעש רוח מבחוץ, אף-אחד מן הלוחמים לא שמע את הדלת נפתחת על ציריה המשומנים. אך טריקה פתאומית של הדלת שגרמה לבניין עצמו לרעוד, גרמה לשתיקה באולם. הלוחמים אשר עתה היו דרוכים, שלפו את נשקם ופנו לדלת. בפתח הדלת, עייניו זהרו כמו גחלים, עמד אדם ענקי, כפול היה גובהו מגובה הלוחם הגבוה ביותר באולם, גבותיו ופניו הסלעיים היו אפופים בשיער כמו תיל ובזקן עבות. הוא היה עטוי בעורות פרה ולבש גלימה מצמר על כפתיו הענקיות. ביד אחת סחב בול עץ ובשנייה גרזן ענקי שמכמותו לא נראה מעולם. הענק צעד לכיוון הלוחמים שהתקבצו יחדיו, וכל צעד שלקח גרם לרצפה לרעוד. הלוחמים הביטו על הליכתו של הענק, אך אף-אחד מהם לא פצה את פיו. הכלבים פחדו אימת מוות מן האיש, ונמלטו מתחת לשולחנות בזמן שהענק צועד לכיוון האח. הוא סקר את חבורת הלוחמים מתחת לגבתו שהייתה כמו סלע ובכך התגרה בהם שידברו. איש לא דיבר, ולבסוף הענק החל לדבר "אני הוא אות' הנוכרי, ואני נודד בעולם מחפש אדם שיהיה נאמן למילתו. לבטח כאן, בביתו של הענף האדם אמצא אדם שיעשה עימי הסכם ויכבד אותו." אחד מחבורת הלוחמים ששמו פארגוס מק'רוי אשר היה מלך שאל "ומהי עיסקה זו?" "את התשובה לא קשה להגיד," אמר אות', "אתה וקונוכר אינך נכללים בין הלוחמים ואיני יכול לערוך עמכם עסקה זו, היות ואתם מלכים. חוץ ממכם, אני מחפש אדם אשר יסכים לעסקה זו: הוא יערוף את ראשי הערב, ואני אחזור למחרת בערב ואערוף את ראשו. לבטח יש כאן אחד שאומץ ליבו יכול לעמוד בתנאים הללו." דממה נפלה על האולם. אף אחד מהלוחמים לא בטח בעסקה, היות והיא הריחה כמו קסם והייתה למראית עין משונה מאוד. אף לוחם לא צעד קדימה. אות' חייך לעצמו חיוך קר ואמר "אין אלוף כאן." "יש כאן אחד שמספיק אמיץ לעמוד באתגרך השוטה", צעק לוחייר הכביר וקפץ למרכז האולם. "כרע ברך," אמר לוחייר לענק והמשיך "ואני נותן לך את מילתי: אני אכרות את ראשך הלילה, ואתה תכרות את שלי מחר". אות' כרע ברך והניח את ראשו על בול עץ. במאמץ אדיר הרים לוחייר את הגרזן גבוה לאוויר והוריד אותו במהרה. הגרזן פגע בצווארו של הענק, וכרת את ראשו של הענק אשר כעת התגלגל על הרצפה. נהרות של דם זרמו מן הגופה. לוחייר החוויר וצעד אחורנית כאשר ראה את גופו של הענק אשר לפתע נעמד, ולמראית עיו לא הושפע מן המחסור הברור בראש. הוא לקח את הגרזן מידיו הרועדות של לוחייר והרים את הראש הכרות שכעת הביט על הלוחמים בבוז. ואז יצא הענק מהאולם ונעלם בחשיכה של הלילה. המשך בהודעה הבאה.

Justin Angel

New member
המשך.

בלילה שלמחרת, כפי שהיה קודם לכן, נפתחה הדלת בחוזקה ונתנה לרוח ולגשם להיכנס. אות' הנוכרי, שוב שלם בלי אפילו סימן או כתם דם, צעד לכיוון האח וסוחב הוא את גרזנו. עיניו סקרו בשנית את חבורת הלוחמים שיישבו יחדיו. לוחייר הכביר לא היה ביניהם. למרות שהיה אמיץ עד מאוד, ליבו נכשל כשחשב על מכתו האימתנית של הענק. אות' נרתע וירק על הרצפה. הוא הצביע על להב הגרזן ולא אמר מילה. מבין השולחנות קפץ קונאל בעל תשע הניצחונות, מוכן להגן על כבוד אולסטר. כפי שלוחייר עשה גם כך עשה קונאל, ולבסוף הניף את הגרזן גבוה לאוויר, וראשו של אות' התגלגל על הרצפה. וכפי שהיה בלילה לפני, יצא הענק מהאולם שהוא סוחב את ראשו שלו והגרזן. בלילה שלמחרת קונאל בעל תשע הנצחונות לא היה בנמצא. באותו ערב עמד אות' באורה של האש וצחק על הלוחמים חלשי-הרצון של אולסטר. "שניים מלוחמיכם הטובים ביותר הכזיבו אותי!" הוא אמר והמשיך "והיכן הנער הצעיר קו’כולין? בטוח פוחד ומתחבא כמו השאר!" ובאותו רגע יצא קו’כולין מן הקבוצה עימה ישב. הוא דיבר בקור רוח. "שמור את עיסקותייך לשוטים, אות'. מדוע לו לאיש הגיוני לחרף את חייו מנפש למען עריפת ראשו של יצור שיכול להחזירו למקום בעזרת הולכת שולל נתעבת?" האולם התמלא בצחוקו של אות'. "פחדן!" הוא קרא לקו’כולין, "ילד נטול עמוד שדרה ששפתיו עדיין רטובות מהחלב משדיי אמו!" התחבולה הצליחה. אדום מגאווה וכעס, קפץ קו’כולין ממקום יושבו למרכז האולם, ובזעמו האדיר תפס את הגרזן והניף אותו. ראשו של הענק עף באוויר עד הרעפים. כאשר הראש נפל לרצפה, קו’כולין רוצץ אותו עם גרזנו. ואז הייתה דממה באולם, חוץ מנשימתו הכבדה של הלוחם הצעיר. כפי שקרה לפני כן, קם גופו של אות', הרים את גרזנו ואת העיסה שבעבר הייתה ראשו, וצעד לתוך החשכה. בלילה הבא קו’כולין היה במקומו הרגיל באולם, אך חשוק שפתיים וחיוור. שאר לוחמי הענף האדום לא ישבו עימו מחשש להתקרב כל-כך לאדם המסומן למות. קונוכר חיכה באדישות על כסא המלך. הדלת נפתחה והלוחמים פנו כלפיה, ואות' נכנס לאולם. הוא קרא בשמו של קו’כולין. קו’כולין צעד בצורה נוקשה למרכז האולם וכרע ברך בכדי לקבל את המכה. ראשו רעד קלות ופניו נצנצו מזיעה, אך לא הזיז אותו כאשר הענק רכן מעליו. אות' הרים את גרזנו והפסיק. "תמתח את צווארך יותר." פקד הענק. "שמור את ברבורייך לעצמך וחדל ללגלג," נהם קו’כולין על הענק, "הכה מהר, כפי שאני עשיתי." והרכין את ראשו שוב. עיניו של הענק זהרו כשהגרזן עף למטה. אנקה קבוצתית נפלטה משפתיהם של מאה לוחמים כשהם ראו את אובדנו של אחד מהטובים בהם. אך לא היה אובדן. הענק ריסק את אבני המרצפות שהיו לפני קו’כולין וזה קפץ. אות' נעלם ובמקומו נעמד קוראוי, מלכה של מונסטאר. אותו אחד שנעדר באופן מוזר בזמן שהיריבים הציגו את עצמם לשיפוט. קוראוי בא לבקשתו של קונוכר למען יוכל ליישב את הסכסוך מול עמיתיהם של הגיבורים בכדי שאיש לא יוכל לערער על החלטתו. קוראוי דיבר ללוחמי הענף האדום "קו’כולין הינו אלופה של אולסטר. היות ורק קוכוכלין סירב להצעה השוטה. לוחייר וקונאל קיבלו אותה, ואף נכשלו בגבורתם. רק קו’כולין היכה בזעם, פזיזות שמתאימה ואף הכרחית ללוחם. רק קו’כולין הוכיח שרוחש בוז למוות בכך שכופף את ראשו למכת גרזני." וכך יושב עניינם של גיבורי אולסטר, וקו’כולין אלופם.

וואו

אני לא מאמנה שהצלחתי לקרוא הכל, ג'סטין, שתהיה לי בריא, זה קורה לי לעיתים ממש רחוקות... ואגב:"ילד נטול עמוד שדרה ששפתיו עדיין רטובות מהחלב משדיי אמו!" חחח... אחלה דבר להגיד למישהו...

TheBlueOne

New member
ג'סטין - כרגיל.. ../images/Emo140.gif

אין מילים :) כה לחיי!

Dia Leoghann

New member
תודה רבה ג'סטין!!!

אני כמובן מכיר את הגירסה האחרת, אבל לא משנה, זה היה יפה מאוד!!

למעלה