הקלטתי את כל השיעורים ואני לא

הקלטתי את כל השיעורים ואני לא

מצליח להאזין להן. אני מאבד ריכוז. סיכומי השיעור שצילמתי ממישהי משסכמת מצויין, גם כן גורמים לי לבהות בתיקרה. האם לא נולדתי להיות תלמיד?

Benor2004

New member
אני ממליץ לך ללכת לעשות אבחון

אני עשיתי לפני זמן מה ועדיין אין לי תוצאות אבל תיכף אני הולך למורה לתיקון הוראה. ואני מקווה שבשנה הבאה אני אראה שיפור.

נכון, אבל...

ייתכן שהשואל כבר עשה אבחון ולקח/לוקח הוראה מתקנת הרבה סטודנטים לקויי למידה וריכוז מקליטים הרצאות למרות שבעבר הם לקחו שנים של הוראה מתקנת שקידמה אותם מאוד. הטיפול בליקויי למידה והמלחמה לתפקוד תקין למרות הליקויים היא רבת חזיתות.

הקשב לקלטות בטייפ של עיורים../images/Emo132.gif

טייפ כזה מיועד להקשבה למלל ולא למוזיקה. הוא נקרא הרבה פעמים: טייפ 4 ערוצים. יש לו שליטה מוחלטת במהירות ההשמעה כך שאפשר לכוון את המהירות בה הטייפ 'מדבר' בדיוק למהירות הכי נוחה לריכוז בזמן השמיעה. לרוב קשה להקשיב להרצאה בדיוק בקצב ההכתבה בה היא נאמרה במקור. לחלק מהטייפים האלה יש מנגנון להרחקת רעשים בזמן ההשמעה כך שרעשי הרקע שהוקלטו יפריעו לך פחות. (הרחקת רעשים בזמן ההקלטה היא רעיון טוב יותר אבל אצלך הכל כבר מוקלט). גש לספריה לעיוורים הקרובה לביתך ובקש מהם להשאיל לך טייפ כזה. אם יש לך אבחון לקויות למידה זה יעזור. בכל מקרה, אני לא בטוח שיש לך זמן ליבא טייפ כזה לבחינות הנוכחיות.

דליה.ד

New member
מה קורה בשיעורים עצמם?

אתה לא נוכח בהם שעליך לצלם ולהקליט? לא הבנתי..

PINK POOH

New member
נשמע מוכר...

אני גם לא משיגה ציונים גבוהים, ועשיתי איבחון ויצא בכלליות 134(שזה הרבה מעל לממוצע) ואמרו לי שאני לא משקיעה מספיק, ו..., שיש לי כנראה הפרעה בריכוז, שכאילו אני מפסיקה להקשיב מהר וכאלה, זה מאוד מפריע לי ועדין לא התחלתי בטיפול מתאים.

אילו טיפולים הומלצו לך? האם את

האם את שוקלת הקלטת הרצאות כחלק מהטיפול? אם כן, כדאי שתקראי בשאלות הנפוצות שלנו כיצד לעשות זאת נכון כדי לא להיתקע עם הקלטות בלתי שמיעות. והעיקר: בהצלחה

למעלה