הקלטת שיר הפורום - המשך

N a V e

New member
אני עדיין לא ממש מבין

איך אתם רוצים לעשות את זה. כאילו,לכל אחד נתונים אחרים מבחינת הקלטה,ויכול להיות שזה פשוט לא יעבוד. אני כבר אומר לכם שהאמצעים שעומדים לרשותי ממש לא משהו. בכל אופן נניח ומקליטים,אני חושב שקודם כל צריך להקליט ליין תופים(אפשר להוציא מקובץ Midi) וגם ליין באס מייד עליו,אחרת גם התיזמון יהיה גרוע. אח"כ מקליטים גיטרת ליווי,ועליה פסנתר/קלידים ולבסוף גיטרה סולו. אני חושב ש Wish U Were Here יכול לצאת נהדר,מעצם העובדה שהוא שיר לא קשה.אף אחד פה לא באמת יודע את הרמה ואת התיזמון של האחר,לכן צריך להתחיל ממשהו כזה. ושוב,אשמח לקבל הסברים לגבי הטיימינג וכל שאר הנקודות שהעלתי למעלה.

weird dust

New member
זאת באמת בעיה שכל אחד מנגן לבד

אף אחד לא יכול לדעת מה הקצב של השני או דברים כאלו ואני מנייח שאף אחד לא מתעסק בצורה מיקצועית בעריכה ככה שמישהו לא יוכל להוריד או להעלות טמפו למי שצריך במידת הצורך אבל הרעיון הוא טוב ובגלל זה אני לא חושב שצריך להתחיל בשיר קשה

אוקיי, אני חושב שזה הזמן להסבר.

הרעיון בהקלטה רב ערוצית, הוא שאתה שומע גם את כל מה שהקליטו לפניך. בשביל זה אתה צריך תוכנה נורמאלית לעריכת והקלטת סאונד, לא כמו רשמקול של חלונות. הלאה. יש כמה סוגים של תוכנות כאלה. יש את Audacity החינמית, אבל כמובן, בגלל שהיא חינמית, היא מסוגלת לעשות רק את המינימום. מצד שני, היא עושה את זה די טוב. אפשר גם להשתמש בתוכנות שעולות כסף, כמו Cubase למשל (אני משתמש בה, אז נתתי את הדוגמא הזאת. אני יודע שיש עוד מלאן תוכנות, אז בבקשה, אל תתחילו במבול של "לא הזכרת את זאת!!!1"
). מי שרוצה תוכנה כזאת, מוזמן להשיג, ואני מאמין שכולם יודעים איפה. אם לא, אפשר לשלוח לי מסר. בכל מקרה, בצורת הקלטה כזאת, אתה שומע את מה שהקלטת מקודם עם האזניות שלך, ואז מקליט עוד חלק עם מיקרופון. יש שאלות?

MellowShip

New member
תקשיבו...

אני מאוד בעד הנושא.. העניין פשוט מאוד, נבחר שיר.. אחרי שבחרנו איזה שיר, צריך מישהו שיודע לעבוד עם מכונות תופים, כל מה שבא ליד..צריך לתכנת תופים אפשר לעשות את זה עם המון תוכנות ביניהם פרוטי לופס הקטנטנה וגם גיטרפרו.. את זה אני לא כל כך יודע לעשות אבל אני יודע לעשות את כל השאר (גיטרה, בס, קלידים, שירה - לא משהו אבל שירה) ואז זה כבר לא בעיה.. מקליטים ערוץ אחד, שולחים אותו למקליט הבא (בס) ואז למקליט שאחריו (גיטרה, קלידים ושאר כלים הרמוניים למיניהם) וככה בסוף את כל הערוצים (5 בערך ) שולחים למי שישיר.. זה הכי פשוט .. עכשיו הבעיה היא שלא כולם יודעים להשתמש בתוכנות האלו.. אני אישית ממליץ על cool edit שאיתה אפשר להקליט בצורה מאוד פשוטה וגם העריכה בה מאוד קלה.. מי שרוצה להשיג את התוכנה שיצור איתי קשר באייסיקיו ואני אפילו אשמח לתת לו קורס מזורז לשימוש קל בתוכנה.. אני כבר המון זמן עובד איתה... אז יאללה חבר'ה הזיזו את ישבנכם השעיר ותתחילו להקליט שיר!! 166916347 - האייסיקיו שלי..

itaikuskus

New member
למה מכונת תופים?

אם אפשר לתופף..אמנם יכול לצאת פחות טוב אולי אבל יותר אמיתי זה בטוח

MellowShip

New member
אני משאיר לך..

את התיפוף סבבה?. להקליט תופים זה משהו רציני, דורש אקוסטיקה, לפחות 6 מיקרופונים שונים..(או להסתפק בקונדנסור אחד ומיקרופון לבייס דראם) ובכלל מערכת הקלטה רצינית (מיקסר טוב, וכרטיס קול לעניין).. עכשיו אם אתה עושה את זה עם ציוד חובבני ופשוט יצא לך פשוט רע..לעומת זאת יש מכונות תופים שמספקות סאונד מאוד נחמד ומאוד אמיתי (כמה שאפשר) ואפשר לעשות איתם המון דברים וזה הרבה יותר נוח ואיכותי.. אז מה אתה אומר?

נימרודל

New member
נו יאללה אז!

ביי דה ווי... מה עם קולות רקע? *אהמ אהמ*... מתי הם נכנסים פה לתמונה?

abarth

New member
אני אתחיל בקולות רקע

*...איי'ב בין מד פור פאקינג יירס, אבסולוטלי יירס, איי'ב בין אובר ד'ה אדג' פור יונקס...*

למעלה