לא בהכרח
השמן יקר ורגיש בהרבה מהזרעים, ונוטה להתקלקל במהרה. כדי לשמור עליו צריך למקם אותו במקרר או לחלק ולהקפיא, וגם לשמור בבקבוקים סגורים היטב ולא לחשוף לאוויר, להמנע משימוש בבישול וכו'. הזרעים עמידים בהרבה (למרות שגם אותם מומלץ להקפיא, אבל זה יותר נוח) וזולים מאוד. אם לא צורכים כמות גדולה במיוחד (כלומר מעל 4 כפות ביום, שזה די הרבה) לא צריכה להיות כל בעיה עם הגליקוזידים הנמצאים בקליפה. לגבי נשים מניקות ובהריון: לפי
המאמר שהזכרתי מטה, מומלץ לנשים מניקות ונשים בהריון שכ-2% מהקלוריות שלהם בתזונה הממוצעת יורכבו מ-ALA כמקור לאומגה 3 (בהשוואה ל-1% לאנשים רגילים). 1% שווה לבערך 2.2 גר' של ALA, ו-2% לפיכך הם 4.4 גר'. לפי הטבלה המופיעה במאמר, 2 כפות של זרעי פשתן טחונים מכילים 3.2 גר' ALA, וזה אומר ש-3 כפות פשתן טחון ביום יספיקו כמעט בדיוק לכמות המומלצת. לשם ההשוואה, כף אחת בלבד של שמן פשתן מכילה 6.2 גר' ALA, שזה בכמעט 50% יותר מהכמות הנדרשת. אגב, מסתבר שיש מקור צמחי ל-DHA, ממיקרו-אצות, שזמין כתוסף בחנויות טבע. כמובן צריכה של חומצות שומן מסוג אומגה-3 ארוכות שרשרת (DHA ו-EPA) דורשת כמויות קטנות יותר בהשוואה לצריכת ALA.