הקליפה של הפשתן אכילה/בריאה?

שונצו

New member
הקליפה של הפשתן אכילה/בריאה?

אני תמיד בוררת את זה מתוך הגרעינים לפני שאני טוחנת, אבל אולי אין צורך.
 

שונצו

New member
אכן מרתק אבל זה לא ענה לי על השאלה....

תודה בכל אופן... מישהי יודעת?.....
 

TheFinalCut

New member
באופן עקרוני עדיף לסלק הקליפה

היא אמנם עשירה בסיבים, אך גם מכילה גלוקוזידים ציאנוגנים, שמתפרקים בגוף לחומרים בעייתיים העלולים להפריע לספיגת יוד. זו לא אמורה להיות בעיה כל עוד הצריכה מוגבלת לבין 3-4 כפות של פשתן טרי ביום, וכלל לא בעיה אם צורכים שמן פשתן.
 

p e b b l e

New member
אז עדיף לצרוך שמן ולא זרעים טריים?

אני טוחנת לי בערך כף ביום אך בעבר צרכתי שמן. עדיף לי לחזור לשמן? ועוד שאלה, בשרשור אחר רשמת שנשים מניקות צריכות יותר אומגה 3. יש לי חברה צמחונית שילדה לפני שבועיים, מה הכמות המומלצת עבור נשים בהריון?
 

TheFinalCut

New member
לא בהכרח

השמן יקר ורגיש בהרבה מהזרעים, ונוטה להתקלקל במהרה. כדי לשמור עליו צריך למקם אותו במקרר או לחלק ולהקפיא, וגם לשמור בבקבוקים סגורים היטב ולא לחשוף לאוויר, להמנע משימוש בבישול וכו'. הזרעים עמידים בהרבה (למרות שגם אותם מומלץ להקפיא, אבל זה יותר נוח) וזולים מאוד. אם לא צורכים כמות גדולה במיוחד (כלומר מעל 4 כפות ביום, שזה די הרבה) לא צריכה להיות כל בעיה עם הגליקוזידים הנמצאים בקליפה. לגבי נשים מניקות ובהריון: לפי המאמר שהזכרתי מטה, מומלץ לנשים מניקות ונשים בהריון שכ-2% מהקלוריות שלהם בתזונה הממוצעת יורכבו מ-ALA כמקור לאומגה 3 (בהשוואה ל-1% לאנשים רגילים). 1% שווה לבערך 2.2 גר' של ALA, ו-2% לפיכך הם 4.4 גר'. לפי הטבלה המופיעה במאמר, 2 כפות של זרעי פשתן טחונים מכילים 3.2 גר' ALA, וזה אומר ש-3 כפות פשתן טחון ביום יספיקו כמעט בדיוק לכמות המומלצת. לשם ההשוואה, כף אחת בלבד של שמן פשתן מכילה 6.2 גר' ALA, שזה בכמעט 50% יותר מהכמות הנדרשת. אגב, מסתבר שיש מקור צמחי ל-DHA, ממיקרו-אצות, שזמין כתוסף בחנויות טבע. כמובן צריכה של חומצות שומן מסוג אומגה-3 ארוכות שרשרת (DHA ו-EPA) דורשת כמויות קטנות יותר בהשוואה לצריכת ALA.
 

שונצו

New member
אה, אוקיי.

היות שאני לא טוחנת יותר מ-2 כפות ביום, זה אומר שאני יכולה להפסיק לברור את הקליפות מתוך הזרעים. תודה!!
 
למעלה