הקליפ של HIGH HOPES

הקליפ של HIGH HOPES

בתור התחלה ולמען השקיפות אני יציין שאני מהטיפוסים שאוהבים את תקופת סיד בארט ורוג'ר ווטרס וממש לא מתחבר למוזיקה הגברית של גילמור (יש לציין שאני מחבב גם את את פינק פלויד של גילמור אבל בלי פרופרציה לשתי הגילגולים הקודמים) בכל מקרה יש לי שאלה בקליפ המדהים של "תקוות גבוהות" בשניות האחרונות רואים חבורת אנשים נושאים פסל ענת של דיוקן של מישהו שמאוד דומה לסיד . האם הכוונה של הפסל היא להיות פסל של סיד ? האם זה קריצה ? או האם בכלל מדובר על הראש של הפסל דוד ?! מאוד התפלאתי כי תמיד היתה לי תחושה שגילמור לא מחובר לתקופה של סיד ולמוזיקה שהם עשו וכאילו מתכחש אליה . נועם

C l a p t o n

New member
נצל"ש

איזה אלבומים הוציאה פינק פלויד עם גילמור ובלי רוג'ר ווטרס? ובאיזה אלובים לא השתתף גילמור? ובאיזה אלבומים גילמור ורוג'ר היו ביחד?? אודה לכם אם תגידו לי..

Jo Doe

New member
בגלל שביקשת יפה...

שני האלבומים האחרונים, The division bell ו- A momentary lapse of reason הם עם גילמור ובלי ווטרס. הראשון,The piper at the gates of dawn, הוא עם ווטרס ובלי גילמור. כל השאר עם שניהם.

wish i was here

New member
גם אני לא הבנתי מה הקטע עם הפסל

וגם עם הבלונים....אבל שימו לב שכל הזמן חוזר שם המוטיב של המספר 3 (גילמור,מייסון ורייט) ,התכחשות מוחלטת לווטרס,למרות שלא יכול להיות שיר על פינק פלויד לדעתי שלא תהיה אפילו רמיזה לווטרס...הוא אחרי הכל,מי שהלחין את כל היצירות המצליחות שלהם

היה כאן דיון על High Hopes

וכתבתי בו ניתוח ארוך של הקליפ. זה היה רק לפני כשבועיים, כמדומני. כבר שכחתם?

ניתוחי השירים שהיו בשרשור

הועלו כמאמר לקטגוריית "פרוייקט ביקורת השירים" ב"מאמרים", תחת The Division Bell - אף כי לא הגענו לאלבום הזה במסגרת הפרוייקט. להלן הקישור. האם היו ניתוחים של השיר שפספסתי?

כן, זה פסל של סיד

סטורם תורגרסון אמר שהפסל מסמל את סיד, והאנשים שנושאים אותו הם הלהקה, שלכאורה נאלצה לשאת את המיתוס של סיד על "גביהם" במשך כל חייהם, בעצם. העליתי את הניתוח המלא (הידוע לי, עפ"י המקורות) של הקליפ, לקטגוריית "פילמוגרפיה" בשאלות הנפוצות. גילמור לא מתכחש לתקופת בארט, בכלל. אבל ההערה שלך נכונה במובן מסויים: לגילמור לא נוח לדבר על התקופה הזו בראיונות. כששואלים אותו, הוא נסוג ואומר שהוא לא היה שם, ולכן לא הוא זה שצריך לדבר על זה, וכו'. ברור, שהוא לא רוצה לקחת קרדיט על דברים להם לא היה שותף.

למעלה