הקלישאה הזו אף פעם לא הייתה כל כך נוגעת ללב.

Noam TG

New member
ובנושא דומה: רצח העם בדארפור

ובכן בימינו ממש, מתרחש בדארפור שבסודן רצח עם! וביוני יוצא דיסק כפול שנקרא Instant Karma וזה קאברים ללנון, ע"י המון אמנים! [יו2, אר.אי.אמ., מתיסיהו, ארוסמית', גרין דיי, ג'ק ג'ונסון,לני קרביץ, סנו פטרול ועוד הרבה] את הדיסק מפיצה עמותת אמנסטי, שפועלת למען זכויות האדם בעולם וכל הרווחים ילכו לאותה מטרה! אין לי מושג כמה יעלה..אבל זה שווה כל אגורה! עוד מידע: המצב בדארפור [ויקיפדיה] האתר של אמנסטי עוד על הדיסק [ויקיפדיה]

Noam TG

New member
אני מאוד מקווה שייצא בארץ..

מקסימום קונים באמזון או משהו.. לא מצאתי תדיסק במוזיקהנטו..

invAsion

New member
זו לא שואה.. ../images/Emo103.gif

אם כבר מתעקשים על מושגים, לפחות תשתמשו במונחים הנכונים ואל תוזילו סתם. רצח עם זה כן, שואה - זה לא.

jt7785

New member
שואה זה

אסון כבד, חורבן. ככה שזה מושג די נכון ומתאים, ונראה לי שלזה ענבר התכוונה.

invAsion

New member
אם ככה זה מתאים.

אני מודע להגדרה המילונית של המילה שואה - אבל הנחתי שהיא התכוונה לזה בהשוואה לשואת היהודים באירופה.. (כי היא כתבה "שואה2") ורצח העם בדרפור הוא לא כמו השואה.

כן כי כשזה מגיע לשחורים וערבים זה לא שואה

רק ליהודים זה שואה.?! לא רוצה לפתחו פה בלאגן זה פשוט מעצבן אותי. מה שקרה לארמנים?מה שקורה עכשיו? זה לא שואה? אני מצטערת אבל מבחינת עולם המושגים שלי זה שואה. לא אכפת לי למי זה קורה, זה קורה לבני אדם. וזה מה שמשנה יותר מהכל.

invAsion

New member
יש הבדל בין רצח עם לשואה

זה לא קשור קרה רק ליהודים או לא קרה רק ליהודים שואת היהודים באירופה - כמו שהיא התרחשה - קרתה רק פעם אחת בהיסטוריה וזו פשוט עובדה שלא נתונה לויכוח..

Dark Tear

New member
תקשיב,יש לך תפיסת מושגים מוטעית.

שואה זהו חורבן,הרס.זה המשמעות שלו,פשוטו כמשמעו. השואה,שהייתה באירופה,זהו הרס וחורבן לעם היהודים,כאשר רצחו עם שלם ולכן החליטו באקדמיה ללשון לכנות את רצח העם שהיה באירופה כשואת היהודים.זאת אומרת,שואה,איך שתרצה לקרוא לזה,זה רצח עם. כמו בסיפור כאן,רוצחים עם שלם בגלל הזהות האתנית שלו. בדיוק כמו שרצחו את היהודים בגלל האתניות שלהם. ההרס והחורבן שמתחולל שם,ברגעים אלו ממש,יכולה גם היא להיקרא שואה,בגלל שזהו הרס וחורבן של כפרים שלמים ורציחת עם שלם,מה קוראים אותו,רצח עם. אז לכן,ניתן לכנות גם את הסיפור הזה כשואה. ולסיכומו של עניין,מכיוון שבאקדמיה ללשון החליטו כי לרצח עם שהיה באירופה,ניתן לקרוא שואה,כך גם בסיפור הזה,בטח ובטח,שניתן לכנות את הרצח עם בקונגו כשואה. תפסת את העניין?

למעלה