הקמת ארגון גג לחיילים מתנדבים

hrmy

New member
הקמת ארגון גג לחיילים מתנדבים

שלום לכולם,

אני מבשל את הרעיון לאורך השירות שלי, אבל עכשיו כשאני אחרי החלטתי לצאת ולהתחיל לפעול.

שאבתי כמוכם לפני השירות שלי ובמהלכו הרבה אינפורמציה מהפורום כאן, אבל שאלתי את עצמי לא פעם מה עושים ביום שאחרי,במהלך השירות ובכלל.
עלו פה שתי שאלות לגבי התנדבות למילואים בזמנים כמו עכשיו שלדעתי קיומו של ארגון שכזה יכל לתת מענה,אבל אותי הטרידו שאלות נוספות במהלך השירות.

פגשתי לא מעט מתנדבים לפני ובמהלך השירות וראיתי שיש פוטנציאל אדיר של עשייה,אנשים שאוהבים את המדינה ונלחמו לא מעט כדי להתגייס,עם קשיים לא קטנים.

כשאני מסתכל באוניברסיטה על האופציות השונות שמוצעות לעשיה אני שואל את עצמי למה אין משהו שמאחד מתנדבים עם פרופיל 25.

אבל לא רק באקדמיה.

לדעתי העוצמה שלנו כחיילים שהתנדבו לצבא יכולה להיות כלי הסברתי וחינוכי החל מעידוד הגיוס לצבא וכלה בהסברה של הצבא שלנו כארגון שמשלב בצורה מעוררת התפעלות אזרחים שלפעמים באזרחות נחשבים סוג ב' (למרות שלא הכל מושלם).

מנגד, אני חושב שאין מספיק הערכה ותמיכה לחיילים לאחר השירות,אין מלגות שתומכות במי שצריך תמיכה (וכן מותר לתגמל מתנדבים שזקוקים לכך) בגלל מעשה ההתנדבות, וגם אנחנו יכולים לעשות יותר כדי לתמוך בדור הבא של המתנדבים, או פשוט להסביר למערך המחליט (רופאים) מה אנחנו כמתנדבים עשינו ולמה ההחלטה שלהם חשובה כל כך.

בתור התחלה, הייתי רוצה לעשות כנס של מתנדבים, מפגש שהתיקיות ששוכבות בתא מתנדבים יהפכו בו לאנשים שידברו אחד עם השני.

יש לנו עוצמה ויכולות שאפשר לעשות איתם הרבה יותר.

אני מחפש שותפים לעשייה,החל ממנהלי הפורום לדורותיהם וכלה במתנדבים בעבר בהווה או אלו שבדרך.
אשמח לשמוע פה תגובות

ofirbb2

New member
כמה הערות

1. לחיילים אסור להתאגד. זה צבא, לא הסתדרות העובדים. מה שעושים לפני או אחרי הצבא זה כבר משהו אחר. אם יש טענות אפשר להעלות אותם בפני הגופים הרלוונטים בצה״ל.
2. לא הבנתי למה אתה חושב שמגיע לך יותר ממי ששרת כחייל, שלוש שנים, ותרם מעצמו בדיוק כמוך. זה שבחרת זה ראוי להערכה והוקרה אבל לא במידה שמצריכה אפליה שלך לטובה במענקים/מלגות או כל דבר אחר על פני משרתים אחרים בצה״ל. גם ככה הופלת לטובה בבחירה של היחידה, התפקיד, אורך השירות וכו׳.

3. נראה לי רעיון טוב לאחד כוחות עם עוד אנשים כדי לעודד התנדבות ולשפר מצב קיים אבל לא ברור לי איך ולמה הגעת למסקנה שמגיע לך יותר כי אתה מתנדב.

hrmy

New member
כמה תשובות:

1. איך להגיד משפטית בצורה שגם חיילים מתנדבים בשירות פעיל יוכלו לקחת חלק זאת שאלה, אולי הם לא. 2. יש הרבה סוגי מלגות ותמיכות, קח לדוגמא חיילים בודדים שגם הם פעמים רבות מתנדבים. הטענה שלי היא שכרגע אין כלל התייחסות לנושא של המתנדבים. אני לא חושב שכל מתנדב צריך מלגה, ולא נראה לי שדווקא מלגה היא הדרך לתגמל. אני מדבר גם על דברים כמו השמה בשוק העבודה האזרחי,חיבור של מעסיקים והלאה. קח בחשבון שנתוני ההתחלה של מתנדב לשעבר שנמצא בכיסא גלגלים,או חירש הם נמוכים יותר. אישית שמתי לב שבצבא יש יותר פתיחות לנושא של מתנדבים מבחינת אפשרויות השירות (שקראת להם אפליה מתקנת) ,אבל קח בחשבון שבאזרחות דברים נראים אחרת. אישית שירתתי שלוש שנים, אבל זאת לא הנקודה. לא צריך העדפה במלגות קיימות אלא תמיכה נפרדת,עם תפירת התאמה אישית לפי הצרכים (אמ קיימים) של המתנדב בהשתלבות בחברה. אני חשב שמתנדבים הם אנשים שהוכיחו שהם יכולים לעשות,למרות הרקע שלהם. השלב השני זה להסביר לחברה. אני מבין שקשה לבקש כאשר התרגלנו לתת בכל מחיר, ובכנות, אתה חושב שמישהו חסר יד מקבל מהחברה סיכויים שווים? 3.אני אשמח אמ תיקח חלק המטרה היא לא רק עידוד גיוס ותמיכה במתנדבים קיימים,אלא הבנה שיש פה פוטנציאל אנושי שמומש בעבר,ואפשר לעשות איתו הרבה יותר.

hrmy

New member
כמה תשובות:

1. איך להגיד משפטית בצורה שגם חיילים מתנדבים בשירות פעיל יוכלו לקחת חלק זאת שאלה, אולי הם לא. 2. יש הרבה סוגי מלגות ותמיכות, קח לדוגמא חיילים בודדים שגם הם פעמים רבות מתנדבים. הטענה שלי היא שכרגע אין כלל התייחסות לנושא של המתנדבים. אני לא חושב שכל מתנדב צריך מלגה, ולא נראה לי שדווקא מלגה היא הדרך לתגמל. בגדול אני חושב של מגיע לנו כמתנדבים יותר ,אלא שאנחנו יכולים לעשות יותר אני מדבר גם על דברים כמו השמה בשוק העבודה האזרחי,חיבור של מעסיקים והלאה. קח בחשבון שנתוני ההתחלה של מתנדב לשעבר שנמצא בכיסא גלגלים,או חירש הם נמוכים יותר. אישית שמתי לב שבצבא יש יותר פתיחות לנושא של מתנדבים מבחינת אפשרויות השירות (שקראת להם אפליה מתקנת) ,אבל קח בחשבון שבאזרחות דברים נראים אחרת. אישית שירתתי שלוש שנים, אבל זאת לא הנקודה. לא צריך העדפה במלגות קיימות אלא תמיכה נפרדת,עם תפירת התאמה אישית לפי הצרכים (אמ קיימים) של המתנדב בהשתלבות בחברה. אני חשב שמתנדבים הם אנשים שהוכיחו שהם יכולים לעשות,למרות הרקע שלהם. השלב השני זה להסביר לחברה. אני מבין שקשה לבקש כאשר התרגלנו לתת בכל מחיר, ובכנות, אתה חושב שמישהו חסר יד מקבל מהחברה סיכויים שווים? 3.אני אשמח אמ תיקח חלק המטרה היא לא רק עידוד גיוס ותמיכה במתנדבים קיימים,אלא הבנה שיש פה פוטנציאל אנושי שמומש בעבר,ואפשר לעשות איתו הרבה יותר.

ofirbb2

New member
זה כבר משהו אחר

יכול להיות שביטוח לאומי/משרד הרווחה הם הכתובת המתאימה..

למעלה