הקמת אתר- שאלות לגבי ישות ותקנון

yarons777

New member
הקמת אתר- שאלות לגבי ישות ותקנון

היי,
אנחנו בתהליך הקמת אתר, סיימנו אפיון, יש תבנית( וורדפרס
) ועכשו נשאר לסגור כמה פינות כמו תקנון ותחת איזה יישות לרשום את זה.
1.תקנון, אנחנו צריכים תקנון לא מסובך ומצאנו בכמה אתרים(ברשת) כאלו שמתאימים בדיוק, עד כמה זה בעיה להעתיק, מבחינה חוקית (את עניין עד כמה זה מגן עלינו וכו' נשאיר לנו לקחת בחשבון :) אם לא מה עלויות של תקנון פשוט של 15-20 נק')
2.שאלה שנייה נוגעת ליישות- אנחנו שני חברים, מה הדרך הטובה ביותר לשלוט באתר? אנחנו הכי פחות מעוניים להקים חברה אלא להשאיר את זה ככה, ניתן? מצד שני מעדיפים להרחיק מאיתנו (הפרטיים) עניינים משפטים.
תודה,

FreeSoft

New member
להעתיק תקנון מאתר אחר

זה ממש לא רעיון טוב. אם אתם מתקשים בלשלם לעו"ד שמתמחה בזה תשקלו להתאים אחד שמרשה את זה. מניח שאתם צריכים בעברית:
https://he.wordpress.com/tos/

2 לא ברור לי

yarons777

New member
הבהרות

1שאתה אומר לא רעיון ככ טוב, אתה מתכוון "עדיף" או אסור "חוקית" ושוב את שאלת האם זה מספיק/מתאים אני משאיר לי.
2. לגבי שאלת היישות אני שואל האם ניתן לרשום אתר (וזה מקובל) ללא "אבא ואמא", האם ניתן להקים פורטל למשחקי וידאו כולל פורום בפנים שהבעלות על האתר היא " גיימרינג-משחקי וידאו" למרות שאין כזו ישות "גיימרינג-משחקי וידאו". מקווה שקצת הצלחתי להבהיר...

אין שום חוק שאומר שאתר חייב להיות רשום על שם מישהו
השאלה שלך מאוד מוזרה ולא ברורה. איפה בדיוק אתה מתכוון להצהיר על הבעלות הזו של האתר, ובפני מי? למה בדיוק אתה חושב שאתה צריך לצאת בהצהרות כאלו?
&nbsp
לי יש אתר פרטי שלי, הוא שייך לי (למרות שהוא גלוי באינטרנט הציבורי וכל אחד יכול להיכנס), ולא רשום על שם שום יישות משפטית, ולא כתוב באתר אף מילה על מי הבעלים שלו.
&nbsp
אם אתה מתכוון לגבות כסף ולקבל הכנסות, אתה צריך ישות משפטית שתדווח למס הכנסה ולמע"מ. הישות הזו יכולה להיות אתה בעצמך (כעוסק מורשה), או שותפות או חברה בע"מ. זה נובע מההכנסה הכספית, לא מכך שזה מגיע מאתר אינטרנט.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ירון972

New member
אולי לזה הכוונה

נראה לי שהוא מתכוון שהוא מקים אתר עם שותף/חבר שבעתיד אולי יהיו הכנסות וכרגע אין הכנסות אין הוצאות אז מבחינתו אין הצדקה שתהיה יישות משפטית כזו או אחרת מאחורי האתר.
השאלה האם זה חוקי? כלומר אם אין הכנסות אז אין צורך לדווח לרשויות.

N0

New member
דומיין צריך להיות רשום על שם של מישהו

זה לאו דווקא חייב להיות גלוי לכולם אבל צריך להיות רשום על שם אמיתי של בנאדם או חברה.
אני מניח שאם מתגלות בעיות חוקיות עם האתר בעל הדומיין הוא הראשון להסתבך

N0

New member
איפה ?

לא מוכר לי רשם מורשה שלא דורש פרטים מזהים ולמיטב ידיעתי זו דרישה של ICANN לבעלות על דומיין.
זה לא שאי אפשר לשקר אבל אם אתה לא מזדהה בפרטים האמיתיים שלך אתה עלול לאבד את הדומיין וזו לא אופציה לאתר שהוא חצי רציני.
יש מספק חברות שאולי מציעות לרכוש את הדומיין בשמך זה כנראה יהיה הרבה יותר יקר מקנייה רגילה (אבל עדיין לא משמעותי לעסק) אבל בדומה ללתת פרטים פיקטיבים בפועל הם הבעלים הרשמיים של הדומייםן ולך אין אחיזה חוקית בו.
&nbsp
&nbsp

FreeSoft

New member
גניבה

היא גניבה; בין אם היא פיזית ובין אם היא גזל של חומרים המוגנים בזכויות יוצרים, ע"ע קנין רוחני.
על פי רוב תקנון/מדיניות פרטיות/תנאי שימוש ושאר מנעמים משפטיים לא חופשיים ולא מאפשרים חוקית לעשות את זה; אתה כמובן יכול לפנות ולבקש רשות אבל אל תבנה על הסכמה...
2. ההבהרה לא הצליחה לך

yarons777

New member
הצעות לאיך כן לעשות את זה?

אוקי,
יש לך אולי אתרים שכן ניתן לקחת מהם את התקנון ?בעברית?
אני בספק אם כל בעל אפליקציה/אתר שהרים משהו קטן וחביב ישב עם עו"ד לנסח תקנון שימוש.

yarons777

New member
גנבו? תסתכל על זה:

תרשום את זה בגוגל....מדהים איך יצא לכולם דומה במקרה :)

תקנון מתגרה משתלח וכיוצא בזה

FreeSoft

New member
קודם נסגור על תנאים...

בשורה תחתונה מה הטיעון שלך? שבישראל כולם גונבים מכולם? יכול להיות.
שבגלל שאולי זה המצב אז גם לך מותר? גניבה היא גניבה.
שאתה מבקש היתר לגנוב ברשת? אולי תשקול לרדת לארה"ב, יש שם תוכנית מדהימה על פושעים טיפשים...

yarons777

New member
קצת נסחפת עם הפושעים
, אבל בכל מקרה בא להראות לך נק אחרת

שבניגוד לנושאים אחרים, עוד לא שמעתי על מישהו שתבע אחר על העתקת תקנון, הבעיה היחידה שמישהו שמעתיק תקנון זה שבסופו של דבר יום זה יכול לא להגן עליו.וזה נראה לי חשוב מהכל.
רציתי להראות נק, ולהבין האם לכולם "לא אכפת" מתביעה?

ואגב, אם הייתי רוצה לגנוב אז הייתי עושה קופי פייסט, אם הטרחתי את עצמי לברר על מקורות חינם ואני ממשיך את הדיון איתך, כנראה עבורי זו לא הדרך המתאימה.
אבל תודה על המלצת הטלוויזיה :)

למעלה