גם עם 3000 ש"ח זה עדיין מציאת השנה
בסה"כ כל מי שזה לא מוצא חן בעיניו יכול ללכת לכל גן תקשורת אחר. הגן הזה הוקם למטרות מאד ספציפיות, והולך לתת הרבה הרבה יותר מגני תקשורת רגילים. אז נכון, יש השתתפות, אבל לי תוכנית ABA בייתית עולה פי 4 ויותר! ואין לי את האופציה להצטרף לגן כזה (כי מה לעשות והולכים להיות רק 3 כאלו בארץ, שכנראה, לפי מה שזה נשמע עד עכשיו, רמת השרון הולך להיות הכי טוב, ורשימת ההמתנה שלו אני מניחה שהיא כבר מזמן לא משהו מעשי). ולגבי הורי גרינשפן - בכלל עסקת השנה, כי לפי מה שהבנתי צוותי הABA יפנו זמן לצוות הגן להתרכז יותר בילדי הגרינשפן (בקיצור יתן להם הרבה יותר כח אדם מבכל גן אלטרנטיבי, אולי אפילו 1:1..., חשבת שאולי כאן יש חוסר צודק - התשלום היותר גבוה, באופן משמעותי, שמוטל על הורי ילדי ה-ABA משדרג את הטיפול לילדי הגרינשפן...) שורה תחתונה, יש לנו תמיד המון נטייה להתלונן ולחפש צדק וזכויות. יש כאן, ועל זה אני חושבת שקשה להתווכח, נסיון חדש ומאד מושקע, להכניס ABA למערכת החינוך, וגם להתחשב במי שרוצה גן תקשורת משופר - אבל גרינשפן. וכן - משרד החינוך לא ממן את זה, בטח שלא באופן מלא, וזה מפיל חלק מהעול על ההורים. ובמקום לשמוח, שהמערכת מתקדמת, משתדלת ומשתדרגת (מישהו דמיין לפני שנתיים שבמשרד החינוך יסכימו להקשיב ולשנות ?...) - מתלוננים. לצערי זאת הדרך לעצור את המגמה, ולדאוג לכך שלא יפתחו עוד גנים כאלו כל כך בקלות - וחבל (כי זה מרחיק את הטיפולים האלו מילדים שצריכים אותם. כי בכל זאת 3000 ש"ח, שלא לדבר על 800 ש"ח... זה סכום שהרבה יותר קל להתמודד איתו מאשר מה שאנחנו, ומשפחות אחרות נאלצים לשלם - כי לנו אין את האופציה שלכם).