הקמת גן תקשורתי חדש

beezi

New member
גן חדש - מפגש

רציתי לחלוק איתכם את המפגש שהיה היום עם צוות הקמת הגן. התרשמנו מאד מהצוות וההורים נחמדים מאד. הבעיה החלה כשנציגת אלו"ט הגיעה למפגש לא מוכנה והתחילה להסביר שמאחר ואלו"ט תמכה בהקמת הגן (שיפצה את המבנה) ותורמת פסיכולוגית צמודה לגן ומאחר ובגן יש שתי קבוצות אחת - רוצה ABA והשניה גרינשפאן, על שתי הקבוצות לשלם עבור כל חודש כדלהלן: מי שרוצה ABA - ישלם 3000 ש"ח ומי שרוצה גרינשפאן - 800 ש"ח!!. כל הנוכחים היו בהלם מבקשת הכספים ולא היו מוכנים לכך. במיוחד ההורים שילדיהם לומדים לפי שיטת ABA - איפוא כאן חוק חינוך חינם? - הגן הוא גן של משרד החינוך! לילדים החל מ- 3-6. היא טוענת שמאחר והם צריכים לממן את כל צוות ה- ABA על ההורים לממן את הענין (6 סייעות לפי חלוקה של סייעות וראש צוות ומדריכה וכו'). כולם ביקשו לדעת על מה משלמים? מה תוספת הטיפולים לכל ילד וילד - אם בכלל לשלם את הסכומים האלה?!. מעבר לכך, היא טענה שמשרד הבריאות מממן כל ילד ב- 2900 ש"ח לחודש, כאשר את הכסף הזה הם מוסרים לעמותה כמו אלו"ט או אחרת ובתנאי שההורים מוותרים על סודיות רפואית ועל ההורים לשלם את הסכום בין 800 ל- 3000 ש"ח. טוב , מאחר והפגישה התפוצצה, סוכם שנציגת אלו"ט תעבד את הנתונים שוב, כי ההורים לא מוכנים לשלם סכומים כאלה , למרות שכולנו יודעים שאלו"ט היא עמותה של הורים. מעבר לכך, אני מכירה הורים מגן בתכנית ל' בת"א שבנוי עפ"י אותה מתכונת ושם ההורים שילדיהם לומדים גרינפשאן לא משלמים תוספת לאלו"ט כלל!. הויכוח אף נסוב על כמות הטיפולים לילד ואיזה קבוצה יוצאת נשכרת מכך, כמה מטפלים יהיו על כל ילד וכו'... מה דעתכם? אשמח לתגובות בהתאם לנסיונכם. beezi

ריקי 04

New member
גם עם 3000 ש"ח זה עדיין מציאת השנה

בסה"כ כל מי שזה לא מוצא חן בעיניו יכול ללכת לכל גן תקשורת אחר. הגן הזה הוקם למטרות מאד ספציפיות, והולך לתת הרבה הרבה יותר מגני תקשורת רגילים. אז נכון, יש השתתפות, אבל לי תוכנית ABA בייתית עולה פי 4 ויותר! ואין לי את האופציה להצטרף לגן כזה (כי מה לעשות והולכים להיות רק 3 כאלו בארץ, שכנראה, לפי מה שזה נשמע עד עכשיו, רמת השרון הולך להיות הכי טוב, ורשימת ההמתנה שלו אני מניחה שהיא כבר מזמן לא משהו מעשי). ולגבי הורי גרינשפן - בכלל עסקת השנה, כי לפי מה שהבנתי צוותי הABA יפנו זמן לצוות הגן להתרכז יותר בילדי הגרינשפן (בקיצור יתן להם הרבה יותר כח אדם מבכל גן אלטרנטיבי, אולי אפילו 1:1..., חשבת שאולי כאן יש חוסר צודק - התשלום היותר גבוה, באופן משמעותי, שמוטל על הורי ילדי ה-ABA משדרג את הטיפול לילדי הגרינשפן...) שורה תחתונה, יש לנו תמיד המון נטייה להתלונן ולחפש צדק וזכויות. יש כאן, ועל זה אני חושבת שקשה להתווכח, נסיון חדש ומאד מושקע, להכניס ABA למערכת החינוך, וגם להתחשב במי שרוצה גן תקשורת משופר - אבל גרינשפן. וכן - משרד החינוך לא ממן את זה, בטח שלא באופן מלא, וזה מפיל חלק מהעול על ההורים. ובמקום לשמוח, שהמערכת מתקדמת, משתדלת ומשתדרגת (מישהו דמיין לפני שנתיים שבמשרד החינוך יסכימו להקשיב ולשנות ?...) - מתלוננים. לצערי זאת הדרך לעצור את המגמה, ולדאוג לכך שלא יפתחו עוד גנים כאלו כל כך בקלות - וחבל (כי זה מרחיק את הטיפולים האלו מילדים שצריכים אותם. כי בכל זאת 3000 ש"ח, שלא לדבר על 800 ש"ח... זה סכום שהרבה יותר קל להתמודד איתו מאשר מה שאנחנו, ומשפחות אחרות נאלצים לשלם - כי לנו אין את האופציה שלכם).

lisadan

New member
האם מדובר בשתי קבוצות נפרדות בגן?

ללא קשר לעניין הכספי, הצלחתי להתבלבל. האם הכוונה שבגן תהיינה שתי קבוצות נפרדות, אחת של ABA והשניה של גרינשפן? האם לילדים תהיינה פעילויות משותפות, והאם כל ילד יקבל הדרכה גם ממטפלי השיטה השניה? אם אין פעילות משותפת וטיפול בשתי השיטות, זאת אומרת שבעצם מדובר בשני גנים נפרדים תחת אותה קורת גג ולא בגן המשלב את שתי השיטות גם יחד.

doroniz

New member
אי הבנה

beezi היקרה שלום, אני חייב לומר בתחילת דבריי שכאשר קראתי את הודעתך בדבר הפגישה בגן הגבתי בפליאה ובהשתוממות. כחבר ועד באלו"ט התחלתי מיד בבירור העניין - מי היתה נציגת אלו"ט בפגישה, מה בדיוק נאמר שם ולמה. אני מבטיח לעדכן אותך ואת חברי הפורום מיד לכשאדע יותר פרטים. ולעצם העניין - בשנתיים האחרונות היתה התקדמות נהדרת בשיטת ABA ואלו"ט החליטה לפרוש את כנפיה על השיטה בכדי לקדם אותה ולאפשר לכמה שיותר משפחות להיעזר בה. לא אכנס כאן לכל הנימוקים והאסטרטגיה של המהלך, אלא אספר שאחת הסיבות היתה להביא את המדינה (ומשרד החינוך זה חלק מהמדינה) להכיר בשיטה הזאת ולאפשר לפתוח מסגרות חינוכיות שיעבדו בשיטת ABA. עד היום משרד החינוך סירב לפתוח כיתת גן תקשורתי בשיטת ABA בנימוקים שונים ומגוונים שלא כאן המקום להיכנס לסוגיה אם מקבלים או דוחים אותם. אתם השגתם הישג אדיר בכך שמשרד החינוך מסכים לפתוח כיתת גן תקשורתי בשיטת ABA. זאת התחלה של מסלול חדש שבו משרד החינוך מתחיל (סוף סוף) להכיר בחשיבות הטיפולית של ABA. אבל מה לעשות, העלויות הטיפוליות של ABA הן גבוהות ותקציבי המדינה, משרד החינוך והאגף לחינוך מיוחד מדולדלים. לכן, הורים שירצו להעניק לילדם גן תקשורתי בפיקוח של משרד החינוך ובשיטת ABA יצטרכו לשלם או לבחור בגן תקשורתי אחר עפ"י העקרון ה"רגיל" של האגף לחינוך מיוחד. אינני רואה כל סיבה לכעוס על משרד החינוך ובטח לא על אלו"ט - יש לברך על המהלך ולהמשיך לקדמו כך שאולי במהלך השנה או בשנה הבאה יפתחו מסגרות דומות וההשתתפות של ההורים תהיה נמוכה יותר. כמי שיושב בישיבות הועד של אלו"ט ובמספר ועדות משנה באלו"ט מזה למעלה משלוש שנים אני חייב להעיד שאלו"ט עשתה, עושה ותעשה רבות לקידום והחדרת שיטת ABA בכל הרמות והמקומות. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה, דורון.

beezi

New member
הקמת גן תקשורתי חדש

בעירנו סוף סוף מוקם גן תקשורתי חדש.ובשבוע הבא אנו נפגשים עם צוות ההקמה של הגן יחד עם ההורים ונציגי אלו"ט. חלק מההורים מטפלים בבינהם בשיטת הABA וחלקם בגרינשפן וטיץ' כמונו. היחס הוא 4:4. רציתי לשאול את חברי הפורום, האם התנסו בעבר בהקמת גן חדש. ומהם הנושאים שכדאי לעמוד עליהם כהורים מול צוות הגן ומקימיו. beezi

beezi

New member
תגובה למציאת השנה

קודם כל הייתי מציעה לך למתן את הדברים שכתבת. אף אחד לא כתב כאן שהורים לא שמחים למגמה שיש במשרד החינוך ללכת על גנים כאלה שהם משלבים גם ABA וגם גרינשפאן - כי זה טבעו של הזמן. עם הזמן משתנים דברים ובהתאם לביקוש. חבל שלא קראת מה שכתבתי בעיון יותר רב. בכל מקרה, ההורים של הגן מוכנים לממן גן מועשר יותר, אבל בצורה יותר ריאלית . גם היום אנו מממנים את הטיפולים בגן אלוטף , אבל העקרון הוא שאלוטף = הוא גן פרטי, וגן של העיריה לא צריך להיות ממומן על ידי הורים אלא על ידי משרד החינוך והגורמים המתאימים. ואם להתשמש בגישה שלך - גם אותך , אף אחד לא מכריח ללכת על טיפולי ABA , (אם זה כל כך יקר לך....) beezi

beezi

New member
שתי קבוצות באותו גן

היי lisadan , מדובר באמת על שתי קבוצות נפרדות של ילדי ABA וילדי גרינשפאן ושתיהן ילמדו באותו גן. כאשר הפעילויות יהיו משותפות. התכנים של הגן יהיו שווים וגם שווים לתכנים של גן השילוב שהוא צמוד כאמור. ילדי הABA ילמדו עם המטפלים שלהם, ויוכלו גם לקבל טיפולים פארארפואיים. וגם ילדי גרינשפאן יוכלו, אם הוריהם יסכימו וירצו, לקבל ABA כחלק מהטיפולים. כמובן שהכל יהיה כלול בתשלום ועלויות הן משהו אחר, שנמצא בבירור ע"י מח' החינוך בעיריה והמפקחת על הגנים.

doroniz

New member
תגובת נציגת אלו"ט

ובכן, נציגת אלו"ט במפגש היתה ריקי גוטליב והיא העבירה לי את תגובתה מהמפגש. אני חייב לומר שאני מסכים לכל מילה שהיא כתבה. אני מצרף את מכתבה (קובץ WORD). דורון.

Galk

New member
מבנה הגן ותוכניתו המשולבת עם אלו"ט

חשוב היה לי להגיב ולהמחיש את סיבת המרמור של קבוצת ההורים מהמפגש עם נציגת אלו"ט. אין לנו טענה לגבי עלויות נוספות שיתנו טיפול פרטני ויקדמו את ילדנו. הטענה נבעה מכך שחצי ממשפחות הגן אמורות לשלם סכום אחד והחצי השני סכום אחר לחלוטין מבלי שאף אחד הצליח להבין מה ההבדל ברמת הטיפול ומה יקבלו יותר ילדי ה aba מהילדים האחרים. באותה נשימה הורי הילדים האחרים רוצים להבטיח שהכספים המגיעים להם מכח הרשות יופנו לצרכי תרפיה ולא לצרכי הסייעות וכו. לסיכמו של עיניין צריכה היתה אלו"ט להגיש תוכנית מוגדרת שתנתח את צורכי הגן ,תבדוק היטב שהיא נותנת מענה לכל הצרכים ובעיקר מבהירה להורים השונים מה הולך לקבל ילדם בשנה הקרובה בכדי להבטיח שקיפות ולא עימעום בין קבוצה כל כך קטנה של משפחות.

doritmor

New member
הייתי מצפה לקצת יותר רגישות

אני חפה מאינטרסים: אני לא חברה באלוט (סתם כי לא יצא- לא ממניע אידאולוגי) ותמיד נראה היה לי שהארגון תורם מאוד לחבריו ולכאלו שאינם חבריו -(כמו שדורון אומר "ברמה הלאומית"). איןלי גם כל קשר להורים שרוצים להקים את הגן. אבל, כשקראתי את התכתובת הזו, נראה היה לי כאילו לא אלוט לא ידעה להתמודד כמו שצריך עם ההורים. צריך היה לארגון להיות מספיק ידע מצטבר על הרגישות והפחדים של ההורים, כך שבאמת תיתן את כל המידע שהם זקוקים לו. ההורים שהתבטאו בפורום לא נשמעים לי "חמדנים" או "כפויי טובה". הם נשמעים לי חוששים.ולי נראה שדי בצדק (מכתב התגובה של נציגת אלוט מחזק את החששות). באשר לפורום הזה, לדעתי, ההורים "הותיקים" בתחום, צריכים להזכר איך הם היו פעם. אני לפחות הייתי מגיבה בדיוק אותו דבר. דורית

beezi

New member
הבנה

דורית שלום, תודה על התמיכה בנו. גם אני חושבת כמוך.וגם עוד הורה שהיה נוכח במפגש. אני חושבת שאנו "סוללים" את הדרך לעוד גנים תקשורתיים כדוגמת הגן הזה שבאמת אמור להיות גן מושקע. מעבר לזה, יצרנו קשר עם המפקחת על הגנים שהיתה בתחילת המפגש (אך לא בסופו). מי שרוצה להתעדכן יוכל לפנות אלי אישית. beezi

doroniz

New member
תחושת בלבול

נראה לי שדורית צודקת - מה שהביא לאי ההבנה הוא תחושת הלא נודע והבלבול. משרד החינוך מתקצב את הגנים התקשורתיים באמצעות תקציבים המועברים לרשויות המקומיות ומממנים כל מיני דברים - גם את הסייעות בגן. אלו"ט, לפי בקשת ההורים החליטה להיענות לבקשה לפתוח גן תקשורתי של משרד החינוך עם מוטיבים של ABA שעלותם נאמדה כפי שנאמר לכם. גם התוספת לקבוצה השניה נאמדה והתברר שהעלויות לכל אחת מהקבוצות שונות. את כל זאת אני אומר מבלי להכיר את פרטי המקרה שלכם, אלא מידע כללי שלי. אני מציע לקיים פגישה נוספת באותו פורום כמו קודמתה ובה לשאול את כל השאלות במטרה להבין וללמוד. אם היה באפשרותי להצטרף לפגישה הייתי עושה זאת, אבל אני מכיר את ריקי גוטליב וסומך עליה שהיא בקיאה בכל הפרטים ותוכל לענות על כל שאלותיכם. בהצלחה, דורון.

אוטיזים יקר

לצערי אני שייכת למשפחת האוטיזים ושיטת הטיפול ABA עולה בבית כסף רב מאוד כל ריכוז המטפלים הפגישות "והבלאגן"בבית סביב השעון פגישות הצוות והתיאום בין כולם כרוך גם בכאב ראש לא קטן. הסידור בגן בעלות של 3,000 ש"ח זהו אמנם סכום גבוה ולא מבוטל היות גם שאלו"ט מקבלת תמיכה ממשלתית בסכום של כ- 6,000 ש"ח לילד כך ישנם התרומות של גופים ואזרחים שונים והעמותה היא לא למטרת רווח כך שהסכום נראה לי גבוה ומופרך. העיקר הבריאות

lisadan

New member
גן חדש

אנחנו עברנו את החוויה של הקמת שלוחה של גן אלוטף ברחובות. לא ברור לי מהתאור האם מדובר בגן של אלו"ט, או שאלו"ט רק מייעצים או תומכים. הגן של אלוטף שייך לאלו"ט, ועובד בשיטת ABA שהיא השיטה בה תומכת אלו"ט. כאשר מדובר בגן ABA, קשה מאוד לשכנע את הצוות לשלב נושאים נוספים בטיפול שאינם ABA (ריפוי בעיסוק, פיזיוטרפיה, קלינאית תקשורת) ובודאי שלא ניתן לשלב, במסגרת הגן, גישות טיפוליות אחרות, דוגמת DIR (גרינשפן). הדברים האמורים הם הכללה, ויתכן שבגן אחר, שאינו מוגדר כגן ABA הצוות יהיה פתוח יותר להצעות ולהערות מצד ההורים. חשוב להדגיש, כי הצוות בגן מסור ומדהים בהתייחסותו לילדים. אנחנו לא ראינו ניסיון לשתף את ההורים בתהליך הקמת הגן, ולמעט שתי פגישות הורים עם הצוות טרם הפתיחה, להיכרות, לא היינו מעורבים כלל בתהליך.

beezi

New member
תגובה לגן חדש

היי lisadan , הגן האמור להפתח בספטמבר השנה, הוא גן של עירית רמה"ש, אולם הוא מוקם בסיוע של אלו"ט. יהיו בגן 4 ילדים שיעבדו איתם בשיטת הABA ו- 4 נוספים בשיטת גרינשפן. אני בקשר עם צוות ההקמה של הגן ואני יודעת בוודאות שהם לא רוצים שהגן יהיה גן ABA אלא, יותר אקלקטי.גם ההורים רוצים כך. בכל מקרה, אני מקווה שנוכל להשפיע כקבוצת הורים על מהלכים בגן. מחר המפגש ה"גורלי".... תודה על ההתיחסות beezi

lisadan

New member
גן משולב בשתי השיטות, נשמע מעניין

גן שמשלב את שתי השיטות? נשמע מאוד מעניין וטוב. בדרך כלל לכל שיטה יש את המאמינים האדוקים שלה (לפחות מקרב המטפלים, אך גם אצל לא מעט מההורים) וקשה למצוא מטפלים הבקיאים בשתי השיטות ומודעים לחשיבות השילוב. אני מסכים שהרעיון של שילוב חשוב וטוב. כך אנחנו עובדים בתוכנית הבית של הבן שלנו - מקבל כ 25 שעות ABA בשבוע ועוד כ 15 שעות DIR/גרינשפן. אנחנו התעקשנו לקבל רק מטפלים בעלי פתיחות, שמוכנים לשמוע גם על השיטה האחרת. ישיבות הצוות החודשיות של כל המטפלים הבכירים (ABA, גרינשפן, ריפוי בעיסוק) הן חוויה אינטלקטואלית. בין המטפלים נוצרו יחסי עבודה וידידות נהדרים, שתורמים לכולם, ובעיקר לבן. אגב, לאלו גילאים מיועד הגן?

beezi

New member
גן שילוב

הגן מיועד לגילאי 3 עד 5 כשהוא משולב וצמוד לגן רגיל של ילדים באותם גילאים, וכאשר אחראית החינוך הבטיחה לנו שאותו גן שילוב יהיה פחות מאוכלס בילדים - כלומר פחות צפוף... במיוחד כדי שהשילוב עם הגן התקשורתי יהיה מוצלח. ימים יגידו... beezi

ronitrev

New member
מחפשת צוות ABA שיעבוד בשילוב

שלום רב, אני אם לילדה בת 2 שאובחנה כ-PDD אני מתבלטת האם לשלוח את הילדה לגן התפתחותי ולתגבר אותה במטפלי ABA בבית האם אתה יכול להמליץ על צוות מטפלים שמוכן לעבוד בשילוב אנו גרים באזור השרון תודה

למעלה