הקמת חברה עם שותף אמריקאי

LGLA

New member

בוקר טוב לכולם,
אני מתעתדת להקים חברה בארה"ב עם שותף אמריקאי בעל חברות קיימות ורציתי להיוועץ בכם לפני שאפנה לעו"ד/ רו"ח מומחה בתחום מישראל.
החברה שנקים תהיה ישות משפטית בפני עצמה ולא חברה בת. 1. ההמלצה שקיבלתי היא לפתוח חברה שהיא c -corporation או LLC . אשמח אם תשפכו אור על הנושא. 2. אני שוהה בישראל בעוד השותף שלי חי בארה"ב והעסק יכול להתקיים מרחוק, בינתיים. חשבון הבנק של החברה יהיה בארה"ב,במקרה זה מה החובות שלי כלפי רשות המיסים האמריקאית? אני בעלת חברה בישראל ורו"ח שלי אמר כי אצטרך לשלם מיסים בישראל גם אם לא אמשוך כספים בכלל. 3. הבנתי כי הקמת חברה לא תתן לי ויזת E2 , האם נכון? אם כן מה האפשרויות שלי בהסתמך על כך שהעסק יחייב כניסות רבות שלי לארה"ב? מקווה שהייתי ברורה מספיק.
תודה מראש לעונים

Boston Guy

New member
אם יש לך אזרחות ישראלית בלבד - אין כרגע אפשרות של ויזת E2.

ואף אחד לא יודע מתי ואם בכלל תהיה אפשרות כזאת. מדינת ישראל מסרבת לחתום על ההתחייבות שהאמריקאים דורשים כדי לתת לישראלים את סוג הויזה הזה.

אי אפשר לשפוך אור על נושא "איזו ישות עיסקית את צריכה להקים" בלי לדעת מה בדיוק החברה הזו הולכת לעשות - ובהתאם לסוג העיסוק לאילו רגולציות היא צריכה להתאים את עצמה, וכמובן באיזה היקף כספי החברה הזו הולכת להתעסק.

יש הבדל רציני ומשמעותי בין הקמת LLC ובין הקמת C-CORP מבחינת עלויות, סוגי דיווח מס ודיווחים רגולטוריים שנדרשים על ידי רשם החברות של ה STATE שבו החברה תוקם ועל ידי הממשלה הפדראלית וכיוצ"ב.
לקפוץ בין LLC לבין C-CORP באותו משפט זה כמו להגיד "אני שוקלת אם לנהוג באופניים עם גלגלי עזר - או באופנוע הארלי דיווידסון עם מנוע 2000 סמ"ק + עגלה נגררת".

ניתן להגיד בצורה כללית שכדי לקיים C CORP יש דרישה להרבה יותר דו"חות לרשויות - שבמקרים מסויימים יכולים להגיע למספר דו"חות שצריך להגיש לרשויות שונות כל חודש... יותר בירקורטיה, יותר טפסים, יותר אגרות ועלויות שנתיות גבוהות יותר.

יש גם סוגים אחרים של ישויות עסקיות שאולי מתאימים יותר למה שאתם מחפשים לעשות.

לגבי תשלום מיסים בישראל - אם רואה החשבון שלך אומר שתצטרכי לשלם מיסים בישראל, ואת לא מאמינה לו, עולות שתי שאלות:
1. למה את לא מאמינה לו? את חושבת שהוא לא יודע את חוקי המס וכתוצאה לא יודע איך לעשות את העבודה שעבודה את משלמת לו לעשות?
2. אם את חושבת שהוא לא יודע את החוקים - למה את עובדת איתו?

עוד נקודה שחשוב לציין, למרות שאני בטוח שאת יודעת את זה כבר:
זה שתקימי ישות עיסקית בארה"ב לא יוצר מצב שבו מותר לך לעבוד בארה"ב, ולא מספק לך ויזת עבודה. אם תיכנסי מספר רב של פעמים לארה"ב כל שנה, ותשהיי בארה"ב חלק ניכר מהשנה - בהחלט יש מצב שמפקחי ההגירה ישאלו אותך שאלות בכניסות לארה"ב, ויש מצב שיהיו בעיות.
אם מפקח ההגירה באחת הכניסות שלך יבין מהתשובות שלך לשאלות שלו שאת בעצם עובדת בארה"ב כשאת נכנסת על ויזת תייר - הוא עלול לנקוט נגדך בסנקציות לא סימפטיות כמו מניעת כניסה והחזרה לישראל, ולפעמים גם ביטול ויזת התייר שלך.

LGLA

New member

boston guy....יכולת להיות ענייני , כל האמירות , "השאלות" והדימויים הלא רלבנטיים לא הועילו במאום.
אני אחדד את שאלותיי למי שבאמת יודע ורוצה לענות: 1. תחום העיסוק של החברה הוא תיירות, אני אלווה מידי פעם קבוצות מכל העולם לארה"ב , משמע שאכנס ואצא מארה"ב תכופות, איזו ויזה אוכל לקבל? 2. האם העובדה שהחברה שלי תכניס כסף , מיסים ותיירות לארה"ב יכולה להיות פקטור לקבלת ויזת עבודה? תודה.

zuki3

New member
זאת שאלה לעורך דין לא לפורום

אבל להערכתי הלא מקצועית,
אי אפשר לקבל ויזת עבודה בסיטואציה שלך,
מדריכי טיולים זרים נכנסים עם ויזת
B1 in lieu of H1B
ואסור להם לעבוד עבור חברה אמריקאית בארצות הברית.
זה התנאי הראשון להכנס לארצות הברית עם ויזת B1 שאת עובדת ומקבלת משכורת מחברה זרה ולא מחברה אמריקאית

אבל בכל מקרה תשאלי בעל מקצוע, את לא רוצה להגיע למצב שיש סיכוי טוב שיקרה, אם תנסי להכנס יותר מדי פעמים, פשוט לא יתנו לך יותר וזה קצת בעיתי כשיש קבוצה שמחכה לך
בכל מקרה אסור לעבוד עבור חברה אמריקאית בארצות הברית בלי ויזת עבודה , ולא נראה שאת מתאימה לויזה כזו.

LGLA

New member
אסור לי לעבוד גם אם אני בעלת החברה?

תודה על המידע, אני בכל מקרה אמורה להיפגש עם עו"ד ורו"ח שתחום עיסוקם הוא הגירה ומיסוי . רציתי לקבל מושג מניסיונכם לגבי סוגיות שעלי להעלות בפגישה. שוב תודה.

zuki3

New member
לא רלוונטי

כל מי שקונה 10 מניות של אפל, הוא בעלים של חברה בארצות הברית,
ולא הוא לא יכול לעבוד בארצות הברית בגלל זה,
לפתוח חברה בארצות הברית עולה כמה מאות דולרים וכמה טפסים,
זה חסר חשיבות ולא נותן שום דבר.

לדעתי התוכנית שלכם לא תעבוד, והיא לא צריכה לעבוד, כי אין לה היגיון,
אין שום סיבה שתעבדי עבור חברה אמריקאית, את יכולה לעבוד עבור חברה ישראלית, אין שום תועלת או סיבה לפתוח חברה אמירקאית, ולא , לא תוכלי לקבל ויזת עבודה,
זאת דעתי, ותשאלי בעל מקצוע, אני מניח שהוא יגיד את אותו הדבר.

אם זה היה כזה פשוט, כל העולם היה עובר לארצות הברית על ידי פתיחת חברה אמריקאית.

LGLA

New member
הגיוני וברור לחלוטין

אבל החברה לא תוקם על מנת לקבל ויזת עבודה... למרות שהייתי שמחה אם זה היה כך. מה שהבנתי מדבריך זה שעדיף שהחברה תהיה ישראלית ואז אוכל לקבל B1 in lieu of H1B וזה יאפשר לי את הכניסות המרובות. האם לידיעתך מספיק שאני בעלת החברה ומלווה את הטיולים כמפיקה שלהם(אני כן), או שאני חייבת להיות מורת דרך פורמאלית (אני לא)?

zuki3

New member
אני חושב שכן

כדי להיות עם ויזת
B1 in lieu of H1B
צריך לעמוד בכל הדרישות של H1B
שזה אומר להיות מומחה, להיות בעל תואר אקדמאי במקצוע, או 12 שנות ניסיון בעבודה הרלוונטית.

אני מניח שאם מדריך טיולים ישראלי, מגיע לארצות הברית מלווה בקבוצה ישראלית לטיול קצר של שבוע שבועיים, ועושה את פעם , פעמיים או שלוש בשנה, לא בודקים כלום ונותנים לו להכנס עם ויזת B1B2 רגילה.
אבל אם מדובר על כניסות מרובות וארוכות , יתחילו לשאול שאלות.
"
Individuals may apply for a B1 or B1/B2 visa to perform H-1B work in the United States as long as they fulfill the following criteria:
Hold the equivalent of a U.S. bachelor’s degree
Plan to perform H-1B-caliber work or training
Will be paid only by their foreign employer, except reimbursement of incidental travel costs such as housing and per diem. The employee must not receive any salary from a U.S. source.
The task can be accomplished in a short period of time.

LGLA

New member
תודה רבה !!!

אני כמובן אשמח לשתף במסקנות הייעוץ המקצועי שאקבל.

אני לא מבין דבר בויזות ולכן אענה רק בנושא C CORP

C CORP
היא יישות משפטית נפרדת גם לצרכים משפטיים וגם לצורכי מס. כמו חברה בעמ שאנו מכירים בארץ.
ככלל, את (בתנאי שלא תנהלי את החברה מישראל...), לא קשורה לחברה אלא שהיא תשלם מס על רווחיה המקומיים ואת כאשר תמשכי כדיבידנד או הכנסה ממתן שירותים, תשלמי מס בישראל.
אם תנהלי את החברה בישראל -הישראלים, על פי עקרונות שליטה וניהול, יראו בחברה כחברה ישראלית.

LLC
זו יישות משפטית נפרדת מהבעלים, אולם לצורכי מס היא (בתנאי השאלה יש 2 בעלים) תיחשב שותפות שקופה, היינו היא לא תחויב במס אלא רווחיה או הפסדיה ייוחסו לבעליה.
אותך -כבעלים זר, זה יחייב בהתייחסות מיוחדת בדין הישראלי בגלל שפקודת מס הכנסה מסתכלת על LLC כעל חברה רגילה

בהצלחה

אשר טוריאל, רו"ח (משפטן) EA

למעלה