הקמת ישובים חדשים

שי רגב

New member
ושימו לב לתיקוני הגהות:

1. "המדינה יודעת יפה מאוד (להיות חזקה על חלשים)...", במקום: "המדינה יותר יפה..". 2. "משיח" במקום: "משחי". סליחה (תמיד אפשר להאשים את השעה המאוחרת והעייפות...
)

לצערי, בארץ משתלם להיות גנב...

בקשר לישובים בלתי חוקיים - הנזק לא רק העובדה, שקיימים ישובים לא חוקיים, עם כל המשמעות האורבנית הגרוע, אלא יש נזק רציני בתפיסת עולם הזה... אין לנו שום זכות מוסרית לאסור ישובים או בניה בלתי חוקית של ערבי ישראל, או של הבדויים בנגב... שורש הבעיה, מעבר לעצימת העיין של אנשי החוק, החוק בעצמו, לפיה, אם לא יתפסו את העבריין בתוך 5 שנים, הבניה לא יהייה חוקי, במובן התהליך, אבל כבר אי אפשר לדרוש צו הריסה...בתל-אביב אלפי תוספות בניה בגגות לא חוקיות, אבל לא הורסים אותם...יש מקומות, שהדייר לקח שטח משותף, ללא תשלום עבורו, אבל העירייה לא עוסקת בזה...עיקר, שאת הארנונה גובים לפי שטח הקיים.

לא רק זה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יש גם הרבה תיכנון לקוי בכל מה שנוגע להקמת ישובים חדשים ו-שכונות חדשות . ישם הרבה ישובים עם אי סדר בשמות של הרחובות שלהם . עובדה זו מצביעה על ליקויי מסויים בתיכנון . ואל תגידו לי שאני מדבר שטויות . כי זה לאאאאאאאאאאאא !!!!!!!!!!!!!!!!!

שי רגב

New member
יודעת מה, את בסדר!../images/Emo45.gif

אבל למה לעצור בירוק?? בואי ונמשיך עם קו המחשבה הזה ("אין לנו שום זכות מוסרית לאסור ישובים או בניה בלתי חוקית של ערבי ישראל, או של הבדויים בנגב..."): בואי ונבטל לחלוטין את כל נושא הכנת תכניות מתאר, תכניות מפורטות, מדיניות תכנון, תפיסות תכנון, נהלי תכנון וכו'... (אני בטוח שאת יודעת שתפיסה כזו קיימת כבר שנים רבות בשדה התכנון האורבני, בעולם כולו...)!! מעבר לעובדה שנהיה "מוסריים" יותר, "אנושיים" יותר, "מבינים" יותר וכד' - חישבי על החיסכון הכספי האדיר(!!) שיגרם: 1. ביטול כל וועדות התכנון, החל מהמקומיות, המרחביות והמשך במחוזיות, מינהל התכנון והמועצה הארצית! 2. מאות של "אוכלי חינם" (כל אנשי מקצועות התכנון למיניהם...) שלפתע יפלטו מן המערכת (הצעה: לשלוח אותם לעבודה בחקלאות, במקום העובדים הזרים, התאילנדים!!!) אני איתך (תחי המהפיכה, יחי זפאטה!!!)

שי רגב

New member
ועוד: תכנון בר-קיימא!

והדבר החשוב ביותר: נציל מיליוני עצים, ביערות הגשם בדרום-אמריקה (נפסיק לבזבז וליצור ניירת מיותרת, תכניות וניירות עמדה, בכמויות ענק!!!). וויווה זאפָטה!

כוונתי לא זו היתה...

בעד סדר. כלפי כולם להתייחס באותה מידה של שמירה על החוק! מצד אחד יש הרבה מה לעשות בקשר לחוקים, בקשר לתקנונים של תכניות הבינוי, שרחוקים מהמציות (את האנשים לא צריכים להכניס למצב, שיהיו עבריינים אם דרישותיהם הגיוניות, כמו פרגולה במרפסת..) מצד שיני, להקפיד בבניה חוקית בלבד, בכל מקום! לא מחזים, ולא ישובים לא חוקיים בנגב! אני האחרונה, שטוענת, שאין צורך בתכנון! מתכננים כן, פקידים בעירייה הרבה פחות!

כאילו שזה בעיה להיות עבריין

היום כבר כל אחד יכול להיות עבריין . אפילו בכנסת יש לנו 120 העבריינים הכי גדולים והכי מאפיונרים שיש בארץ . אז מה הבעיה שמישהו יסגור מירפסת ויעשה לעצמו עוד חדר ? . אפילו לגנוב חול זה בכלל לא קשה . אפילו לזרוק זבל במקום שהוא אסור זה דבר שקשה לאנשי החוק לאכוף אותו . כבוד אנשי המשטרה הירוקה אוכפי החוק של המשרד לאיכות הסיבה שבקושי יש להם 500 אנשים בכל הארץ .

ש מים

New member
ועדות התכנון...

יש להן תפקיד חשוב מאוד: לעצור את הבניה הפראית והבלתי מבוקרת של היהודים, שעוצרת ומפריעה ל-"כיבוש השממה", ע"י אחינו, שותפינו ורעינו לשלום הנפלא! אשר על כן, אני מציע להכניס סעיף הבהרה בכל תכניות המתאר למיניהן, ולציין במפורש שהן חלות על יהודים בלבד (מצב שקיים כבר ממילא...), עמ"נ שלא להכשיל פקידים חרוצים בוועדות ובמוסדות התכנון.

אחי היקר ! לך ליראות מה הולך בכפרים

לך תיראה מה הולך בתוך הכפרים הערביים הם בונים שמה ארמונות פאר ובתים מפוארים והמון אבל המון המון המון בנייה בלתי חוק . כי הם לא משלמים מיסים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אצלנו כאן מנסים לאכוף את החוק של בנייה בלתי חוקית בעליל , בזמן שכל הערבים מצפצפים על החוק הישראלי ושמים פס על כל ועדות הבנייה הקיימות שיש לנו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .

עוזי ק

New member
במיוחד בשבילך

ושים לב במיוחד לסיפא (למה העירייה הגיעה לעיסקת טיעון). כל הבלה בלה שלכם מאד נחמד. אבל האם הרשויות שלנו הכינו איזו שהיא תוכנית איפה אמורים הבדואים לחיות. איזו תמ"א, איזו תוכנית מתאר, איזו תוכנית להקמת ישובים חדשים בתוך שמורות טבע (דוגמת הר אבנון, חרוב צפון, חרוב דרום [אפילו על השם כבר רבים]). אז נכון שהרשויות רוצות שהם פשוט יעלמו מן הנוף, והם לא מוכנים.

עוזי ק

New member
והמיוחד

סניף חצי חינם בפתח תקווה ימשיך לפעול בשנתיים הקרובות -------------------------------------------------------------------------------- סקירת עיתונים, 25/03/2004 -------------------------------------------------------------------------------- הקרב המשפטי בין רשת חצי חינם לבין עיריית פתח תקוה הסתיים בעיסקת טיעון. במסגרת ההסכם, חצי חינם קיבלה ארכה של שנתיים נוספות להפעלת הסופר הענק במתחם ירקונים בפתח תקוה, לפני שייכנסו לתוקף צווי סגירה והריסה של המבנים שהוקמו ללא היתרים. עיתון "מעריב" מדווח עוד, כי במקביל גזר בית-המשפט קנס של 490 אלף שקל על הרשת, וכן קנס נוסף של 200 אלף שקל על הבעלים, צבי ומרדכי קופרלי, בגין עבירות הבנייה. השופט, אהרון מקובר, ציין בגזר הדין כי ''לא בטוח שבית-המשפט לא היה שוקל גם עונש מאסר. יחד עם זאת, גם הסכומים הכספיים שאליהם הגיעו הצדדים בהסדר הטיעון אינם מבוטלים, ובנסיבות העניין מקבל בית-המשפט את הסדר הטיעון''. מעריב מציין כי הסניף במתחם ירקונים פועל כ-5 שנים ללא היתרי בנייה על רובו המוחלט של המתחם וכתוצאה מכך גם ללא רשיון עסק. עם זאת, מאחר שמתחם ירקונים נמצא כבר יותר מ-10 שנים בהליך הסדרת הקרקעות, ומאחר שהרשת משלמת לעיריה מדי חודש ארנונה של כ-100 אלף שקל, הגיעה המדינה, שיוצגה על-ידי עו''ד אמיר אלעני, לעיסקת הטיעון מול הרשת.

בוא תישמע את הבלוף הגדול ! ../images/Emo12.gif|ימין

וגם לא תאמין כמה שהממשלות ו-ועדות התיכנון אטומות לגמריי למציאות הקיימת בשטח ! . תשמע טוב ! כל ועדות התיכנון במשרד הפנים פשוט פסחו ! אבל פשוט היתעלמו ברגל גסה על " אזור הנגב "
והזניחו אותו לטובת בסיסים צבאיים . פשוט כל תוכניות התמ"א לא היתייחסו לאזור הדרום ואזור הנגב . ועכשיו צריך להכין " תמ"א מיוחד " לאזור הדרום כי פשוט כל השנים לא היתייחסו אליו כמו שצריך !
אפילו קראתי על זה ספר בשם " טבע ומורשת - בסיס לתיכנון הארץ " ואפילו שמה ניכתב שכל הממשלות שהיו פשוט הזניחו את הנגב כאילו שזה לא שייך אלינו .

לא נכון ! ולא רק זה ../images/Emo70.gif../images/Emo36.gif

משרד השיכון והבינוי השקיע מיליוני כספים בפיתוח של יישובים חדשים במרכז הארץ . במקום להשקיע את הכסף לאזור הדרום .

עוזי ק

New member
אני לא מתכוון לכסף

אני מתכוון להחלטה איפה כן. מה שהרשויות מובילות זה רק איפה לא. מקורבים ומיוחסים זוכים בהרבה מקומות ל"כן" (שוב הר אבנון) שאין בו כל הגיון תכנוני, בעוד שמי שבאמת צריך, זוכה רק לרדיפה, הריסות וגירושים.

על מה אתה מדבר ?הכל זה רק ניירת !

על הנייר תמיד הכל ניראה טוב ויפה !
( עלקקקקקקקקקקקקקקקקק !
) . אבל במציאות בשטח הכל זה רק דיבורים !

למעלה