הקמת עמותה/ חברה

victoria1001

New member
הקמת עמותה/ חברה

שלום

ברצוני להקים חברה או עמותה למען פגועי נפש. איזה שהוא מרכז תעסוקתי, כמו מועדון תעסוקתי
או מפעל מוגן. יש לי ניסיון של 7 שנים בתחום בריאות הנפש.
אני אוטוטו בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה..

ברור שאצטרך לעבוד אם אוכלוסייה השייכת לסל שיקום...אבל איך מגיעה אליהם..?האם אני צריכה גם אישור של משרד הבריאות...??

מישהו יכול לעזור לי בכך...??
אשמח לשמוע כל פרט, נתונים, או כל מה שידוע לאנשי הפורום...

תודה מראש על מענה..

KFIRB

New member
7 שנים ניסיון במה?

ושנית למה להקים חברה ועמותה ?

למה את רוצה להקים עמותה או חברה?

כן תצטרכי אישור משהב"ר וגם לזכות במכרז שלהם.

זה עולה כסף .

ולא כ"כ ברורות לי כוונותיך ועוד יותר לא ברור לי הרצון

victoria1001

New member
תשובות

אז ככה יש לי 7 שנים ניסיון בתחום של בריאות הנפש, בעבודה כמתנדבת במקום
מסוים של משתקמים, שם הייתי שנה..
ועוד למעל מ-6 שנים כעובדת תעסוקה בהוסטל.

בגדול לא הייתי רוצה עמותה, אלא חברה.
למה אני רוצה..? כי התחום הזה קרוב לליבי, ורוצה לעזור לאותם פגועי נפש להתשלב..
בין אם זה על ידי הקמת מועודון תעסוקתי, או מפעל מוגן, או בכלל, כמו למשל חברת כוח אדם אבל של פגועי נפש, שמפנה אותם
למעסיקים פוטנציאליים.

ברור לי שהכל עולה כסף, מקום, אישורים, קשר עם משרד הבריאות וכו' וכו'...

הכוונה/הרצון לעזור להם.
בגלל שזה תחום שאני אוהבת, אז חשבתי למה לא לעזור לאחרים, וגם שזה ישמש כמו עסק עבורי...?
כי אם אעסוק בזה,,,מן הסתם לא יהיה לי זמן לעוד עבודה, ואני לא עשירה מדי שיכולה להרשות לעצמי, ובכלל זאת
צריכים להתפרנס ממשהו.

מה הידע או ניסיון שלך בתחום..??.

KFIRB

New member
תרשי לי לשמור על זכות השתיקה

אני מאחל לך בהצלחה ,

אני אישית לא אתרום שבב מהידע או כל דבר אחר בשביל לחזק מערכת שיקום קורסת בידי הפרטות אינסופיות.

זה היה ברור מלכתחילה שאת רוצה לעשות כסף על חשבון המתמודדים - לכך לא אתן יד, כי מי שעושה כסף על חשבון הפונים שלנו הוא בסוף יעשה כסף גפ על חשבון העובדים שלו....ולזה אם אתן לך יד אני יורה לעצמי ולמקצוע שלי ברגל.

מה שעשו היזמים זה בושה לשיקום ועוד יותר בושה למשרד הבריאות שלא עצר לא עוצר וכנראה לא יעצור את הבעיות הרבות בשיקום- אחת מהן היא התעסוקה- ככה גם חשבתי , שניסיונך את לא מאמינה בהחלמה ולא יודעת מה זה בכלל.

במדינה מתוקנת המונחים "מפעל מוגן" ו"מועדון תעסוקתי" צריכים להיעלם מהנוף ולא לפתח עוד כאלו... את רוצה לעשות משהו חדש וחדשני שלא מתבסס על המודלים הקיימים- אשמח לסייע, אבל לשכפל את המודלים הקיימים - זה לא "עזרה להשתלב", זה עזרה נטו לכיס שלך...

בעולם יש מודלים לשילוב בעלי נכויות , לכי תלמדי אותם ותביאי מודל כזה לארץ שלא ינצל את המשתקמים או עובדי השיקום!!!!

victoria1001

New member
אז ככה...

להזכירך אתה פנית אליי...
אני בקשתי משהו כללי יותר.

דבר נוסף אין המטרה שלי לנצל אותם, אני מכירה אותם טוב מכדי שארצה לנצל.
דבר נוסף אחר, אין לי מטרה לעשות כסף על חשבונם, אלא בדיוק כמוך רוצה להתפרנס בכבוד במדינה הזאת
וכמו שאתה כעוו"ס לא תסכים לעבוד בשכר שהוא מתחת למה שמגיע לך..כך גם אני..רוצה פרנסה.

עוד דבר, המטרה היא לא לשלם להם 1.20 שח לשעה, אלא יותר, וגם כפי שכתבתי לשלב במקומות רגילים, כפי
המגמה שמתחילה ממש כעת.
לא קראת במקרה את הכתבה של סמנכל חברת החשמל??
אז לכך אני מכוונת..

וועוד דבר נוסף בתור אחת שעבדה שנים רבות בהוסטל, וגם מקום שיקומי אחר, כפי שכתבתי
כמתנדבת, חלקם, לא מסוגל פיזית, וביצועית לעבודות ברמה גבוהה,, אם זה באיכות, או רמת ההבנה, הרמה
הקוגנטיבית. זה תכלס המצב בשטח. לא יודעת כמה יצא לך לראות משתקמים עובדים בפועל.....

חלקם גם לצערי לא נקיים, גם מהכדורים כמו קלונקס, שלצערי הם מזילים ריר, גם בכלל, הידיים, כל הזמן
באף, או איברים אחרים בגוף, וזה בעיה....

KFIRB

New member
אז לא 1.2 ש"ח...

כתבת,
ביררתי לגבי ניסיונך...

וכמו שחשבתי כתבת את כל הסטיגמות הקיימות. לא במקרה יש בחלק מההוסטלים מסגרות תעסוקה בתוך ההוסטל מדובר בהוסטלים שלא מאמינים בהחלמה.

לא מסוגל פיזית? מה לא מעסיקים היום עובדים עם מוגבלויות פיזיות וחושיות?

ביצועית? את מרפאה בעיסוק ? עשית הערכהתפקודית מלאה?

רמה קוגניטבית, רמת הבנת הוראות היא פונקציה של אמונה באדם. מעטים מאוד האנשים שצריכים להיות במפעל מוגן.

למשרד הבריאות ולמסגרות השמה יש אינטרס לא לשלב בתעסוקה לא מוגנת.

יצא לי לראות מתמודדים , ברמות שונות של תפקוד, ראיתי מה קורה לכאלו שהצוות "מנמיך" להם את התפקוד ואיך מהר מאוד הם מתאימים את עצמם לתבנית התפקוד .

קלונקס לא גורם לשום תופעות לוואי של תנועה או ריור , אלא אם התכוונת ללפונקס...(שבע שנים בשיקום ואת מבלבלת בין תרופות?כמה זה באמת עניין אותך? כמה האדם עניין אותך?). כן כשהעבודות משעממות משתעממים גם את היית משתעממת . וכן יש תופעה שאדם שסובל מדיכוי, יתאים את עצמו לציפיות של החברה ממנו. לומר "ככה זה" זה ממש לא החלמה ובטח לא שיקומי זה בהכרח "הרמת ידיים" שמקימים בשם כך מסגרות תעסוקה בהוסטלים.

אספר לך סיפור יפה , שממנו ניתן ללמוד על החלמה. בבי"ח בבאר שבע, שנים הייתה מחלקה לתחלואה ממושכת פתוחה לפני 4 שנים הפכו אותה למודל יחיד מסוגו בעולם- "מחלקת הבית". מה שהצוות הסיעודי והרפואי שמו לב שהתחיל שיפור עצום בתפקוד וסימפטומים מהרגע שהמחלקה הוגדרה כמחלקת הבית ותנאי בית (המחלקה הכי מושקעת בביה"ח).

מודל ההחלמה הוא מודל הרואה את האדם במרכז . ואח"כ את המערכת. ריור, ידיים במקומות מסויימים זו התנהגות והתנהגות ניתן לשנות בחינוך.

תתפלאי אבל אנשים מתחילים לנקות את עצמם , להתקלח , להתגלח כשעונים להם על הצרכי ההחלמה שלהם. ראיתי הצלחות לפי מודל ההחלמה וראיתי גם נפילות ונזקים במי שלא עבדו עימו לפי מול ההחלמה ובחרו לראות את המחלה במרכז.

המגמה לשלב היא לא חדשה והיא מעטה מאוד ורק לזכאי תעסוקה נתמכת. כל השטויות המדברות על שילוב נכים ב... זה רק לצרכים שיווקים. שילוב אמיתי צריך להתבצע כתף לכתף ולא מחלקה לנכים.

ויש הבדל בינינו- את פנית לפורום עו"ס- למה לא פנית לפורום מתמודדים? כי הם כנראה לא נחשבים בפנייך למרות שתגידי שהם יקרים לליבך (ולכיסך), ועוד משהו התפיסה לגבי פרנסה- עו"ס מרוויח במסגרת תפקידו, את רוצה להקים משהו שאת תרוויחי ממנו הרבה יותר מרוב הכותבים כאן, אין לי על זה טענות, פשוט יש יותר מידיי יזמים שעושים כסף מהמתמודדים על חשבונם ועל חשבון העובדים במערכי השיקום.

סתם לידע כללי, מבחינה הכשרה, אני מקווה שמשרד הבריאות ידרוש ממך במכרז הבא שייצא מינימום הכשרה ומינימום של ניסיון או לפחות אנשי מקצוע בעלי הניסיון הנדרש. זה שאת בוגרת פסיכולוגיה את לא בעלת ניסיון מקצועי.את רק בעלת ניסיון בתור עובדת סמך מקצועי, ניסיון רב ככל שיהיה הוא אינו מקצועי.

למעלה