הקמת רשת ביתית

mr. man

New member
הקמת רשת ביתית../images/Emo35.gif

יש לי שני מחשבים בבית, וברצוני לחבר אותם ברשת. אז ככה: לא צריך שזה יהיה מהיר במיוחד, אבל שיהיה אפשר להעביר קבצים גדולים (200 מגה ומעלה) בזמן סביר, שיהיה אפשר לקבל פינג נמוך בין שני המחשבים ושיהיה אפשר לעשות שיתוף של חיבור האינטרנט (זאת אומרת מחשב אחד מחובר לאינטרנט והשני מחובר דרכו). כרגע אין לי שום כרטיס רשת באף אחד מהמחשבים. שני המחשבים פועלים על Windows ME, ושני המחשבים די חזקים (P4 1.4, AMD Duron 900). כמה יעלה לחבר את שני המחשבים (כרטיסי רשת, כבלים וכו´)? שני המחשבים בחדרים שונים אז אני אצטרך כבל די ארוך. תודה מראש!

dov98

New member
רשת: לאינטרנט כרטיס רשת אחד

במחשב ראשי ובנוסף צריך כרטיס רשת בכל מחשב(10/100 ) כ 70 ש"ח כ"א.כבל CAT5 באורך המתאים=8ש"ח למטר לכל היותר,(אם יש צנרת פנויה עוד שני שקעים RJ45 = כ"א 17 ש"חועוד 2 כבלים קצרים בחיבור ישר בחנות מחשבים כ20 שח כ"א)הכבל בחיבור מוצלב. אם אין צנרת צריך ללחוץ 2 תקעים RJ45 בחנות מחשבים לכבל הארוך ולא צריך כבלים קצרים.את הכבל הארוך ואת השקעים קונים אצל סיטונאי חשמל. לגבי תכנה יש 2 אופציות: ICS של מייקרוסופט או תכנת פרוקסי כמו SYGATE .

mr. man

New member
תודה, אבל

יש כמה דברים שלא ברורים לי. על איזה צנרת אתה מדבר בדיוק? צנרת בתוך קירות הבית? אין לי. לא הבנתי גם את נושא התקעים והשקעים, כבל ארוך כבל קצר.... אודה לך אם תסביר ביותר פירוט.

odedabu

New member
זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע

אז ככה: 1. יש צורך לקנות 2 כרטיסי רשת , אחד לכל מחשב כ 80 ש"ח לכרטיס. 2. יש צורך בכבל לחיבור בין 2 המחשבים, הכבל צריך להיות מוצלב , כלומר שבפנוכו יש חוטים המחוברים אחרת- אבל מכיוון ואתה לא תרכיב את זה אז פשוט תבקש מהמוכר והוא כבר יבין. 3. לאחר החיבור שהוא פשוט מאוד ב WINME (דרך אשף הרשת הביתית) תוכל לשתף את הגלישה באינטרנט דרך תוכנה כמו SYGATE . על תוכנה זו אני לא ממש יודע הרבה אז לא אכתוב עליה . אני מקווה שזה הבהיר מעט את הדברים. הכוונה בצנרת הביתית היתה שאם אתה רוצה להפעיל את המחשבים משני חדרים שונים למשל והכבל אינו מספיק ארוך ניתן לסלול חוטים בקיר ולחבר להם שקעים וכו. יום טוב ובהצלחה.

dov98

New member
לא ! זאת לא היתה הכוונה: הכוונה

היתה הנחת רשת באופן קבוע ומסודר.

למעלה