הקן המתרוקן

הקן המתרוקן

פעם זה היה רק מושג עבורי לא ממש הבנתי את השינוי המתחולל עם התבגורותם של הילדים ויציאתם לחיים היום ילדיי עם רגל אחת חוץ, ואני מרגישה פחות נחוצה בחייהם הם מנווטים את חיהם על פי דרכם, ואני שהייתי מרכז חייהם כשהיו קטנים ועינהם היו נשואות אליי הפכתי לפחות מרכזית, יש להם את חבריהם את עיסוקיהם ואני הכי מבינה זאת עם זאת אני חשה געגוע עז לימים ההם, בהם הם היו על ברכיי במיטתי, מתקשרים על כל בעיה, תלויים בי, זקוקים לי שדבריי היו דברי קודש, אני עסוקה רוב היום, עם זאת אני חשה פחות נחוצה בחייהם איך ממלאים את החלל שנוצר אני בנאדם של בית ומשפחתיות וזה חסר לי

"האדם מחפש משמעות"

שלום רב אלונה, שלב ה"קן המתרוקן" הוא שלב נורמטיבי, מוכר וטבעי במעגל חיי משפחה. כן, אכן יש פרדוקס מובנה בגידול הילדים שהרי אנו יולדים אותם. הם הופכים אותנו להורים. אנו מקבלים דרך ההורות ושנות הגידול שלהם תחושת משמעות, נחיצות, ערך וחשיבות שלא יסולאו בפז. יחד עם זאת הילדים כפי שאת מיטיבה להגדיר ולהבין אינם שייכים לנו . הם שייכים לעצמם ולחיים (כפי שניסח יפה המשורר חליל ג'ובראן בשירו היפיפה "ילדים". מכירה? ואנו נדרשים לשלח אותם בברכת "עוף גוזל". זה חלק מההתפתחות. מהצורך שלהם בנפרדות, ובעצמאות. וכן, גם אנו נפרדים משנים יפות ומילדים שהפכו לנערים. אין זה קל כלל ועיקר. יחד עם זאת תפקידנו כעת למען עצמנו ולמענם למצוא לעצמנו משמעות נוספת. אגב, גם השלב הזה זמני. הם חוזרים למלא את הקן עם החתנים, הכלות והנכדים. ואיך אומרות הסבתות :"אני שמחה פעמיים, פעם כשהם מגיעים ופעם שהם הולכים." בינתיים את בשלב מעבר, בשלב ביניים. שלב חדש. לשלב הזה כמו לכל מעבר יש פוטנציאל למשבר . יחד עם זאת, אם ניטיב להתמקד ביש ובחיובי נוכל לראות בשלב זה הזדמנות לצמיחה. זה הזמן שלנו, נוכל: לפתח תחביבים, להרחיב את מעגל החברים והחברות, לקרוא ספרים, לראות סרטים, לצאת לחיק הטבע, להתנדב למען אחרים, לעסוק בפעילויות כמו :ספורט, מוסיקה ואומנויות ... ... זה זמן לעצור, לחשוב ולתכנן. לבנות את עצמנו ולעצמנו עולם חדש, עשיר של הפתעות וריגושים. כל שינוי מתחיל מפנטזיה חיובית.תתחילי לחלום, לפנטז... ... מה דעתך? עינת גבע, מכון אדלר.

תודה עינת

תודה על תשובתך המקופה והמאירה אכן זה שלב שיש בו יתרונות וחסרונות היתרון ששוב יש לי את הזמן הפנוי החופש לנוע, ליצור, לחזור לשאול איך אני רואה את חיי ואיך אני רואה אותי ולא כאם או ברעיה אלא כאדם זה בהחלט שלב שונה ואני בשלב ההסתגלות, עדיין קצת מסתכלת לאחור בגעגוע וכבר קצת נהנית מהחופש ומהעתיד לבוא

"וזאת רק ההתחלה... לה...לה..."

שלום רב, את נשמעת אישה חושבת ובריאה. את עוברת מעבר, תהליך. תהליך שקשור בהתפתחות. ניסיתי להקשיב בין השורות ואני לומדת שאת אישה מפוכחת, אישה שעצרה לחשיבה, ולהטענת אנרגיות מחדש. נדמה לי שיש בתוכך מנוע טורבו, עוד קצת הסתכלות לצדדים וקדימה ותגלי עוד ועוד דברים חדשים. יחד עם הדילמות והאתגרים הניצבים בכל שלב מגיעה גם חבילת הפתעה. את פותחת אותה בהדרגה ומוצאת את ה"משחקים". ובקשר לגעגועים. געגועים, זה רע? אספת בעבר הרבה חומרים וחוויות . אלה ממשיכים לצעוד עמך לכל אשר תלכי. מדשנים ומרפדים את הקרקע עליהם תצמח המשמעות והייעוד הבאים שלך. בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה