הקנה ושאיבה

רווהע

New member
הקנה ושאיבה

שלום, אני ממש שמחה שמצאתי את הפורום הזה. אני מקווה שזה לא מאוחר מידי.. יש לי תינוקת בת 7 שבועות. מגיל שבועיים היא מקבלת סימילאק בנוסף להנקה מכיוון שהיא לא עלתה במשקל וששאבתי לא היה מספיק חלב, ומכיוון שאושפזתי שבועיים אחרי הלידה ל4 ימים, מה ששיבש לי את ההנקה לחלוטין.. מאז אני מנסה להתמיד בהנקה אבל זה נהיה קשה יותר ויותר כי כמעט ואין לי חלב ונועה צורכת יותר ויותר חלב ככל שהיא גדלה.. כמה שאלות: 1. בכל שאיבה אני מצליחה לשאוב בערך 30-50 מ"ל משני הצדדים.. איך אפשר להגדיל את הכמות? 2. האם עדיף לשאוב הרבה או לתת לה לינוק כמה שיותר? הבנתי שבהנקה יוצא יותר חלב מאשר בשאיבה. 3. כל ארוחה אני נותנת לה לינוק משני הצדדים + בקבוק (כי אני מניחה שיוצא רק 30-40 מ"ל והיא צריכה בערך 100 מ"ל לארוחה.) האם זה נכון? 4. כשאני שואבת אני שמה לב לכך שיוצא מצד ימין 20-30 מ"ל ומצד שמאל 15-20 מ"ל ולפעמים פחות. האם זה תקין? מה יכולה להיות הסיבה? 5. האם בכל זאת שווה לי להמשיך לתת חלב אם למרות שזה בכמויות קטנות?

כל הכבוד על ההנקה +השאיבה ../images/Emo70.gif

זה ממש מתנה נפלאה שאת נותנת לתינוקת שלך! כל טיפה של חלב אם שווה זהב. ובנוסף לחשיבות של החלב, את גם יכולה לנצל את הנוחות של ההנקה עבור הרגעה, הרדמות, ועוד. כלומר, כל עוד שהיא יונקת בכיף, יש לך את היתרונות של כל אימא מניקה. אחד הדברים הכי חשובים במצבים כמו שלך זה להמשיך עם המון הנקות. הנקות אוכל והנקות כיף. ככל שהיא תינק יותר יהיה לך יותר חלב, וגם הסיכוי שתסרב לינוק ותעדיף את הבקבוק קטן. את יכולה להגביר את הכמות השאוב על ידי משאיבה יותר חזקה (אם איזה את שואבת?) והגברת מספר שאיבות ביום (הכי יעיל זה שאיבות מרובות קצרות). אבל אם היא מסכימה לינוק, אפשר להניק במקום לשאוב. כמה פעמים ביום את מניקה? תשובות לשאלותייך: 1- 30-50 מ"ל זאת כמות לא רעה בכלל. כמה פעמים ביום את שואבת, ועם איזה משאיבה? לגבי הגברת הכמות, בנוסף למה שהצעתי, אפשר לבנות תכנית אישית יחד עם יועצת הנקה מוסמכת. 2- נכון, עדיף הנקות מרובות. 3- אפשר להוריד באופן מאוד הדרגתי את הכמות של התוספת. אפשר גם לנסות לא לתת בקבוק לאחר כל הנקה, אלה להניק שוב, גם אם רק עבר חצי שעה, שעה, ואז לתת את הבקבוק. העיקרון הוא להוריד סך התוספת ביממה, אבל בהדרגה, תוך כדי מעקב משקל. 4-יש הבדל טבעי בין הצדדים, כי אנחנו לא סימטריות. 5- בטח כדאי! אבל אם תניקי אותה יותר, לכול להיות שתוכלי לשאוב פחות כי הרוב נכנס לבטן שלה. אפשר לעשות מרתון הנקות, למשל להניק כל שעתיים במהלך היום, וכל 3-4 בלילה. תוך יומיים את עשויה להרגיש שיפור. שאלה נוספת: האם מישהי ראתה אותך מניקה? צריך לודא שהיא יונקת יעיל ונכון. אפשר לשאול אחות טיפת חלב שמבינה, או יועצת הנקה מוסמכת. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה