הקנטת ילדים בגן טרום חובה - דחוף דחוף

אורית2510

New member
הקנטת ילדים בגן טרום חובה - דחוף דחוף

שלום, יש לי ילד בן 3 ו 10 חודשים, בחודשים האחרונים הוא סובל מהקנטות של ילדים גדולים ממנו בגן (הוא בגן שמשלב טרום טרום חובה + טרום חובה). הילדים קורים לו רון הגנב (שם בדוי), זה התחיל מילד אחד והצטרפו לעניין עוד מס' ילדים (כ 5 ילדים מהגן סה"כ לפי השמות ששמעתי ממנו). הבעיה העיקרית היא שזה מאוד מפריע לו, הוא מדבר על זה עם כולם (כולל הדודים, הסבתות והבני דודים הגדולים שלו). דיברתי עם הגננת ואמרתי לו שכל פעם שקוראים לו כך שילך אליה, הוא באמת פונה אליה, היא מדברת עם הילדים שמה על כיסא עונש למס' דקות כדי לנסות למגר את התופעה, אבל זה לא עוזר. זה ממש מפריע לו והוא מחכה עכשיו כל הזמן לחופשים, הוא כל יום שואל אם יש גן. יש לו חברים נוספים בגן והוא פונה למשחקים אחרים לפי מה שראיתי באחד הבקרים. הוא ילד מאוד חברותי חכם ומפותח לגילו, אם לדוגמא אנחנו הולכים לגן שעשועים ישר הוא מוצא חברים, משחק ומדבר עם כולם. אבל אני רואה שזה ממש מציק לו, הוא גם לא רוצה ללכת לארועים שמתקיימים עם ילדי הגן - כגון מדורת ל"ג בעומר. מה אפשר לעשות על מנת לעזור לו בעניין??? עדיין לא פניתי להורי הילדים המציקים, אני ממש בהתלבטות בנושא... אני חוששת שזה יפגע לו בבטחון העצמי או בדעה העצמית שלו. אשמח לעצות ועזרה אפשרית. אורית

מה כן?

שלום רב אורית, אני מבינה לליבך. מי שזקוק בעניין זה להדרכה חכמה הוא צוות הגן. הם חייבים להיכנס ל"חדר מצב" לחשוב חכם ולפעול. אני בטוחה שיש להם במי להתייעץ. כאימא אינך יכולה לעשות דבר שאינו תלוי בך ואינו בשליטתך. מה כן? תוכלי לצמצם שיחות עם בנך בנושא. לבקש ממנו לספר לך דברים טובים שקרו לו בגן. להתמקד בחיובי. להעצים ולעודד את בטחונו (בלי קשר למה שקורה בגן) להציע לו להזמין ולהיפגש עם חברים מהגן. בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

אורית2510

New member
צוות הגן

אתמול באמת הגננת והסייעת החליטו שהן ממש עושות שינוי, כי כל מה שניסו עד עכשיו לא עזר. הם עשו מפגש לכל הילדים ודיברו על המילים שנאמרות בגן והבהירו לילדים שלא נעים להם ולהם לא באמת יודעים את המשמעות של המילה. הבן שלי הסביר את משמעות הדבר לילדים ושזה זה לא נעים. הם דאגו שהמפגש יהיה ענייני ומשמח וכולם יבטיחו שלא אומרים את זה יותר. חיבקו אותו והזמינו אותו למדורת ל"ג בעומר. הוא באמת היה שמח. הוא אפילו לקח בעצמו את הכסף למדורה היום. תודה על העצה. אורית

אני נרגשת ושמחה מאוד.

הי אורית, תודה על השיתוף! אני נרגשת ושמחה מאוד. אנא, המשיכי לשתף. ברכותיי להמשך מואר עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה