הקניון הגדול בישראל נפתח היום בבאר שבע!

zahipan10

New member
הקניון הגדול בישראל נפתח היום בבאר שבע!

גרנד קניון באר שבע נפתח היום ב-10:00 בבוקר עם שלל החנויות והמותגים שקיימים היום בישראל, שטחו של הקניון 160 אלף מ"ר ובו 250 חנויות ו-2200 מקומות חנייה.
כמובן שכל באר שבע הייתה שם היום והקניון היה מפוצץ, ולא לדבר על H&M שאפילו להיכנס לתוך החנות הייתה משימה לא פשוטה בכלל.
אני מעריך שהקניון יהיה פופולארי עד פתיחתו של הקניון הבא, בעוד שנה וחצי יפתחו שני קומפלקסי קולנוע ענקיים, סינמה סיטי וישפרו פלאנט, וכל אחת תביא איתה עשרות אלפי מטרים למסחר ביחד עם 42 אולמות קולנוע חדשים, חברת גלובוס מקס שקיימת בעיר משנת 2009 לא נשארת חייבת והיא הודיעה שהיא תשפץ את המתחם שלה ותגדיל אותו ל-20 מסכים, משמע בעוד שנה וחצי יהיו בבאר שבע 62 אולמות קולנוע (8 מסכים יותר מבראשון לציון!), האם יש ביקוש לכל כך הרבה שטחי מסחר ומסכי קולנוע? אני לא בטוח! כנראה שלא כולם יצליחו לשרוד בעיר בשנים הקרובות.

darkshadow1

New member
חבל מאוד אבל לא כ"כ נורא.

בסופו של דבר מדובר בכסף פרטי. כל עוד לא מדובר בהלוואות שנלקחו מקרנות הפנסיה של אזרחי המדינה זה לא אמור להיות אכפת לאף אחד.

amit1270

New member
זה כן אמור להיות אכפת לעיריית באר שבע

צריך לתכנן ולאשר שטחי מסחר לפי תכנית מסודרת שדואגת לאיזון בין חלקי העיר וסוגי המסחר, ולא "כמה שיותר" ו"החזק שורד".

jeshu

New member
קניונים הם חלק ממה שהורס את מרכז העיר וקשה לשים על זה את האצבע במדיוק - אבל הם לא משאירים הרבה מקום לתרבות, למשהו שונה. הם חלק מתרבות שבה אם תסתכל באתרי הכרויות תראה בחורות שכותבות תחת תחביבים "שופינג"\"קניות". אני לא נגד להסתובב בין חנויות, אבל אווירת הקניון הפלסטיקית לא משאירה ערך מוסף לעניין ולא נותנת הרבה מקום לפעילות מסחרים שהיא לא המכנה המשותף הנמוך ביותר. והאוכלוסייה, כלומר, ציבור הצרכנים, מתועל לשם. חבל. יש הרבה יותר מגוון כשהחנויות ברחוב וקרובות לאנשים.

jeshu

New member
נקווה שנמציאות הפוליטית האזורית תוריד עליו משהו מתאים. כמו הטובה שסדאם חוסיין עשה לנו עם "לב המפרץ" ב-91'. רק חבל שבמקום לשקם אתץ מרכז העיר, שיקמו את הקניון המיותר והמכוער.

jeshu

New member
אני בסה"כ מאחל לב"ש שהיא תהיה עיר נעימה לגור בה.

כמו כן, שהגראדים יפלו על הקניון בלילה. מצידי אפשר להוריד כמה קטיושות גם על הקניונים בחיפה.

עכשיו, ארחרי שעברנו את שלב ההומר - אולי תברר (תבררי?) איך קניונים למיניהם משפיעים על התרבות האורבנית, על ההתנהלוןת של העיר ועוד נושאים שקשדורים בהם. האם הם מקדמים כלכלית את העיר ותושביה או שלא כל כך. אני לא בטוח שהתשובות חוד משמעיות, אבל הערים המוצלחות שראיתי הן אלה שתרבות הרחוב שלהן שלהן לא נדחסת לתוך קניונים.

למעלה