הקפאתי את הבננה, עכשיו איך היא הופכת לגלידה?

הקפאתי את הבננה, עכשיו איך היא הופכת לגלידה?

והפעם אגב זכרתי לקלף ולחתוך אותה (בננה קפואה לא מקולפת זה ישר לטבעונים שמדכאים אותי
)
יש לי גם חתיכות מנגו קפואות שיכולות להצטרף.
לשים את הכל במעבד מזון ולקוות לטוב? אין לי ויטמיקס, החלטנו לשלוח את הילדים לקולג' במקום.
תודה על העזרה ושבת שלום.
 

Gidi Shemer

New member
אהלן

מעבד מזון פשוט. שימי, תערבלי ותוסיפי מעט מי קרח ואת המנגו.

יש כאלו שמוסיפים חלב שקדים או סויה או משהו דומה. אני אוהב פשוט לשים בננות, קצת מים ואולי מעט אגוזים.

עוד דבר חשוב, לעשות כמות קטנה. זו אחלה גלידה אבל לא להקפאה חוזרת.
 
תודה. נסו ינוסה עוד הערב לקינוח

טוב לדעת שאפשר רק עם מים. עדיין לא מצאתי את חלב הסויה או שקדים שיהיה טעים לי. הם או מתוקים מדי או עם טעם של מי סבון. אם יש לך המלצות אשמח לשמוע.
ובדיוק חזרתי מהסופר (הרגיל) ובאמתחתי צרור קייל אורגני רענן ב 99 סנט, יש עתיד!
 

Gidi Shemer

New member
על טעם וריח...

אני לא מתעב אף אחד מהחלבים, אבל לחלב סויה יש איזה טעם לוואי שאני לא מתלהב ממנו. שקדים: ככה ככה. יש יאמרו שזה עניין של הרגל. אני מנסה פשוט להשתמש כמה שפחות בחלב כלשהו (לפחות בשלב זה, אני צמחוני, לא טבעוני
).

קייל הפך להיות בן בית שני אצלנו אחרי שגיליתי את עולם השייק הירוק ואז ענת הצטרפה בשמחה ועזוז. הוא מצטרף לפשטידות או חביתות ירק והבנות אפילו אוהבות צ'יפס קייל.

ויופי לראות אותך פה (זוכר שהופעת פה בעבר אבל משום מה נראה לי שנעלמת).
 
שייק ירוק זה טעים! וזה גם מה שאני

שותה כרגע.
לגבי תדירות ההופעה שלי, זה או פה או שם, ומקווה שעכשיו זה יהיה יותר פה
 

Ofericko

New member
עמעמו אורות והדליקו נר:

גידי
מילים: דן תורן
לחן: שרון ליפשיץ

גידי אתה מתרחק ממני
מתפוגג ברקע, נעלם בשקע
אני לא יכולה להיות לבד.
גידי אתה מתעלם ממני
נעלם באופק, זה מחליש ת'דופק
המטוס ממריא - אתה נראה בריא
מה יהיה הסוף?

אז תחבק אותי תראה אותי
רוצה לצרוח שלא תעיז לשכוח
שאני חושבת וחולמת רק אותך.

אז - גידי לא, תגידו לו
גידי אל תיסע מפה.

גידי, החתול מדבר עליך
ואותי שורט בחלב בועט
גם הוא כמוני לא אוהב לבד.

גידי השכנים שואלים אותי
ואיפה הוא וסתם רק נו
מה מעציב אותי ומה יהיה אותי
אני רוצה אותך.

אז תחבק אותי תראה אותי
רוצה לצרוח שלא תעיז לשכוח
שאני חושבת וחולמת רק אותך.

אז - גידי לא, תגידו לו
גידי אל תיסע מפה.

 

Gidi Shemer

New member
אלפי סליחות

לא יודע איך פיספסתי פוסט שמופיעים בו גם עופריקו וגם קייל!!


אבל האמת ניתנת להיאמר, למרות שאני חובב גדול של קייל, אין לי הרבה הצעות בשבילך. הפשטידה שאשתי עושה אינה טבעונית והיות ואין רבים פה עם תרנגולות בחצר, לא אמליץ פה על מתכון עם ביצים. מעבר לכך, כל דבר שאתה עושה עם מנגולד או ירקות ירוקים אחרים, יעבוד. פשטידה, קיוץ ואידוי עם הרבה שום ובלצ, או עירוב עם עדשים או קטניות כלשהם. במילים אחרות, תוסיף לכל מה שבא לך.

ושוב התנצלות. זה לא יחזור שוב.
 

Ofericko

New member
Appology accepted


ולו בשל המשפט שצריך להיכנס לפנתאון:
״קיוץ ואידוי עם הרבה שום ובלצ״!!


השמועות מספרות שהקייל מריר קצת מעל לנורמה המקובלת בקרב בלוטת הטעם הממוצעת. יש אמת בשמועה?
 

Gidi Shemer

New member
שני דברים

קודם כל, לגבי המרירות: בהחלט נכון. בבישול, אפיה ואידוי הוא מאבד את המרירות אבל חי לגמרי אני אוהב אותו רק עם שייק פירות (זו הצריכה העיקרית שלי של קייל).

לגבי טעויות ההקלדה, רציתי לכתוב שאני רושם את התגובה מסמארטפון אבל היות ואין לי סמארטפון אני לא אשקר. סתם לא בדקתי טעויות הקלדה.

ואם כבר, ממליץ לקייץ את הבלצ'' לא יותר מדי כדי לא לאבד את המינרלים החשובים.
 

Ofericko

New member
בנוגע להקלדה בסמארטפון, הרי כולנו

זוכרים מה שקרה בהולנד, כן?
 

ladybug6

New member
דווקא חולקת עליך בקשר להקפאה חוזרת

פעם נשאר לי יותר מדי והקפאתי, אח"כ רק הייתי צריכה לתת לזה 5 דקות בחוץ שיתרכך טיפה, והיה מצוין. אני מניחה שאפשר גם להכניס לרגע שוב לבלנדר שיקבל לגמרי מרקם גלידתי.
 

merav999

New member
אני עושה בבלנדר מוט פשוט

ולא מוסיפה לא מים ולא חלב. אפשר להוסיף כפית חמאת בוטנים אם אתה רוצה, או קוביה או שתיים של שוקולד מריר.

פשוט לטחון את הבננה/מנגו, להפסיק מדי פעם ולגרד עם כפית מהדפנות ולהמשיך לטחון עד שמקבלים מרקם של גלידה.
 

ladybug6

New member
גם אני עושה עם בלנדר מוט

ועם חלב סויה קר. לפעמים מוסיפה טיפה סוכר.
 
דווקא רציתי לחזור ולדווח

אבל הבננות הקפואות הוקרבו לטובת שייק ירוק עם מנגו וקייל. היום קניתי עוד.
 
אצלי

טוחנים אותה אפילו בבלנדר מוט ללא קרח, רק עם גבינת סויה (שלא ממליחים) מוכנה בבית. זה להכין בכמויות עתק כי זה ממש כן להקפאה חוזרת! זה טעים ומדהים, מלא חלבונים (של סויה) ודל שומן בקטע מגניב (בעיקר יחסית לגלידה). המרקם אלוהי והטעם גן-עדן.
 
לא קראתי עדיין את שאר התגובות

מה שאני עושה הוא לחכות שהבננות יתרככו מעט, מספיק בשביל שמעבד מזון יוכל להן.. אבל שעדיין יהיו קשות ולא רכות מדי ואז טוחנת אותן במעבד מזון עם שוקולד וסילאן.
 
למעלה