הקפאת ביציות

הקפאת ביציות

שלום לכולן
אני עוד מעט בת 36 והחלטתי להתחיל תהליך של הקפאת ביציות שאחריו אני מתכננת להיכנס להיריון יחידני.
קראתי הרבה ממה שכתבתן פה וזה ממש עזר לי לחזק את ההחלטה ללכת למקום היחידני שבאמת יותר מתאים לי מהורות משותפת.
השאלה שלי- האם עוד מישהי עשתה פה תהליך של הקפאת ביציות לפני כניסה להיריון? זה בא מתוך מחשבה על ילד שני שאם יהיה, יהיה בגיל מבוגר. אשמח לשמוע דעתכן והערותיכן בעניין

ה-שונית

New member
עצתי

תתחילי את התהליך לקראת הורות יחידנית. בשלב זה את לא יודעת איזו דרך מחכה לך עד שתקלטי להריון.
אם תצליחי להיכנס להריון מהזרעות בלבד - תקפיאי ביציות מיד אח"כ (אחרי הלידה).
אם לא - ותצטרכי לעבור תהליך של IVF - תוכלי לשמור ביציות שהן כבר מופרות. נראה לי עדיף.

בלונזית

New member
אם את מתכננת

מלכתחילה הורות יחידנית תשקלי, אם יש אפשרות כזו, להקפיא ביתיות מופרות. לפי מחקרים שקראתי הסיכוי עימם להריון יותר גבוה

judith4

New member
מה הסיבה להקפאה?

אם כמו שכתבת להתחיל תהליך של אמהות יחידניות. אין כל סיבה להקפיא. פשוט תתחילי את התהליך של הורות יחידנית. אם את רוצה עדיין לחכות לזוגיות - זה משהו אחר. הסיבה היחידה להקפאת ביציות היא לשמר ביציות פוריות שאולי הזוגיות תגיע. אבל, ויש אבל גדול, ככל שהטכנולוגיה קיימת, עדיין סיכוי ההפשרה של ביצית לא מוקפאת (בניגוד לעובר מוקפא) פחותים יותר, לא ברור כמה ישרדו הפשרה, וכמה יופרו וכמה יקלטו (צריך להבין שתמיד בכל שלב מהשלבים חלק לא ישרדו). אז אם הכוונה להורות יחידנית - פשוט תתחילי בלי להתעכב על הקפאת ביציות. אם את רוצה ילד שני ומזה את חוששת - שווה לבדוק.
&nbsp

dandale1

New member
קחי בחשבון שאין מימון להקפאת ביציות

אלא אם כן יש סיבה רפואית, והעלויות הן מאוד גבוהות, כי את רוצה להגיע לכמה שיותר ביציות אבל ההורמונים שלוקחים לא ממונים.
סיכוי של עוברים (ביצית מופרה עם זרע) לשרוד הקפאה יותר טוב.
ככל שאת צעירה יותר הגוף קולט וסוחב את ההריון טוב יותר.

בכל מקרה, בהצלחה!

3מרגו

New member
אם היית בת 20 אולי הייתי מבינה

בגיל כזה צריך מהר מהר להפוך לאמא!
כך לדעתי לפחות(אני מאלה שרצו לעשות זאת עוד בגיל 20)...

למעלה