הקפאת גרין קארד

ozeri2

New member
הקפאת גרין קארד

שלום לעדי ולכולם. זכיתי בהגרלת הגרין קארד בשנת 2000 ומאז אני מבקר בארצות הברית פעם בשנה. השנה לא ייצא לי להגיע לשם, מה לדעתכם יקרה ? האם אני מאבד את הגרין קארד שלי ? האם שגרירות ארה"ב בישראל יכולה להאריך את השהות שלי מחוץ למדינה? קראתי שגם ככה לא בטוח שביקור אחת לשנה מספיק... אם אני אכן מאבד אותו, האם לקבל שוב גרין קארד יהיה פשוט יותר או מסובך בדיוק כמו לכל אחד אחר שמנסה ? מה יקרה בפעם הבאה שאני ארצה להכנס לארה"ב ? האם אני צריך ויזת תייר ?לכל בעלי הגרין קארד שימו לב לקישור הזה למדתי המון ממנו: http://antaoandchuang.com/i-keeping.html

doronf65

New member
מנהל
באופן פורמלי כל בעל ג.ק.

חייב להיות נוכח על אדמת ארה"ב 183 יום (חצי שנה+1 יום). אם לא - הוא מתחיל להיכנס לכל מיני הגדרות שונות ומשונות על מנת איכשהו לשמור על זכותו להחזיק בו, ואז כמובן כדאי להעזר באתר שהראית לנו, עו"ד , מכתבים ושאר מיני ירקות. אם תאבד אותו ולא תצליח לחדש - דינך ככל אדם אחר שאין לו ג.ק. והוא צריך להשיג אותו על בסיס כלשהו. כאחד האדם וכמו שהיית לפני הזכיה. בפעם הבאה: אם אין ג.ק., תיכנס על ויזת תייר/עבודה/סטודנט, כאחד האדם. באופן אישי אני מכיר בחור שנכנס עם ג.ק. שמזמן לא היה בתוקף, אבל לא שאל שאלות, העיז, נכנס, וחי ב- NY כרגיל. הוא התחיל להגיש דוחות כל שנה, נכנס למחשב כתושב פעיל, והיום הוא לפני תהליך התאזרחות. אבל זה היה לפני 911, בשנת 98. היום יבדקו במחשב אם יחשדו במשהו, ומייד יעלו על זה. השאלה היא אם יש בדיקת תוקף (ואני מאמין שיש) בשדה התעופה. דורון

טל ר

New member
למיטב ידיעתי לא זה המצב

הי דורון, למיטב ידיעתי, הדרישה היא לא להעדר מארה"ב למעלה מ-6 חודשים, ולהגיש דו"חות מס כל שנה. כלומר, אתה יכול להיות נוכח בארה"ב 2-3 ימים בשנה, אך אם לא עברו ביניהם 6 חודשים - You're on the safe side. אני מצרף קישור התומך בכך, אך יש לשים לב לכך שזהו אינו פרסום רשמי של הרשויות האמריקאיות. לא מצאתי התייחסות לכך באתר ה-USCIS או אתר ה-State Department (ייתכן ויש כזו - פשוט לא מצאתי). טל.

aviadl

New member
גם זה לא המצב

שלילת גרין כארד נקבעת לפי כוונת בעל הגרין כארד. אם לבעל הגרין כארד אין כוונה לשהות באופן קבוע בארה"ב הגרין כארד ישלל. שהות של למעלה מחצי שנה בארה"ב כל שנה מייצרת חזקה שבעל הגרין כארד אכן מתכוון לשהות בארה"ב באופן קבוע. הסיבה שכולם חושבים שניתן לשמור על הגרין כארד על ידי כניסה שנתית לארה"ב היא שבמידה ובעל הגרין כארד אינו נמצא בארה"ב למעלה משנה לפקידי ההגירה ניתנת הסמכות לקחת את הכרטיס (אבל לא את הסטאטוס - יהיה בלתי אפשרי להכנס לארה"ב כבעל גרין כארד ללא הכרטיס אבל ניתן לנסות להוכיח שאכן הכוונה לשהות בארה"ב באופן קבוע קיימת ולקבל את הכרטיס חזרה). יש עורכי דין שטוענים שכניסה לארה"ב מדי שנה יכולה לעורר את חשדם של פקידי ההגירה שאוטו אדם בעצם אינו גר בארה"ב ורק רוצה לשמור על הגרין כארד. הם עלולים לזמן את אותו אדם לראיון ולבדוק בדיוק האם הוא עדיין זכאי למעמד של תושב קבע.

ofekbd

New member
מניסיון

גם אנחנו במהלך תקופה מסויימת נכנסו כל שנה לארה"ב עד שהשתנו החוקים. אנחנו הוצאנו אישור שנקרא permit to reenter the usa אשר מאפשר לא להיכנס לארה"ב לתקופה מסויימת (לי למשל יש אישור לא להיכנס עד 2005). האישור הזה כרוך בהרבה בירוקרטיה, כאב ראש ובעיקר בהרבה שעות המתנה בטלפון. דרך אגב, אתה יכול להגיש בקשה לאישור כזה רק בהיותך בארה"ב.

פתרון נוסף ל"הקפאה" שאני עשיתי

אני זכיתי ב DV99, ולא רציתי לעבור מייד, ולכן הגשתי בקשה (דרך עו"ד) ל "permit of reentry to the united states", זה בעצם תעודה (שדומה לדרכון אבל בצבע לבן, שמאפשרת לך לבקש "לצאת" מארה"ב לתקופה של עד שנתיים (בלי צורך לבקר). הרעיון הוא שאתה כבעל גרין קארד מחוייב לגור בארה"ב, אבל יש לך צורך לעזוב למספר שנים, ואז לרוב הם מאשרים (צריך סיבה טובה, כמו - אני נוסע ללמוד תואר מיוחד, יש לי פרוייקט מיוחד וכו'). מה שיפה הוא שלוקח להם בין 8 ל 12 חודשים לעבד את הבקשה שלך, ואז מה שקורה הוא שבזמן זה אוטומטית (!) מותר לך לצאת, ורק אם תסורב תצטרך לחזור. בנוסף התקופה שלך מתחילה מיום האישור ולא מיום הבקשה, כך שאם ביקשת שנתיים תקבל קרוב לשלוש שנים. טריק יפה ולא יקר (100$ לכל אדם במשפחה + סכום לעו"ד, אני שילמתי לעו"ד סכום של 300$ בנוסף לעמלה).

חשוב

אני זכיתי ב DV99, ולא רציתי לעבור מייד, ולכן הגשתי בקשה (דרך עו"ד) ל "permit of reentry to the united states", זה בעצם תעודה (שדומה לדרכון אבל בצבע לבן, שמאפשרת לך לבקש "לצאת" מארה"ב לתקופה של עד שנתיים (בלי צורך לבקר). הרעיון הוא שאתה כבעל גרין קארד מחוייב לגור בארה"ב, אבל יש לך צורך לעזוב למספר שנים, ואז לרוב הם מאשרים (צריך סיבה טובה, כמו - אני נוסע ללמוד תואר מיוחד, יש לי פרוייקט מיוחד וכו'). מה שיפה הוא שלוקח להם בין 8 ל 12 חודשים לעבד את הבקשה שלך, ואז מה שקורה הוא שבזמן זה אוטומטית (!) מותר לך לצאת, ורק אם תסורב תצטרך לחזור. בנוסף התקופה שלך מתחילה מיום האישור ולא מיום הבקשה, כך שאם ביקשת שנתיים תקבל קרוב לשלוש שנים. טריק יפה ולא יקר (100$ לכל אדם במשפחה + סכום לעו"ד, אני שילמתי לעו"ד סכום של 300$ בנוסף לעמלה).

למעלה