הקפאת זרע

הקפאת זרע ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

יש לי שאלה, אולי קצת מוגזמת, אני לא יודעת...
היות ובדיקות הזרע שלנו לא משהו, אמר לי הרופא הנחמד שלי מן הסתם נתחיל בהזרעות. OK, היות והחודש היה שלילי היה מתקבל על הדעת להתחיל החודש, אבל - בעלי נוסע לחו"ל ביום חמישי ולא יהיה כאן לזמן הביוץ. כבר כמה אנשים העלו את הרעיון להקפיא זרע ולהשתמש בו להזרעה (תודה, עמיתי, את היית הראשונה!). מה דעתכן? האם זה אפשרי? הגיוני? מקובל? נורא חבל לי להפסיד את החודש הזה, מצד שני זה נראה לי קצת מטורף להעמיד את כולם על הרגליים רק בגלל שהאדון צריך לנסוע לחו"ל לענייני עבודה. מאוד אודה על כל בדל רעיון או שמץ מחשבה... המבולבלת

אולה *

New member
נראה לי שהדבר אפשרי (תיאורטית)

לא יודעת אם יעשו את זה. אבל לברר - לא יזיק.

סוכריה מתוקה

גם אני התעניינתי בנושא. לא בגלל נסיעה לחו"ל אלא כיוון שמצאנו שהזרע במיטבו לאחר התנזרות וחשבנו להכין "סטוק" להזרעות סביב ימי הביוץ. תיכננו להתנזר מספר ימים ולהביא זרע להקפאה וחוזר חלילה. התייעצתי בנושא עם זיידמן אך לטענתו ההקפאה פוגעת באיכות הזרע. לטענתו הרווח שנשיג מהתנזרות ימחק ע"י הפגיעה באיכות שתגרם בשל ההקפאה. יכול להיות שהבעיה הזו רלוונטית רק במקרים של איכות זרע ירודה מראש ושאם הזרע באיכות טובה זה פחות משנה. לא מספיק יודעת אבל בהחלט שווה בדיקה.

שירה ../images/Emo51.gif

תודה רבה! מהתשובה שלך אני מבינה שאין טעם לעשות את כל הבלגן, שהרי הבעיה מלכתחילה היא בעיית זרע...

סוכריה

אני לא בטוחה שאין טעם. לא יודעת עד כמה המקרים שלנו דומים ועד כמה הרופאים מסכימים בעניין הזה. כמו שכתבתי - זו היתה הדעה של הרופא הספציפי שלנו לגבי המקרה הספציפי שלנו. שווה לשאול את הרופא שלכם לגבי המקרה שלכם (במיוחד אם הנסיעות לחו"ל הן עניין שיגרתי).
שירה

גלי 2

New member
בטח שאפשר!

מה עושים במקרה של תרומת זרע? מוציאים זרע מוקפא. מבחינה טכנית אפשר בטוח ולדעתי לא כדאי לך לחכות סתם עוד חודש. בהצלחה גלי

זה נכון אבל...

בתרומת זרע מקפיאים זרע בעל נתונים התחלתיים טובים. אם יש בעיה בזרע הטרי לא הייתי מקפיאה אותו וגורמת לירידת האיכות. בכל מקרה - בהצלחה! חנה

לדעתי זה אפשרי

הרי בתרומת זרע מקפיאים זרע. אז למה שאתם לא תוכלו? תשאלי את הרופא על זה. אני הייתי מתלבטת בגלל השאלה "בעלי לא יהיה איתי כשאני יעשה את הילד?"
מה יחשבו השכנים? בהצלחה החודש. שרה

david 5

New member
אפשרי הגיוני ומקובל- הנביא אלישע ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif

דבר זה נורמלי לחלוטין ישנם בתי חולים שאף מבקשים מראש בכול טיפול זרע מהבעל כדי שיהיה למיקרה חרום למיקרה שהבעל לא יצליח לבצע את חלקו בעניין ואף ברוב חוצפתם מיספר פעמיים ביקשו את זה מהנביא בעצמו אך מי כנביא אלישע גבר שבגברים תרנגול שבתרנגולים כמובן שדחה את העניין כמובן שיש פאן אחר בדבר - שהרי בכול דבר הטרי יותר טוב מין הקפוא וכנ"ל גם כאן זה היה בשביל להרגיע את חנה סגניתה של הכוהנת פוריות הגדולה נועם

עמית@

New member
סוכרייתי

אז ככה, אני העליתי את הרעיון (למרות שברור שהקפוא פחות טוב מהטרי ועדיף להתחיל עם זרע במצבו האופטימלי ) אבל פה העניין הןא שאין שום סיכוי להגיע לזרע היות ש"היצרן" עצמו לא יימצא באזור, ובמצב כזה הזרע הקפוא טוב משום זרע
אני חושבת שכדאי לשאול את בוצ´ן (את אצלו השבוע, לא?) רק כדי לקבל חוות דעת מקצועית. יכול להיות שזה כרוך בכל כך הרבה פרוצדורות ובלאגן ששווה לוותר. לנו אגב הוא אמר שכנראה נקפיא בקרוב למרות שהזרע ממש רע, וזאת כדי למנוע מצב שבקרוב לא יהיה לנו בכלל זרע

yaelhul

New member
זה בכלל לא מטורף. אנחנו עשינו את זה

כיוון שבכל פעם הגעתי לטיפולים מחו"ל ולבעלי היה קשה מאד להגיע בהתראה קצרה ממקום עם מעט טיסות. הקפאנו זרע כדי שבמקרה הצורך נוכל להשתמש בו במקום להפסיד חודש (מדובר על להפסיד חודש אחרי שכבר קיבלתי את הזריקות). לשיקולך. את לא מעמידה אף אחד על הרגליים, וזה מספיק חשוב. אתם תיפרדו מכמה מאות שקלים וזה הכל. אתם צריכים עוד לחשוב האם את רוצה לעבור את ההזרעה לבד (לא מעט עושות זאת גם אם יש להן בן זוג), ולקחת בחשבון שלא כל הזרע שורד את ההקפאה, כך שאם מראש המצב לא הכי וב - כדאי להתיעץ עם רופא לגבי ההגיון שבתהליך. בהצלחה. יעל.

לסוכריה אנחנו הקפאנו זרע מסיבה אחרת

אבל.. בכל מקרה על מנת להקפיא זרע לדעתי זה אפשרי, לפחות באיכילוב, זה פשוט עולה כסף לפחות 500 ש"ח בחודש משהו כזה, אנחנו הבאנו התחייבות מקופת חולים כך שהקפאנו מספר מבחנות חינם!! זה כזה מצחיק כי למי יש כסף גם לשלם משכנתא וגם "שכירות" לזרעים - בכל מקרה לדעתי זה אפשרי לילה טוב לימור

אפרת**

New member
לדעתי (ההפוכה משל כולם פה)

לא כדאי. אם הרופא אומר שזה פוגע באייכות הזרע אז חבל. עדיף הזרעה עם זרע טרי כך שהסיכוי להצלחה יעלה ולא ירד על מה שהוא כרגע. גם אם מתפקשש חודש אחד בגלל זה עדיף לחכות אותו ולא לעשות טיפול שלכתחילה הסיכוי שלו נמוך יותר - במקרה הזה בגלל זרע מוקפא. ודבר שני - גם בעלי נמצא מידי פעם על סטנד ביי בנסיעות לחו"ל אבל הפריוריטי הראשון זה הטיפולים אח"כ שאר העולם. בכל מקרה המון הצלחה
אפרת**

../images/Emo51.gif לכולן

אחרי התלבטויות רבות החלטתי שעדיף לחכות את החודש הזה. גם כי אני לא רוצה להטריד את כל המערכת (התור שלי מחרתיים, וזה כבר אחרי שבעלי נוסע), וגם כי הסתכלתי על לוח השנה והביוץ יוצא יום-יומיים אחרי ראש השנה, כך שלא נוכל לעשות מעקב זקיקים כמו שצריך
. נחכה לחודש הבא ונקווה לטוב. בין כה הסטטיסטיקה אומרת שהסיכויים הטובים ביותר להיכנס להריון הם מאוקטובר עד מרץ
ד"א, הסתכלתי כבר גם על החודש הבא, ולפי חישוביי (כמובן שהכל עוד יכול להשתנות) יוצא שאני אבייץ בשבת. מה עושים עם הזרעות במקרה כזה? מקדימים את הביוץ?

אולה *

New member
מתוקה על מקל! ../images/Emo3.gif

הפסקות - זה דבר חשוב. זה חלק מכל תהליך הטיפולים. אני עשיתי הפסקה ראשונה אחרי 9 הזרעות, כי מאוד פחדתי להפסיד אפילו יום. ורק אחרי שחזרתי מההפסקה, הבנתי עד כמה הייתי זקוקה לה. לגבי הביוץ בשבת - בעזרת תרופות ניתן לתזמן את הביוץ. וניתן גם לעשות הזרעה בשישי והזרעה נוספת ביום א´, וכך לכסות את האפשרויות. ויש גם מעבדות (פרטיות) שעובדות בשבת.
שנה טובה!!! אולה.

למעלה