הקפאת טיפול בהיתרי בנייה ע"י המנהל

ilangd

New member
מס ניהול קרקע- ממונה הרכוש- איוש

מושי שלום. לאחרונה רכשתי מגרש לבניה ברחוב היער. בעקבות הודעתו בפורום של בועז נוי מתאריך 4.10.2004 התקשרתי לממונה וחשושותי התאמתו. בשיחה עם חנה זנו, מנהלת עסקאות, נאמר כי כנראה התקבלה החלטה על הטלת מס בגובה 8 אחוזים לפי הערכת שמאי שלהם על בעלי מגרשים לבניה, אך פרטיה לא סוכמו/הוחלטו סופית. אודה אם תוכל לבדוק הנושא ולנסות לראות אם ההחלטה חוקית/דרך אחרת לבטלה. מדובר בהוצאה בלתי צפויה גדולה מאד. בנוסף, האם בררת פרטים לגבי העיכוב במתן היתרי הבניה. תודה מראש אילן גדליהו

Dudco

New member
הקפאת טיפול בהיתרי בנייה ע"י המנהל

לאחר שיחה עם מנהלת בכירה במנהל נודע לי היום כי עקב חוב של כמה עשרות אלפי שקלים של הישוב למנהל, כל הבקשות להיתרי בנייה בכפר הוכנסו להקפאה!. אינני יודע אם טענות/דרישות המנהל צודקות אך מן הראוי שמזכירות הישוב תעדכן את מבקשי ההיתרים בנדון עקב הוצאות כספיות נילוות. מבקש את עזרת נציגי המזכירות בפתרון הסוגייה.

ronpel

New member
נבדוק במיידי

לא ברור לי על איזה חוב מדובר כי לישוב אין שום קשר ישיר עם המנהל ואין שום חוב "ישובי". אנא בקש מאותה מנהלת את הודעת ה"הקפאה" שלה בכתב ושלח למזכירות עותק ושלח לי במסרים את שם המנהלת. אנו נפנה ביום ראשון גם למועצה וגם ליועץ המשפטי של הישוב לברור העניין. תודה רונן

היתרי בניה והעברת בעלות

חשוב ליידע את חברי העמותה כי כל העברת בעלות מחייבת אישור מהמועצה לגבי החובות הכספיים של התושב. ע"פ המועצה העמותה הייתה צריכה לשלם ארנונה על הקרקע משנת 99 ועד לכניסה לבתים. אי לכך כל מי שרוצה לבצע שינויים בנכס מחוייב לשלם למועצה סכום ע"פ גודל המגרש. מכיוון שהנושא בבירור משפטי בין העמותה למועצה גזבר המועצה מוכן לתת מכתב התחייבות להחזר הסכום ששולם אם יהיה פס"ד המבטל את דרישת העמותה. יתכן ויש חברי עמותה המכירים זאת, לי הדבר לא היה ידוע ומכיוון שכך מצאתי לנכון ליידע את כולם. בנוגע להקפאת אישורי הבנייה, האם מדובר בבנייה של בית חדש או באישורי בנייה על הרחבות ושינויים? אילן

Limor C

New member
התרי בניה

ההקפאה במקרה שלנו היא על היתר לצורך הרחבת הבית הקיים. לימור

ronpel

New member
בדקנו

אכן הממונה על הרכוש הממשלתי קיבל החלטה ברוח זו ללא מתן כל הסבר או נימוק חוקי- על פי חוות דעת של עו"ד שמומחה בנושא אין לדבר בסיס חוקי והדרישה היא שערוריה. היום בפגישה במועצה ביקשנו שינחו את היועץ המשפטי לברר את הנושא. ההחלטה פוגעת בכל הישובים באיו"ש ושמענו שגם בישובים אחרים מטפלים באמצעות יועצים משפטיים. כל מי שיש לו בעיה דחופה של קבלת התרים או אישורים שונים - המליץ העו"ד הנ"ל לפנות באמצעות עו"ד לוועדת העררים של המנהל האזרחי שיושבים במחנה עופר ולערער על החלטת הממונה על הרכוש. רונן

למעלה