הקפאת מזון

הקפאת מזון ../images/Emo21.gif

טוב, השאלה הזו לא מיועדת לכל החרוצים מביניכם שמבשלים מידי יום...
אפשר לדעתכם להקפיא ספגטי? אורז? בורגול? {מבושלים כמובן...} מה אתם מקפיאים ומה לא?
 

candy77091

New member
אפשר להקפיא כל דבר מבושל

לא מומלץ להקפיא תפוחיי אדמה. לבשל כל יום?מה ?יצאתי מדעתי?
 

טחג

New member
הקפאת מזון

אני מעולה בזה - זה הסטנדרט אצלי להכין דברים בכמויות יותר ממה שצריך וולהקפיא. אפשר להקפיא אורז מבושל מניסיון. לא ניסיתי ספגטי ובורגול. אפשר להקפיא בצק (של חלות) לא אפוי ולאפות בפעם אחרת. שבוע שעבר הקפאתי עיסה (לא מבושלת) של קניידלך. דבר חשוב - בשר טרי אפשר להקפיא שנית אחרי שמפשירים אותו. אבל רק בשר טרי ולא בשר שקונים קפוא. פשטידות אפשר להקפיא. פשטידות שהן רק גבינות זה בעיה - הן אח"כ מפרישות מלא נוזלים. לא זוכרת מה עוד כרגע.
 

טחג

New member
באמת קטעים

אני רק יכולה לספר לך מהניסיון שלי שכבר כמה פעמים יצא לי להפשיר ולהקפיא בשר טרי וברוך ה' אף פעם לא נגרם מזה נזק. מה שאני עושה זה - מפשירה כמות גדולה של שניצלים טריים, מצפה את כולם בפירורי לחם ובביצה, מטגנת רק את הכמות הדרושה לנו, ואת השאר מחזירה לפריזר מחולקים למנות שמתאימות לנו. ואז בפעמים הבאות אני רק צריכה להוציא את השניצלים מהפריזר ולטגן אותם בלי להתעסק עם הבלגן של הציפוי.
 

שרונס21

New member
וגם אני יכולה לספר לך מהנסיון שלי...

לפעמים כשאין הכשר טוב בעלי נאלץ לקנות עוף שלם קפוא. עכשיו, מי משתמש בעוף שלם על כל חלקיו בארוחה אחת? או שמשתמשים בירכיים או בחזה או בכנפיים וכו', אז יוצא שאני מחזירה להקפאה את החלקים שאני לא משתמשת בהם באותו רגע.
מסקנה: אל תאמין באף אחד עד יום מותך...
 

טחג

New member
יפה, עכשיו כל אחת מאתנו

יכולה להתחיל להקפיא מחדש את מה שהיא לא הקפיאה עד עכשיו. ומה שאני הייתי עושה כשהיינו קונים עוף שלם זה ככה - הגרון, הכנפיים והעצם של החזה למרק. החזה לשניצלים והכרעיים למנה עיקרית לשבת, וזהו נגמר העוף.
 

חנהפ

Active member
אני מקפיאה והרבה

פעם הלכתי צמוד עם הערך של הקפאת מזון -באנציקלופדיה לבישול ואפיה,היום כבר יודעת איך מקפיאה כל מה שלוקח הרבה זמן להכין ואפשר להכין כמויות גדולות: מה: עוגות בחושות,שמרים,גלילות בצק עלים,קישים,פאי גם של פירות מוסים,גלידות מרקים ,ציר לבישול שניצלים,קציצות,כדורי בשר מבושלים,צלי עוף,בקר,ממולאים, קציצות ושניצלי דג פשטידות,קיגל ירושלמי יש פירות שאני מקפיאה בסירופ והם משמשים לי לאפיה ספגטי אורז,לוקח כמה דקות לבשל,אני לא מקפיאה אותם.
 

שרונס21

New member
בקושי שאני מקפיאה...

אני לא אוכלת הרבה בלשון מעטה... מה שהרבה פעמים מדרבן אותי לאכול, זה אוכל טרי. גם את זה אמנע ממני? (דוג' למאכלים שלא אגע בהם מופשרים: שניצלים,עופות,עוגות ברובן הגדול..) לכן- אני ממעטת להקפיא. מוצרים שאני כן מקפיאה: חצילים קלויים או מטוגנים-אין לי כח לטגן כל שבוע...- עוגות שמרים ולא עולה לי עוד משהו...)
 
זה היה לימוד זכות יפה... ../images/Emo6.gif

אבל אני לא כזו חרוצה... ההיפך בדיוק. חזרתי משבת אצל ההורים עם טונות אוכל של אימי וחמותי- ורציתי לדעת איך לנצל אותו לכמה שיותר זמן....
 
בינתיים האוכל המוכן היחיד שאני מקפיאה

זה האוכל של אמונה שהוא כולל: ירקות, קטניות ועוף. נראה לי שאאמץ את רעיון ההקפאה, ובעז"ה בחודש תשיעי אבשל אוכל לאחרי הלידה.
 
לגבי האורז

יש ב ACE סיר אורז של המילטון שעולה 99 ש"ח , מפעילים אותו בבוקר לפני שיוצאים והוא דואג לעבור בעצמו למצב "חימום" אחרי שהבישול מסתיים, כך שחוזרים יש אורז מוכן...
 
ספגטי? אני לא בטוח

אורז כבר הקפאתי ולא היו תופעות לואי. בורגול -אף פעם לא ניסתי. תפו"א -לא מקפיאים בשום מקרה! בכל מקרה כדאי לחכות שהמאכל יתקרר ואז להכניס למקפיא.
 
למעלה