הקפאת מעדן סויה (שוקולד)

הקפאת מעדן סויה (שוקולד)

תהיתי אם אני מקפיאה מעדן סויה (לצורך העניין מעדן שוקולד) האם הוא ייצא כמו גלידה?
 

p e b b l e

New member
לא נראה לי

לעומת זאת אם תקציפי שמנת צמחית, תערבבי עם שוקולד השחר ותקפיאי, כן תצא לך מעין גלידה.
 

Ofericko

New member
כן. נראה לי שזה עניין של שומניות -

ככל שיש פחות שומניות, כך התוצאה תהיה יותר מבוססת קרח.
ככל שיש יותר שומניות, כך התוצאה תהיה יותר גלידתית.
 

ו אולי

New member
כנראה שלא

הקפאתי כמה פעמים את המעדן "במתיקות מעודנת" של תנובה והשתמשתי בו אחרי הפשרה כתחליף לביצה בעוגות.
הוא היה קשיח כמעט כמו קרח אחרי הקפאה.
 
תודה על התשובות

אז כנראה שאוותר על העניין ואמשיך להנות מהמעדן כמו שהוא
 

ימימה

New member
אפשר אולי לנסות עוד משהו

אם ממש בא לך גלידת מעדן שוקולד -
תראי, מכונות גלידה מה הן עושות? מערבבות תוך כדי הקפאה וכך משיגות מרקם אורירי גם מדברים לא שומניים.
פעם היה לי מתכון לגלידה ביתית שהטכניקה שלו הייתה דומה: להקפיא לזמן קצר - לא עד לקפיאה מושלמת, ואז לערבל כדי לשבור את הקרח, אבל לא עד שיימס כמובן. חוזרים על הפעולה הזו כמה פעמים (כמה? לא יודעת, אולי פעמיים אולי שלוש), ואז מקבלים גלידה רכה יחסית.
 
למעלה