הקפאת משכנתא

בטטי

New member
הקפאת משכנתא

הגשנו בקשה להקפאת תשלומי המשכנתא זאת מאחר שנקלענו לקשיים ומתוך ידיעה שבשנה הבאה משתחרר לנו כסף שיוכל לעזור .למרות שמעולם לא אחרנו בתשלומים (13 שנים) סרבו לבקשתנו.. במה לדעתך טעינו? האם רק לאלו שלא עובדים ו\או מאחרים בתשלומים מקפיאים את התשלומים? אנו רוצים לנסות שוב ונשמח לטיפים שיעזרו הפעם נ.ב מברוכ על הפורום החדש

משוקולד

New member
גם לנו היה אותו דבר

אני ובעלי משלמים משכנתא כבר 5 שנים והכל תקין, נקלענו למצב כלכלי קשה עקב פטורי בעלי, ביקשתי להקפיא את המשכנתא וסירבו לנו כבר פעמיים חזרה לי המשכנתא ועכשיו אין סיכוי שיקפיאו לנו את המשכנתא היות ולא מקפיאים משכנתא למי שהיה החזר. ואני שואלת האם למי שנקלע למצב כלכלי קשה אין סיכוי לקבל עזרה ??? באיזו מדינה אנו חיים, בעלי שירת בקרבי, אני שירתתי בצבא כחוק, יש לי בן ובת שישרתו את המדינה ... ואני יכולה "למות" פה ולאף אחד לא אכפת!

תשובה

אני מבין את הקושי שאתם נמצאים בו, אך חשוב להבין שבנק הוא גוף פינסי פרטי שמרוויח מפערי ריביות ולא בהכרח מתחשב בבעיות לקוחותיו כמו כל חברה פרטית אחרת. חשוב לשזור שהכסף שהבנק מלווה, הוא מגייס מאנשים אחרים משלם עליו ריבית מידי תקופה, לכן האינטרס של הבנק לגבות ובזמן. קיימים אירונים לנפגעי תשלומי משכנתא, ניתן ללהעזר בהם, אך קשה לי להמשליץ על מישהו מסויים. לפני פניה לגורם זה תבדקו מי גוף הגוף והאם גובה תמורה.

תשובה

אם בהסכם ההלוואה שחתמתם לא קיים סעיף המאשפר הקפאת תשלומים, הבנק אינו מחוייב לעשות זאת. ניתן לערער על החלטת הסניף להנהלה בכירה יותר בבנק ואולי הדבר יעזור. בכל מקרה בעת חתימה על הסכם ההלוואה ניתן לדרוש הכנסת סעיף המאשפר הקפאה.

hadarh

New member
אני מציעה לפנות ישירות לקבלת

קהל בהנהלה המתאימה ושם ללבן את העיניין. הבנק כן רגיש ללקוחותיו ובא לקראתם כמה שאפשר, הרי איזה אינטרס יש לבנק אם לא להגיע להסדר ולהמנע ממצבים לא נעימים(ורצוי לפני שיש פיגורים) הבנק לא היה רוצה "לסבך" או להערים קשיים על הלקוח, הוא כמו הלקוח מעוניין לקבל את הכספים שלו וללא משפט. משפט גורר הוצאות מיותרות לבנק וללקוח. אז בהזדמנות הראשונה להגיע ולהציג את הדברים כפי שהם (מכתבים נלווים יכולים להיות לעזר -מכתב פיטורין), אין כמו פנים אל פנים, או מכתב קורע לב. יש מי שמקשיב, כולנו בני אדם ואתם לא הראשונים או האחרונים שנקלעים לקושי, הבנק מאוד מעריך רצון של לקוח להגיע להסדר ו"מילה" של לקוח נחשבת עד שהיא מופרת. אז שווה לנסות. ב-ה-צ-ל-ח-ה חבר'ה. הדר.

למעלה