הקפאת שניצלים

הקפאת שניצלים

קניתי הרבה שניצלים ואנירוצה לצפות ולהקפיא לפני טיגון. יש לי כמה שאלות? אפשר לשים כמה שכבות בקופסא? אתן מפרידות בין השכבות? נייר סנדוויצים יספיק? כשרוצים להקפיא צריך להפשיר מראש, נכון? הציפוי נשמר טוב ולא מתפורר ונופל מהשניצל? גם ציפוי כפול נשמר טוב? נראה לכם שאם אופים בתנור שניצל מצופה זה יצא טוב וטעים? ככה אוכל לחסוך את שמן הטיגון הלא מאוד בריא...

טליW

New member
תשובות מנסיוני:

1. אפשר להקפיא מצופה ולא מבושל. 2. צריך להפריד בין השכבות - נייר לכריכים/נייר אפייה/ניילון... לסגור את הקופסא היטב. 3. אם מטגנים - רצוי להפשיר, מכיוון שהציפוי יוזהב מהר, והפנים יישאר מבושל חלקית. 4. הציפוי בחלקו עשוי להתפורר, זה תלוי בעיקר בציפוי. 5. שניצל אפוי זה נפלא!!! אני עושה אותו קצת שונה, ולא ניסיתי לאפות שניצל רגיל, נראה לי שהוא יצא קצת יבש. אני מורחת על חזה העוף, במקום ביצה - מיונז (לייט). הכי קל עם הידיים. אח"כ טובלת בתערובת מתובלת של פירורים*, ולתנור בחום גבוה לכמה דקות (בסוף "מכת" גריל לדקה, בשביל הצבע - לא הכרחי). *למי שאינו שומר כשרות (אני יודעת שזה לא רלוונטי לך
) - אני מערבבת פרמז'ן מגוררת בתערובת הפירורים. משדרג, והולך נפלא עם רוטב עגבניות מעל.

תודה

מה זאת אומרת שהציפוי לפעמים יורד תלוי בציפוי? איזה ציפוי לא יורד? אכן לא רלוונטי פרמזן אבל אני מתבלת את הפירורים בהרבה דברים כשאחד האהובים הוא פירורים עם אגוזי מלך גרוסים. אחד השניצלים הטעימים ביותר שעשיתי היה כשגיליתי שנגמרו לי הפירורי לחם אז טחנתי פרוסות של לחם מלא עם דגנים ואם הפירורים הללו ציפיתי, כיוון שהלחם היה טרי הפירורים יצאו בחלקם גדולים והשניצל יצא ממש קרנצי וטעים (אבל עם קצת יותר שמן במד"כ). זה היה מעולה!

טליW

New member
מ'זתומרת מ'זתומרת?

יש כל מיני סוגי ציפוי. יש ציפוי כפול (קמח - ביצה - פירורים) שהוא יציב יותר מציפוי רגיל (ביצה - פירורים), למשל. יש ציפויים מפירורית, מקמח מצה, מפירורי לחם, עם אגוזים (למדתי עכשיו), עם פרמז'ן (
), כל מיני... אני לא יודעת מה יציב בהקפאה, כי לא ניסיתי. זו היתה הסתייגות כללית. תעשי נסיון, מה הכי גרוע? שתצטרכי לצפות שוב? לפחות תהיה לך תשובה מוסמכת

ציפוי כפול

אצלי ציפוי כפול זה קמח-ביצה-פירורים-ביצה-פירורים ואז נוצר ציפוי עבה כמו של שניצלים מוכנים. פשוט מעדן קריספי וטעים! בסוף החלטתי הפעם לא לצפות כי ביום שיי כבר אכין הכל לפני שבת אז הקפאתי את החזה איך שהוא.

טליW

New member
זה ציפוי משולש ../images/Emo3.gif

נשמע מדהים. בפעם הבאה אני אנסה (כבר רוצה לנסות עם אגוזים...).

אתיר

New member
אני מקפיאה ואופה,

מקפיאה קודם איזה שדעה במגש, ואח"כ מוציאה ומפרידה בנילון או בנייר סנדוויץ, מצאתי כי ההקפאה קודם גורמת לשניצלים להפרד יותר מהר אם לא זקוקים להכל במכה אחת. אפיה, תבנית עם נייר אפיה משמנת אותו מעט, שמה את השניצלים ( אפילו ישר מהפריזר) ומורחת אותם בעוד קצת שמן. לעצלנים אפשר במרסס שמן. מכניסה לתנור, אחרי 15 דקות הופכת, יוצא נהדר ולא יבש.

SILIVAS

New member
אין לי עצות להקפאה

אבל טעים גם להוסיף לבלילת הביצה חרדל, מאוד טעים

נכון לגבי החרדל וגם -

אני לא אוהבת להכין מראש עם הציפוי ולהקפיא כי אני פוחדת שזה לא בריא להקפיא ביצה ולהפשיר.

אתיר

New member
בהחלט, וכמה פעמים ניצלתי

מאי הכנת ארוחה, תיק תק לתנור אורז או פתיתים על יד וסלט ויש אחלה ארוחה

גם אני שמה חרדל

אין שום בעיה להקפיא ביצים, בעיקר חלבונים. לעיתים קרובות יש קינוחים שזקיקים רק בלחמונים אז אני שומרת את החלבונים בצינצנת וכותבת כמה יש בפנים (לרוב מקפיאה כל 4-5 בצנצנת נפרד) פעם ב.. כשיש לי חשק אני מכינה נשיקות. כמובן שהביצים צריכות להיות טריות ולא בנות חודש

הבעיה היחידה בהקפאת ביצים

היא שיש להן נטיה להתפוצץ. חוץ מזה, אפשר להקפיא בלי בעיה

תוליק 1

New member
מנסיון... אני מפשירה חזה עוף

או מכינה מחזה עוף טרי מכינה שניצלים מקמח-ביצה (מתובלת במלח, אבקת שום ומעט מים כדי שהביצה לא תהיה מאוד סמיכה)- ופירורי לחם של "פירורית" ומקפיאה כשבין כל שכבה אני שמה שקית של סנדביצ'ים וככה נוח להפריד ולקחת מה שצריך. טיפ שלמדתי לאחרונה : לטגן ישר מההקפאה ולא לחכות שיפשיר כי אם זה מפשיר זה נהיה רטוב מההפשרה והטיגון לא יוצא אחיד .

למעלה