הקפדה על תזונה נכונה

מיקי153

New member
הקפדה על תזונה נכונה

הי, אני די מיואשת :( אנחנו מנסים ליישם את דיאטת ה - GFCF ואני די על סף ייאוש. אין לי כ"כ מה לתת לקטן לאכול. הוא מאוד בררן באוכל. בבוקר הוא אוכל קבוע לחם (ללא גלוטן) עם ריבה. עם מנה עיקרית בצהריים פחות יש לי בעיה - הוא אוכל די הרבה בשר (שניצלים, קציצות עוף ובקר) ולפעמים קציצות דגים. הבעיה היא עם התוספות - אוהב מאוד פסטה, אורז ופתיתים - כולם עם רוטב עגבניות. לא מוכן לגעת באפונה, שעועית, קוסקוס, תפוא. כמו כן אוכל הרבה פירות ולא נוגע בכלל בירקות. אוהב מאוד לחמים ודברי ומאפה. הצלחנו למצוא תחליפים ללא גלוטן ללחם, לפירורי שניצל, לפסטה ואפילו אמא שלי, אחרי כמה מתכונים שהיא נסתה פה מהפורום, הצליחה להגיע לעוגה שהוא מאוד אוהב (ללא גלוטן!!). אז איפה הקשיים כרגע שאשמח מאוד לקבל לגביהם טיפים ועיצות: 1. פתיתים - איפה מוצאים פתיתים ללא גלוטן (קנויים כמובן)? 2. קציצות דגים - קראתי פה בפורום על נזקי הכספית בדגים, אך בכל זאת אין דג שנחשב טיפה יותר טוב? (בגן נותנים לו נסיכה או מרלוזה. הבנתי שנסיכה הוא ממש לא טוב...?) מה עם דניס (לא ראיתי אותו בדירוג של ה - FDA)? תלמה - בהרצאה שלך זכור לי שהזכרת איזשהו דג שהוא טיפה יותר עדיף מאחרים, לא? 3 .איך גורמים לו לאכול ירקות? 4. יש לכם המלצות לארוחת ערב? בעבר היה אוכל ביצה/ פיצה / טוסט. לאחרונה כבר די הפסיק לאכול ביצה ואין לי כ"כ מה לתת לו... תודה רבה רבה :)
 
אל תתייאשי!

כל ההתחלות קשות. וכל הכבוד על המאמצים!!! אני מקווה ומאמינה שהם ישתלמו. 1. פתיתים - חיפשתי בגוגל ומצאתי: http://www.naturalcakes.co.il/ הם מופיעים ברשימת המקורות שבסוף המאמר על GFCF. כדאי לך להציץ שם. שווה גם להסתכל בפורומים לצליאקיסטים (יש הפניות באותה רשימה). 2. רק דג בריכה אורגני. הנה הודעה של תלמה בנושא: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1248&MessageId=119322879 אגב, שימי לב שהדגים האלה ניזונים גם מדגנים. זה אומר שתכולת האומגה 3 שלהם תהייה נמוכה מזו של דגים שאינם ניזונים מדגנים. כמה נמוכה יותר - זה תלוי מה אחוז הדגנים מתוך כלל האוכל שהם מקבלים. חוץ מהדג הזה - לא כל כך מבינה את ההיגיון בדג "טיפה יותר טוב".... למה, אם יש "רק קצת רעל" אז זה בסדר...? אז הנה תזכורת - "פחות כספית" - לא אומר: "אין כספית" או "כמות לא מזיקה של כספית" ואפילו לא "קצת כספית" (שגם זו אמירה מטעה. כספית מזיקה בכמויות מיקרוסקופיות). אני מכירה בכך שבעצם אין היום להשיג מזון שאינו נגוע בזיהום זה או אחר. אבל גם אם בוחרים לאכול משהו כדאי לדעת מה הסיכונים. 3. שירשור מקומונת מתכונים - http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=13785&msgid=6949360 4. ועוד שירשור שאולי יעזור לך - http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=13785&msgid=6949459 בכלל, כדאי לך להציץ שם. בהצלחה! עדכני אותנו.
 

מיקי153

New member
תמי - כרגיל המון תודות:)

אני אבדוק שוב אצל נטורלקייקס - פעם שעברה נסעתי לחנות שלהם בפתח תקווה אבל לא היו פתיתים:(
 

טל 0 0 0

New member
אכן בנטורלקייקס יש פתיתים

וטעמם סביר בהחלט (זה כמובן לא עזר לבן שלי לאהוב אותם...). גם לי הדיאטה שלכם נראית בהחלט סבירה ומאוזנת. אני מבינה מאוד את הרצון שלך ליותר גיוון, - גם אני הייתי שם פעם, מוטרדת מאוד ובנסיונות נואשים להרחיב את המגוון. אך עם הזמן (ומספר שנים בתוך הדיאטה) זה בהחלט כבר לא נראה מטריד כמקודם, בעיקר בהתחשב בתפריט המאוזן (והלא כל כך מגוון) של בני. תמיד כדאי לנסות ולהוסיף מאכלים חדשים אך בוודאי לא להילחץ אם זה לא קורה והילד אוכל אוכל מאוזן. תזכרי גם תמיד שלא לאכול גלוטן וחלב זה רווח נקי של הילד, וכבר בכך הרוויח בריאות במידת מה.
 

מיקי153

New member
תודה...לגבי הפתיתים:

התקשרתי אליהם היום ואמרו לי שהפתיתים שלהם בפיתוח ובקרוב ייצאו לשוק. (אולי היה להם משהו ממזמן שכבר לא קיים....). בכל אופן קניתי היום כוסמת ואני אנסה לאמץ את המתכון של דורון....
 

doron s

New member
פתיתים

הי, בעדן טבע מרקט יש מעין פתיתים נטולי גלוטן שלא ניסיתי. כוסמת (קאשה) שמבושלת כמו אורז נותנת מראה ומרקם של פתיתים. אני מבשל בתיבלון בסיסי של מלח פילפל ומרק נטול גלוטן, יש לשים לב שהתבלינים נטולי גלוטן (לא מכילים פילרים מקמח). רצוי להשרות את הכוסמת כ 24 שעות במים ולסנן , פעולה שכדי לבצע גם עם שאר הדגנים האגוזים וקטניות. השריה או טרום הנבטה עוזרת לשחרר אנזימים שיעזרו בעיכול.
 

מיקי153

New member
תודה דורון

בעדן טבע אין פתיתים כבר למעלה מחודש - אמרו לי מחסור אצל הספק. אני אנסה כוסמת. תודה רבה:)
 

razgalili

New member
באורז אין גלוטן

ואם הילד מוכן לאכול את זה אז חוץ מזה שזה פחמימות זה מצוין. בכל מקרה נראה שאתם מוסיפים לו פחמימות בצוהריים. באופן כללי נראה שהגעתם די רחוק עם הדיאטה. לא צריך לגרום לילד לאכול ירקות. נראה שהוא אוכל דיאטה מאוזנת. דיאטה שמכילה בשר עוף וביצים ומעט מאד פירות היא דיאטה מאוזנת מאד. לגבי ארוחת ערב - אפשר לתת לו מה שהוא אוכל בצוהריים. אין שום סיבה מיוחדת לא לאכול בשר בערב.
 

מיקי153

New member
עדיין מרגישה שצריך יותר גיוון

אולי זה הצד הפולני שבי אבל מרגישה שהמגוון שלו מאוד מצומצם ויש לי גם קצת בעיה לתת בשר בערב - נראה לי קצת כבד :( הוא, דרך אגב - אוכל הרבה פירות - בבוקר בננה או תפוח, אחה"צ - ענבים, מילון או אבטיח. למזלי הוא אוהב פירות. כמו כן - כמו אמא שלו, הוא אוהב מתוק, אז הוא מקבל פעם ביום - יומיים גם עוגה של אמא שלי (ללא גלוטן), אותה אני שומרת במקרר. מרגישה שזה די בא על חשבון ארוחת ערב ומבאס אותי שאין לי כ"כ אופציות טובות לארוחת ערב....מאוד הייתי רוצה לגרום לו לאכול יותר ירקות, כי הוא פשוט לא נוגע בהם:( אבל תודה רבה על העיצות בכל מקרה.
 
בקוסקוס רגיל יש גלוטן

מצאתי מתכון חלופי מתירס ושמן קנולה, אבל גם תירס אינו בדיוק מומלץ לילדינו (בוודאי לא בתחילת דייאטה). את שמן הקנולה אני ממליצה בחוזקה להחליף לשמן איכותי יותר כמו שמן שקדים, אבוקדו, שמן זית. בכל אופן, הנה המתכון: http://www.klg.co.il/article.php?id=643
 
אפשר גם לנסות קינואה או אמרנט

כתחליפי קוסקוס. המרקם דומה. הטעם שונה, אבל טעים
.
 

מיקי153

New member
מה לא טוב בתירס?

כמו כן לגבי שמנים - את אופה ומטגנת עם שמן זית? (אנחנו די רגילים לקנולה...) שוב תודה:)
 
שמן לבישול ותירס

שמן קנולה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1248&msgid=68039645&FlagSybase=1 http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1248&MessageId=100962478 ציטוט מהודעות של גיא בן צבי באתר באופן טבעי, בדף אלומיניום_ושאר_צרות_בכלי_אוכל: "לגבי שמן קנולה- אני מאד נגד. שמן קנולה הינו דוגמה קלאסית לפוליטיקה של המזון. הוא נקרא על שם קנדה Canda Oil ומיוצר מזרעי ליפתית שהשמן שלהם במקור רעיל. בזכות רביה גנטית והנדסה גנטית (ע"ע "מונסנטו") הצליחו להגביר את היבולים של שמן קנולה ולהעלים את המרכיבים הרעילים. עדיין יש לי בעיה מוסרית עם המוצר הזה אשר פותח בצורה מלאכותית על מנת ליצר תחרות לשמן הזית האמריקאי. למה לצרוך קנולה כאשר יש לנו שמן זית כזה מעולה בארץ? אני מציע לערוך חיפוש בווקיפדיה על הערך CANOLA ןמבטיח לכם זעזוע." "רביה גנטית = הכלאה רגילה. הנדסה גנטית= העברת גנים באופן מלאכותי מאורגניזם אחד למישנהו. בצמחי מאכל כמו תירס וקנולה מדובר בדרך כלל בהקניית יכולת ליצר קוטלי חרקים על ידי הצמח כדי למנוע הדבקות במחלות. הגנים האלו מגיעים במקרים רבים מבקטריות. בכל מקרה יש 90% סיכוי שהקנולה על המדף מקורה בצמח שעבר הכלאה גנטית לפני 20-30 שנה והנדסה גנטית בעשור האחרון. אין שום סיבה שלשמן קנולה יהיה ריח רע. המרכיב העיקרי בו הוא חומצה אולאית שזה המרכיב העיקרי של שמן זית. ריח רע = מקולקל. אין שום סיבה ששמן קנולה יהיה יותר עמיד בחימום משמן זית אלא אם כן הוא עבר "מימון" hydrogenation מה שהפך אותו למרגרינה... בקיצור כל מה שקשור בשמן קנולה הוא תחת אינטרס מסחרי כבד. אנחנו במזרח התיכון, ערש התזונה הנכונה שהיא התזונה של כרתים ושמן הזית צריך להיות השמן המרכזי במטבח של כל אחד מאיתנו." לגבי תירס: "אורגני או לא, את פירות (גרגרי) התירס אסור לאכול לא מבושל בגלל שהוא מכיל פיטו כימיקלים phytate בכמות גדולה. לבני אדם ויונקים שאינם מעלי גירה אין את האנזים הנדרש לעיכול הפיטאט . צריכה של כמות גדולה של פיטאטים על ידי בני אדם יכולה לגרום להרעלה. זו הסיבה שבני אדם חייבים לבשל או לעבד עיבוד דומה כמו החמצה או התפחה של זרעים כמו דגנים אורז ותירס, אבל בהמות מעלות גירה אוכלות אותם במצב נא ומעכלות אותו בזכות אנזים הפיטאז המפרק פיטאט." עוד על תירס: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1248&MessageId=50639412 תירס הוא אחד הדברים שאני אישית הייתי נמנעת מהם בהתחלה אם אפשר, ומוסיפה אחר כך בזהירות. היו כאן הרבה מאוד שירשורים לגבי שמנים מומלצים לאכילה ובישול. למידע נוסף, אני ממליצה לחפש "שמן" או "שמנים" ובעיקר הודעות של גיא בן צבי (המכונה כאן לפעמים גם הגב"ץ
.
 

מיקי153

New member
האם יש מישהו בפורום שמטגן

שניצלים וקציצות ללא שמן קנולה והם יוצאים טעימים? אני חייבת להגיד שאני כל הזמן לומדת מהפורום הזה - יש פה כל כך הרבה מידע מועיל, גם בלי קשר לפידידון שלנו.... אבל אני מרגישה שקצת גדול עלי לטגן שניצלים בשמן קוקוס ולאפות עם שמן זית. אם יש לכם חוויה שונה, אשמח לשמוע עליה.(באופן אישי לא אוהבת את הריח של שמן הקוקוס...). תודה רבה
 
אפשר לטגן בשמן זית

זה עדיף מקנולה. לטיגון קל וקצר אפשר שמני אגוזים כמו שמן שקדים, שיש לו טעם עדין מאוד. בשלב קצת יותר מתקדם של הדייאטה אפשר לנסות בזהירות גי שאין בו שאריות קזאין (גי = חמאה מסוננת). (באופן כללי, טיגונים אינם מומלצים, אבל בואי נדאג לזה אחר כך. פרה פרה....)
 

מיקי153

New member
ננסה....

דרך אגב כל העיקריות של הקטן הם בטיגון (שניצלים או קציצות). כמו כן הוא מת על פאלפל. (אוהב את כל הדברים הטובים :))
 
אני משתמשת בשמן חמניות

לאחרונה מצאתי גם שמן זרעי ענבים ומערבבת יחד. הם יחסית נייטרלים בטעם ועמידים בטמפרטורות גבוהות. אם משתמשים בשמן זית רצוי למהול בשמנים אחרים כי נשרף מהר יותר מהשמנים שציינתי בטיגון עמוק
 

shavririt

New member
אופציה לארוחת ערב, בקטע המשביע

את יכולה להכין פנקייס על בסיס קמח תפוא"ד (כמובן עם ביצים, מים או תחליפי חלב ויוגורט {סויה מותר בדיאטה הזו?}). שאר המתכון כרגיל. עליו אפשר תמיד משהו מתוק שהוא אוהב. אגב, מרשמים נוספים למאכלים ומאפים רבים ללא גלוטן, קחי מן הקישור לעמותת הצליאק שבחתימתי. אולי תמצאי משהו מתאים לכם.
 

טל 0 0 0

New member
ואפשרות נוספת לפנקיק -

אני מכינה אותו מקמח שקדים (בתוספת קצת קמח ללא גלוטן) וחלב אורז - טעים ובריא. ציפוי לשניצלים - פרכיות אורז עם קינואה טחונות מעורבבות בקמח שקדים. קציצות - זו ההזדמנות להכניס לתוכן מאכלים שהילד לא אוכל סתם כך... - קינואה, פטרוזיליה, גזר, קישוא, בטטה ועוד....
 
למעלה