הקפצה לדיון

Red Star

New member
פתרון שיתופי לבעיית האבטלה

יש פתרון לבעיית האבטלה - הפתרון השיתופי ! למה שהמובטלים יחיו על חסדי הקפיטליסטים? למה שיחכו חודשים ושנים שיתנו להם עבודה? למה שלא יתנו לעצמם עבודה? יהיו גם היזמים וגם העובדים. או במילים אחרות: יקימו קואופרטיבים - עסקים שיתופיים - שבהם הם יהיו אדונים לעצמם. כמובן שלרוב המובטלים פשוט אין את ההשכלה הנחוצה לתפעול עסקים בצורה כזאת, ולכן צריך להקים עמותה שתעזור להם בשלבים הראשונים על כל המשתמע מכך. מה דעתכם על ההצעה?

Azazel

New member
למרות שאני לא חביב האנארכוסוציאליזם

כפיתרון סופי, אני בהחלט תומך בו כאלטרנטיבה לסוחרי העבדים של ימינו.

Red Star

New member
אנרכו-סוציאליזם?

קודם כל, אני חושב שאתה מתכוון לאנרכו-קומוניזם.. אבל זה לא משנה, כי זה לא קשור. קואופרטיבים הם אמנם חלק חשוב מרוב השיטות האנרכיסטיות אבל הם יכולים להתקיים גם בנפרד מפרוגרמה אנרכיסטית. הקמת קואופרטיבים לא לוקחת סמכויות מהמדינה. יש הרבה קואופרטיבים היום במדינות שונות, ואולי הגדול שבהם הוא "מונדרגון" שבצפון ספרד. חבל מאוד שבארץ התנועה הקואופרטיבית לא קיימת כמו במדינות אחרות. התנועה הקואופרטיבית צריכה לקום גם פה ולהישען על האידאולוגיה שיש לה בכל העולם: שיתוף-פעולה עדיף על תחרות. גם יותר הומני וגם יותר יעיל. כל הרעיון של קואופרטיב מושתת על שיתוף-פעולה. וזה מתבטא ב-3 רמות: 1. שיתוף פעולה בין העובדים. אין תלות של עובד בבוס ושל העובד והבוס בבעלים, אלא כולם עובדים ביחד בשיתוף פעולה כדי לרצות את האינטרסים של כולם. לכולם אותו מעמד. 2. שיתוף פעולה בין קואופרטיבים. 3. שיתוף פעולה בין העובידם והצרכנים. את זה אפשר לעשות בשיטות שונות. למשל, כל קואופרטיב יכול לפתוח מועדון לקוחות שיהיה מעורב במידה מסוימת בלקיחת חלק מההחלטות (אלה שקשורות באופן ישיר לאינטרסים של הצרכנים). הנהלים המדויקים הנוגעים לשיתוף הפעולה של הלקוחות והעובדים יוסדרו בחוקת הקואופרטיב שתכונן ע"י מקימי הקואופרטיב. העמותה שאני מציע להקים תקבל כמה תפקידים: 1. היא תפעל לשכנוע החברה הישראלית ששיתוף-פעולה יותר הומני ויותר פרודוקטיבי ויעיל מתחרות, ומהווה הפתרון הכי טוב לבעיית האבטלה. 2. היא תיתן תמיכה כספית ומשפטית לקואופרטיבים בתחילת דרכם (נגיד החודש הראשון, או מקסימום חודשיים) וכן תיתן להם ייעוץ מקצועי (גם כן באותה תקופה). 3. היא תקשר בין מובטלים המעוניינים בפתרון הקואופרטיבי ותיתן להם הכשרה בכלכלה, מינהל, יזמות וכו'.

Azazel

New member
אנארכו-סוציאליזם

היא הגדרה לגיטימית ומוכרת לחלוטין בשביל זה. עכשיו, אני יודע שקואופרטיב לא מחייב את כל השיטה, אבל השיטה נושאת על נס את הקואופרטיב. בגלל זה ציינתי את זה, שאני לא חובב את כל השיטה, במאמר מוסגר.

shay or eli

New member
ודאי! איך לא חשבנו על זה קודם!

אין להם עבודה, הם נאבקים על לגמור את החודש, אז שיקימו חברה משל עצמם! איך? תרומות מכל מיני נדבנים! עכשיו בוא נסכים על קח שמי שרוצה להקים עסק לא צריך לסמוך על "נדבנים" אלא על "משקיעים". בעולם של שוק חופשי, אין ארוחות חינם. תרומות שתקבץ מאנשים ברחוב יספיקו לך לקנות אוכל, בשביל להקים עסק אתה צריך אילי הון. ומי ישקיע בחבורה של מובטלים בלי כלום? אם תוך כדי מהפכה חברתית יקומו קואופרטיבים מלמטה, זה יהיה טבעי. אם ביוזמה ממשלתית יקומו קואופרטיבים, זה יהיה נכון וצודק. אבל בתוך הקפיטליזם? בתוך השוק החופשי? מה?!

Red Star

New member
לא שמעת על Dual Power?

מוסדות מהפכניים יכולים לקום בהדרגה לפני המהפכה עצמה. הם יתקיימו לצד הקפיטליזם, ועם חלוף הזמן יתחזקו עד כדי איום על הקפיטליזם ויכינו את הקרקע למהפכה. זה הרעיון האנרכיסטי המכונה Dual Power. "תוך כדי מהפכה חברתית יקומו קואופרטיבים מלמטה" - מה הכוונה יקומו קואופרטיבים מלמטה? מאיפה הם ישיגו את הכסף אם לפי תפיסתך צריך אילי הון בשביל זה? למה שזה יהיה שונה בלהט המהפכה? גם אז יהיה צריך הרבה כסף כדי לפתוח עסק. ומה זה בכלל תוך כדי מהפכה חברתית? מהי המהפכה החברתית הזאת שאתה מדבר עליה? וחוץ מזה, יש הרבה קרנות בארץ ובעולם שיוכלו וירצו לתרום לתנועה הקואופרטיבית. ובנוסף לכך יש גם את אגודת הקואופרטיבים הבינלאומית שבוודאי תשמח לסייע.

Azazel

New member
והקפיטליסטים יעשו הכל כדי לשבור את

זה. זה ידוע. הם ינסו לשחד את ה"גורם האנושי".

Azazel

New member
שוחד לשכירים בעלי תפקידים,

טובות הנאה כאלו ואחרות, שימוש בכלי התקשורת להכפשת שמם, וכך הלאה.

shay or eli

New member
מהפכה

מתחילה כאשר מתחילה באופן פעיל בציבור (לא רק בקרב קומץ פעילים) התסיסה והחתירה במודע או שלא במודע נגד השיטה. תוך כדי תפיסה כזאת בהחלט יכולים להתקיים שלטונות דו-ראשיים למיניהם - מועצות מול אסיפה מכוננת כמו ברוסיה, קואופרטיבים חופשיים מול פרלמנט ופאשיזם כמו בספרד וכו'. אבל ככה סתם? באמצע הקפיטליזם? זה לא אפשרי.

למעלה