הקפצה לשרשור

Red Star

New member
../images/Emo41.gifמיסוי, אנשים, מיסוי ../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

סקר קטן רב-שאלתי - הכולל שאלות רבות. במקרה זה שבע שאלות. ציינו: 1. מס קיים שלדעתכם צריך לבטל 2. מס לא קיים שצריך להוסיף - ובאיזה שיעור, והאם יהיה אחיד, פרוגרסיבי או רגרסיבי? 3. מס קיים שצריך באופן כללי להפחית 4. מס קיים שצריך באופן כללי להעלות 5. מס קיים שהינו אחיד או פרוגרסיבי וצריך להיות רגרסיבי 6. מס קיים שהינו אחיד או רגרסיבי וצריך להיות פרוגרסיבי 7. מס קיים שהינו רגרסיבי או פרוגרסיבי וצריך להיות אחיד כמובן שעל כל אחת מהשאלות ישנן תשובות רבות, אבל תשתדלו לתת את המספר אחד בסדר העדיפויות (למשל בשאלה השנייה: איזה מס הכי חשוב או הכי דחוף להוסיף?) ובנוסף לכך, נסו באמת לנמק אחרי כל תשבוה את הסיבה לה.

Azazel

New member
ביטול מיסוי נפרד של הכנסות מהון

והכנסות הכנסות מהון לתוך ההכנסה הכוללת.

Azazel

New member
ממספר סיבות:

א) למנוע בריחה ממס ע"י מניעה ממשכורות גבוהות, והסתמכות על דיווידנטים. ב) למנוע מצב שבו עבודה ממוסה יותר מאשר "התעלקות".

Leiden

New member
מס ירושה

שצריך להיות פרוגרסיבי. זהו מיסוי הכרחי על מנת ליצור חברה שאינה משמרת הבדלים מעמדיים.

EverMan

New member
אמממ

1.יש הרבה מיסים. מס על "עקרות בית" למשל ראוי להוריד. אני לא מכיר את המיסוי מספיק טוב בשביל לטעון בשמו. 2.מס על הבורסה , בשיעור של לפחות מס הכנסה. 3.מע"מ. 4.לא צריך להעלות מיסים. רק בשל צורך ממשלתי. 5.אין משהו שאני יכול לחשוב עליו. 6.כנ"ל.

Red Star

New member
מס רגרסיבי על רכישת דלק

זהו מס רכישה - בדומה למע"מ, והוא רגרסיבי, כלומר ככל שאתה קונה יותר (בפעם אחת; לא משהו שמצטבר או משהו כזה) אתה משלם פחות מס. למה רגרסיבי? כדי לעודד שימוש בתחבורה ציבורית. מתפעל האוטובוס ישלם פחות ממתפעל הרכב הפרטי, כי הוא משתמש ביותר דלק.

EverMan

New member
כל עוד התחבורה הציבורית

בארץ לא מספיק ענפה , אין לה תדירות גבוה מספיק באזורי הפריפריה , והקוים לא מספקים ענפים ונרחבים - זה לא מס טוב לפריפריה. מניסיוני האישי.

doresh shalom

New member
כמה אגוצנטרי מצדי ../images/Emo41.gif

בתור תושב איזור המרכז אני איפלו לא הייתי מודע לבעיות תחבורה ציבורית בפריפריה...

Red Star

New member
בוודאי

המס שאני מציע יהיה מרכיב במדיניות תחבורתית שתתקן גם את מה שאתה מציין. ודרך אגב, גם אני תושב הפריפריה. לא סת פריפריה, אילת. אין יותר פריפריה מזה.

דור לוי

New member
1. מעמ - מס עידוד מעלימים

מידע נוסף בשרשור שם. ומעבר למה שכתבתי שם - יש איתו המון המון ביורוקרטיה, כלומר עלות כספית. וחוץ ממנו גם מס בולים ששמעתי שסוף סוף הולכים לבטל. חוץ מזה אחלה רעיון לשאלה בפורום רפורמה כלכלית אחרי שימוצה הדיון כאן.

למעלה